Çifte Cinayet Sanığı Ağlayarak İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Çifte Cinayet Sanığı Ağlayarak İfade Verdi

Çifte Cinayet Sanığı Ağlayarak İfade Verdi

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir çorbacıda, eski sevgilisiyle birlikte olan Ömer Anşın ile olayla ilgisi olmayan taksici Mustafa Sunar'ı öldüren Özer Polat'ın yargılanmasına başlandı.

26.02.2013 12:30  Güncelleme: 09:07

Hakkında 2 kez ömürboyu ve 11 yıl hapis cezası istenen sanık Özer Polat ağlayarak ifade verdi.

Olay, geçen yıl 25 Kasım'da Altındağ semti Kemalpaşa Caddesi'nde bulunan bir çorbacıda meydana geldi. İşsiz olan Ömer Anşın ile bir süre önce birlikte olmaya başladığı F.A.'nın eski sevgilisi Özer Polat arasında husumet oluştu. İddiaya göre ikili gece telefonla tartıştı. Çorbacının adresini veren Anşın, Özer Polat'ın gelmesini bekledi. Saat 06.30 sıralarında yanında oğlu ile birlikte otomobille çorbacının önüne gelen Polat, iddiaya göre tabancayla araçtan indi. Ömer Anşın, Polat'ın elinde silahı görünce çorbacının içine kaçtı. Çorbacıya giren ve alkollü olan Özer Polat, içeride çorba içen taksici Mustafa Sunar'ın arkasına saklananan Anşın'a ateş etti. Kurşun, Mustafa Sunar'ın sağ yanağından çıkıp, arkasında saklanan Anşın'ın da boğazına saplandı. İki yaralı yere düşerken Özer Polat dışarı çıktı. Ancak hırsını alamayan Polat tekrar içeri girip, yerde yüzü koyun yatan Ömer Anşın'ın sırtına bir el daha ateş edip, geldiği otomobile binerek kaçtı.

Üç çocuk babası Özer Polat, gizlendiği ve tarım ilacı içerek intihar etmek istediği Manisa'daki annesine ait köy evinde bulundu. Hastaneye taldırılan şüpheli tedavisinin ardından tutuklandı. Hakkında, 'kasten adam öldürme ve haksız tahrik altında adam öldürmek' suçundan 2 kez ömürboyu, iki kişiyi silahla tehditten 10 yıl, ruhsatsız tabanca taşımaktan 1 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DAVAYA MÜDAHİL OLDU

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Özer Polat, ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Olayda ölen taksici Mustafa Sunar'ın boşandığı eşi Yakut Bakan, tekrar biraraya gelip evlenmeyi düşündüklerini, müşterek bir kızlarının bulunduğunu, sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya çocuğu adına müdahil olarak katılmak istediğini söyledi. Mahkeme heyeti Yakut Bakan'ın bu talebini kabul etti.

'24 ASKERİN KAFASINA SIKTIM'

Sanık Özer Polat ağlayarak başladığı savunmasında, olaydan 3 ay önce F.A. ile tanışıp sevgili olduklarını, kendisinin ve annesinin sürekli para isteğini anlattı. Tanımadığı kişilerin telefon edip F.A.'ya para vermesi için kendisini tehdit ettiğini, bunun üzerine ayrılmak istediğini, bir gün sonra ise Mardin Kızıltepe'den bir şahsın arayıp "F'den ayrılırsan, onun dediğini yapmazsan seni öldürürüm. İnanmıyorsan aç bak, 24 tane TC askerinin kafasına sıktım" dediğini, televizyonu açtığında 24 şehit haberini gördüğünü, sonrasında F.A. ne derse yapmaya başladığını öne sürdü. F.A.'dan ayrılmaya karar verdiğinde konuşmak üzere çalıştığı birahaneye gittiğini, orada içkisine uyuşturucu hap atıldığını, eve yarı baygın getirildiğini, ilerleyen saatlerde ölen Ömer Anşın'ın sürekli kendisini aradığını, küfürler ettiğini ve "çorba içtiğin yerdeyim, gel" dediğini ileri süren Ö.P., o andan sonra neler olduğunu, olay anını hatırlamadığını iddia etti.

DIŞARI ÇAĞIRDI

Davanın müştekilerinden Abdullah Sulak ise ifadesinde, olay günü öldürülen taksi şoförü Mustafa Sunar ile lokantada çorba içtikleri sırada içeri Ömer Anşın'ın girdiğini, telefonla bir şahsı arayarak küfürler ettiğini, "Telefon efeliği yapma, yiğitsen çorbacıdayım, çık gel" dediğini, 10- 15 dakika sonra sanığın elinde tabancayla içeri girdiğini anlattı. Ö.P. silahı doğrultunca, Ömer Anşın'ın Mustafa Sunar'ın arkasına saklandığını, sanık ateş etmeye başlayınca ikisinin yere düştüğünü, yerde de ateş etmeye devam ettiğini söyledi. Sanığa "Ne yapıyorsun" diye bağırınca silahı kendisine doğrultarak, "Sus seni de öldürürüm" diye tehdit ettiğini anlattı. Olayın yaşandığı lokantanın çalışanlarından tanık Hakan Yıldız ve o esnada lokantada bulunan müşteriler de benzer ifadeler verdi.

Ölen Ömer Anşın'ın babası İbrahim Fevzi Anşın, olay gecesi oğlunun eve geldiğinde bir şahısla telefonda konuştuğunu, küfrettiğini, "Lokantaya gel" dedikten sonra evden çıktığını söyledi. Sanığı tanımadığını, oğlu ile F.A.'nın münasebetinin olup olmadığını bilmediğini dile getirdi. Sanığın cezalandırılmasını istedi.

'EVLİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE AYRILMAK İSTEDİM'

Tanık olarak dinlenen F.A. ise, "Sanığın evli olduğunu öğrendiğinde kendisinden ayrılmak istedim. Yaklaşık bir ay sonra da Ömer Anşın'la arkadaşlık yapmaya başladım. Sanık tekrar benimle birlikte olmak için ısrar etti. Olay gecesi sanık çalıştığım yere geldi. Yaptığımız konuşmada ayrılığı kabul etti. Ancak olaydan sonra beni arayarak, 'Senin yüzünden yaptım, bir daha birisine yaklaşırsan seni de onu da öldüreceğim' dedi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıklar Emrullah Fettanoğlu, Ali Er ve Tarık Bilger'in zorla getirilmesi ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çifte Cinayet Sanığı Ağlayarak İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement