Cizre'de Gece Boyunca Çatışmalar Sürdü - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Gece Boyunca Çatışmalar Sürdü

Cizre\'de Gece Boyunca Çatışmalar Sürdü

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlarda, gece boyunca çatışmalar devam etti.

19.12.2015 12:52

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlarda, gece boyunca çatışmalar devam etti. Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de 14 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiğini belirterek, toplam ölü ele geçirilen terörist sayısının 69 olduğunu açıkladı.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokaklara kurulan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık günü saat 23.00'den itibaren konulan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlarda tanklar, zırhlı kepçeler ve zırhlı araçlarla birlikte, patlayıcı tuzakla barikatları vurmayı sürdürüyor. Güvenlik güçleri özellikle Cizre'nin Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde operasyonlarını yoğunlaştırıyor.

Cizre'de gece özellikle Cudi ve Yafes mahallesinde şiddetli patlama ve silah sesleri yükseldi. Bu mahallelerdeki çatışmalar gece boyunca sürdü. Bugün de tanklar Cudi Mahallesi'nde barikatları top atışlarıyla yıkmaya devam etti. Nur Mahallesi'nde ise askerler Botaş Caddesi'ne kadar olan barikatları yıkarken, zırhlı kepçeler de cadde ve sokak üzerindeki yıkıntıları kaldırıyor.

Bu arada bugün Dağkapı Mahallesi'nde halkın ihtiyaçlarını karşılaması için açılan bir marketten, vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıtımı yapıldı. Marketten ekmekleri alan vatandaşlar yeniden evlerine döndü.

69 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 69 olduğunu belirterek, terör örgütüne yardım ve yataklık eden 1'i Suriye uyruklu 2 kişinin yakalandığını açıkladı. Açıklamada, "Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 14 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist 69'dur.) İcra edilen aramalarda terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan, 1'i Suriye uyruklu 2 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Cizre'de bugüne kadar çıkan çatışmalarda uzman çavuş Serkan Has şehit olurken, 30 yaşındaki Hediye Şen, 25 yaşındaki Doğan Aslan ile dün gece 15 yaşındaki İbrahim Akhan, kurşunların isabet etmesiyle hayatlarını kaybetti.

SİLOPİ'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi ilçesinde ise gece sakin geçti. Güvenlik güçleri sabah saatlerinden itibaren operasyonlarını Başak, Barbaros, Cudi ve Nuh mahallesinde sürdürdü. Mahallelerden zaman zaman patlama ve silah sesleri yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı Silopi'de devam eden operasyonlarda 4 pompalı tüfek, 2 av tüfeği ile 20 fişek, 2 tabanca ve 2 telsizin ele geçirildiğini açıkladı. - Cizre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Gece Boyunca Çatışmalar Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement