Alaattin Yüksel CHP Parti Meclisinden İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Alaattin Yüksel CHP Parti Meclisinden İstifa Etti

Alaattin Yüksel CHP Parti Meclisinden İstifa Etti

CHP Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, parti meclisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yüksel'in yerine Erdoğan Toprak getirildi.

18.12.2015 17:38  Güncelleme: 19:45

CHP Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, görevinden istifa etti. Yüksel'in istifa dilekçesi de onaylandı. Yüksel'in yerine yedek üye İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak getirildi.

ALAATTİN YÜKSEL KİMDİR?

25 Aralık 1950'de Manisa Alaşehir'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adi Emine'dir. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi İktisadi İşletme Bölümünü bitirdi. Otomotiv, sigorta ve dayanıksız tüketim sektörlerinde faaliyet yürüten kendi işletmelerinde yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Manisa İl Genel Meclisi Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği, CHP İzmir İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. İki dönem üst üste seçilerek geldiği CHP İzmir İl Başkanlığı sırasında başarıyla geçen iki seçim yönetti. CHP, 2002 Genel Seçimlerinde İzmir'deki 26 milletvekilliğinden 16'sını kazanırken, 2004 yerel seçimlerinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dâhil olmak üzere merkezdeki 10 belediye başkanlığından 8'ini kazandı.

Yüksel, iş ve siyaset yaşamının yanında Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Kurucu Üyeliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denetmenliği, İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) Danışma Kurulu Başkanlığı, Tüketici Hakları Derneği üyeliği, Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyeliği ve İzmir Başkanlar Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Yüksel, 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaattin Yüksel CHP Parti Meclisinden İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement