Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle... - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak, boynumuzun borcudur.

07.10.2023 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de bin 399 geçerli oyun tamamını alarak yeniden AKP Genel Başkanlığı'na seçildi. Erdoğan, teşekkür konuşmasında; "CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla neyi bekliyor biliyor musunuz? 31 Mart'ı bekliyor. '31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım' diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart'ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız" dedi.

AKP'nin Ankara Spor Salonu'nda yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçimi sonuçlandı. Bin 402 oyun kullanıldığı ve bin 399 oyun geçerli olduğu Kongre'de Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Erdoğan teşekkür konuşmasında şunları kaydetti:

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇİNDE YÜKSEK İSTİŞARE KURULU'NU AÇIKLAYACAĞIM"

"Partimizin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni alnımızın akıyla, partimize yaraşır bir coşkuyla tamamladık. Kongremizin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Şahsımı bir kez daha Genel Başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na, Merkez Disiplin Kurulu'na, Demokrasi Hakem Kurulu'na, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na, asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum.

Bugünkü toplantıdan sonra da önümüzdeki hafta içinde Yüksek İstişare Kurulu'nu yine açıklayacağım. Yüksek İstişare Kurulu ile birlikte de zaten bu kurul biliyorsunuz, ağırlıklı olarak daha önce TBMM'de başkanlık görevi icra etmiş olan kardeşlerimizden oluşuyor. Onlarla beraber yedi kişilik bir İstişare Kurulu'nu açıklayacak ve bununla beraber yolumuza devam edeceğiz. Terörden savaşa kadar bölgemizde çok ciddi krizler yaşanırken, biz hep birlikte omuz omuza vererek Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada şu hususu tekrar ifade etmek istiyorum. Biz sadece 85 milyonunun değil, yönünü ülkemize çevirmiş 100 milyonların da umudu olan bir partiyiz. Biz, kendi insanımızla birlikte gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin de emanetini taşıyoruz.

"14-28 MAYIS SEÇİMLERİNDE ELDE ETTİĞİMİZ KRİTİK BAŞARIYI, 31 MART'TA TEKRARLAYARAK YEREL YÖNETİMLERDE DE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ"

31 Mart mahalli idareler seçimlerine kadar tempomuzu biraz daha arttırmamız gerekiyor. CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak boynumuzun borcudur. Cumhur İttifakı olarak, başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde büyük oranda büyükşehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp, gece gündüz demeden yoğun bir çalışmayla 'durmak yok yola devam' diyeceğiz. Zira, kardeşlerim, CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla neyi bekliyor biliyor musunuz? 31 Mart'ı bekliyor. '31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım' diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart'ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız.

Muhalefetin bizi bölmesine, aramıza nifak tohumları ekmesine, bizi kendi sığ gündemiyle oyalamasına fırsat vermeyeceğiz. Özellikle, gençlerimizin muhalefetin bir türlü bitmeyen koltuk kavgalarına bakıp da siyasete küsmesine, siyasetten uzaklaşmasına mani olacağız. Bunları yaptığımızda Allah'ın izni ile 31 Mart'ta da çok büyük bir zaferin bizleri beklediğine inanıyorum.

Biz bu seçimde de farklı bir uygulama yapıyoruz. Nedir bu farklı uygulama? Parlamentoyu çalışmalarımızın içerisinde hemen hemen hiç değerlendirmiyoruz. Yeni, geniş kapsamlı bir ekip ile partimiz teşkilatını oluşturduk. İstedik ki, çok daha farklı bir çalışma ekibiyle parti teşkilatını oluşturalım, yayılmacı bir yapımız olsun ve onlarla çalışmamızı sürdürelim. Rabbime, şahsıma sizler gibi yol ve dava arkadaşları bahşettiği için hamdediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement