Cizre'de Yafes Mahallesi Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Yafes Mahallesi Kontrol Altına Alındı

Cizre\'de Yafes Mahallesi Kontrol Altına Alındı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, en şiddetli çatışmaların yaşandığı Yafes Mahellesi hendek ve barikatlardan temizlenirken, kontrol tamamen güvenlik güçlerine geçti.

13.01.2016 14:04  Güncelleme: 15:33

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda Yafes Mahallesi, hendek ve barikatlardan temizlenirken, cadde ve sokaklara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası sürüyor.

İKİ İLÇEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Şırnak'ın Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ilçesinde güvenlik güçleri kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor.

ÇAY İÇERKEN BAŞINDAN VURULDU

İlçenin barikat ve hendeklerin bulunmadığı Şah Mahallesi'ndeki evinin balkonunda çay içtiği belirtilen Veysi Elçi, çatışmalar sırasında başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elçi, doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti.

ŞERAFETTİN ELÇİ'NİN YAKIN AKRABASI

Ölen Veysi Elçi'nin vefat eden Diyarbakır eski Milletvekili Şerafettin Elçi'nin yakın akrabası olduğu öğrenildi.

YAFES MAHALLESİ KONTROL ALTINDA

Cizre'de sokağa çıkma yasağının 31'inci gününde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Hendek ve barikatların bulunduğu Yafes Mahallesi, dün akşam itibariyle tamamen güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti.

MAYIN VE PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

Güvenlik güçleri, mahallede kontrolü sağladıktan sonra cadde ve sokaklara tuzaklanan el yapımı patlayıcı ile mayınları imha etmeye başladı. İmhalar sırasında sık sık mahalleden patlama sesleriyle birlikte dumanlar yükseliyor.

Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda meydana gelen patlamada, okulun camları kırılırken, dumanların yükseldiği görüldü.

VATANDAŞLARA YARDIM DEVAM EDİYOR

Batı illerindeki iş adamları ile sivil toplum kuruluşlarının gönderdiği gıda ve giyim ile ihtiyaç malzemeleri, hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki vatandaşlara dağıtımı sürüyor.

Vatandaşlar fırınlar önünde ekmek almak için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

CUDİ MAHALLESİNDEN KAÇIŞ SÜRÜYOR

Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların, mahalleden kaçışı da devam ediyor. Buradan çıkan vatandaşlar, hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki yakınlarının yanına yerleşiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Yafes Mahallesi Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Adalet: Tek istediğim terör olayına bulaşmış herkesin cezaevlerinde kiler de dahil mezbahaneler kurulup hepsinin KITIR KITIR doğranması.. 51 46 Yanıtla
    derik: Benim tek istegim su dunyada senin gibi salaklarin olmamasidir 6 36
  • MADE IN SIIRT: Az kaldi bitecek 36 10 Yanıtla
  • MARTİN: ÜLKEDE 50 YIL ÖNCE ASKERLER TEMİZLİK YAPMIŞTI.BEN AKPLİ DEĞİLİM AMA HELAL OLSUN DİYORUM EKMEK VERİR SUS DER ONLAR HAİNLİK YAPAR BU KEZ KURŞUNDA SIKAR CESARETLİ MİLLET KİMSEYE YEM OLMAZ. 29 6 Yanıtla
  • Kürt : Onlar asker polis i öldürün ce katliam deyil ama asker polis öldürün ce katliam oluyor nankör ler 26 9 Yanıtla
  • fırtına poyraz xxl: terörist temizlenene kadar operasyona devam teşekkür ler güvenlik güçleri 13 20 Yanıtla
  • Maraşlı: Eyer olaylar yatışınca dedektörle tüm bölge taransın ne cepaneler çıkar 10 8 Yanıtla
  • murat ercan: akp bunların hesabını verecek 9 0 Yanıtla
  • Maraşlı: Saçma sapan haber az dürüst olun dalgamı geçiyonuz çatışma sırasında evinin balkonunda çay içiyomuş televizyondamı balkondaymış birde ne olmuş güvenlik güçlerinin kontrolüne geçmiş sanırsın rusyayla savaşıyoz 4 4 Yanıtla
  • Eerkan: Tüm evler arasın silahlarla arındırılmış. 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement