Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah göz yaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü... - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah göz yaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah göz yaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah göz yaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor.

28.10.2023 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği ‘Büyük Filistin Mitingi’ne yüz binlerce kişi katıldı.

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen gösteride konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşananlar nedeniyle hem Batı ülkelerini hem de İsrail’i sert bir dille eleştirdi.

“Gazze’deki katliamın en büyük sorumlusu işte bu batıdır” diye konuşan Erdoğan, “İsrail seni savaş suçlusu olarak ilan ediyoruz” dedi.

Öğle saatlerinden itibaren mitinge gelenler, Filistin ve Türkiye bayrakları taşıdı.

Bu, Hamas’ın 7 Ekim saldırıları ve İsrail’in Gazze’deki hava saldırıları ardından Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük Filistin yanlısı gösteri oldu.

Mitinge katılım nedeniyle Atatürk Havalimanı’na yakın yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

İngiliz müzisyen Yusuf İslam (İlk sahne adıyla Cat Stevens) da mitingde sahneye çıktı ve “Bir masum can katledilirse, bütün insanlık öldürülmüş sayılır. Ama şu anda Gazze’de yaşananlar soykırımdır” dedi.

Mitinge katılanlar sık sık “Katil İsrail” sloganları attı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de mitinge katıldı.

Sosyal medya platformu X’te (Eski adıyla Twitter) #BüyükFilistinMitingi etiketi Türkiye’deki TT listesinde birinci sıraya yerleşti.

Erdoğan hem İsrail'i ve batıyı hem de muhalefeti eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada hem Batı ülkeleri ve İsrail hem de Türkiye’deki muhalefeti eleştirdi.

Erdoğan, bazı muhalefet partilerine yönelik, “Maalesef ülkemin siyasileri içerisinde Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var, Netanyahu nasıl teröristse Hamas da teröristmiş, yazıklar olsun” sözlerini sarf etti.

Batı ülkelerini eleştirirken “Dün Ukrayna- Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor” diyen Erdoğan, “Batı dünyası Gazze'deki çocuk, kadın, masum katliamını meşrulaştırmak için siyasetçisinden medyasına seferber oldu, İsrail açıkça savaş suçu işliyor” diye konuştu.

Erdoğan İsrail’i ise “1947'de Gazze, Filistin neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin? Nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı, “İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız” dedi.

Erdoğan, sahneden, mitinge 1,5 milyon kişinin katıldığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah göz yaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement