Cumhurbaşkanı'na Hakaret İddiasıyla Hakim Karşısına Çıktılar - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı'na Hakaret İddiasıyla Hakim Karşısına Çıktılar

Cumhurbaşkanı\'na Hakaret İddiasıyla Hakim Karşısına Çıktılar

Ankara Garı önündeki terör saldırısını kınamak için Manisa'nın Salihli İlçesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 11 kişinin yargılanmasına başlandı.

07.06.2016 17:34

Ankara Garı önündeki terör saldırısını kınamak için Manisa'nın Salihli İlçesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 11 kişinin yargılanmasına başlandı.

Geçen 10 Ekim'de Ankara Garı önünde meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) tarafından Salihli'de de basın açıklaması yapıldı. Açıklamada attıklar sloganlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri ileri sürülen, aralarında Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, CHP, ÖDP ve HDP'lilerin de bulunduğu 11 kişi hakkında TCK'nın 299 maddesi uyarınca 4 yıla kadar hapis istemiyle Salihli 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen Nisan ayı sonunda dava açıldı. Davanın bugün görülen ilk duruşmasına sanıkların tamamı katıldı.

Duruşmayı Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de izledi. Sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından mahkeme hakimi duruşmayı erteledi.

'ELEŞTİRİLER TABİİ Kİ HÜKÜMETE OLACAK'

Duruşma öncesinde Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer sanıklarla birlikte açıklama yaptı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Ankara'da yaşanan terör saldırısının sorumluları muhalefet partileri değil hükümet olduğunu kaydederek, "Eleştiriler tabii ki muhalefet partilerine değil, hükümete olacaktır. Salihli ilçesinde gerçekleştirilen basın açıklamalarında da olan buydu, tepkiler ve eleştiriler dile getirildi" diye konuştu.

'ÖNCE CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU İSPATLASIN'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, ülkenin dört bir yanında Salihli'deki gibi gençlerin Ankara'daki saldırıya gösterdikleri tepkiler nedeniyle yargılandığını belirterek şöyle dedi:

"Ben de birçok dosyada 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılanıyoruz. Ama Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun olabilmesi için, o hakaret edilen kişinin Cumhurbaşkanı olması lazım. Henüz diplomasını ispatlayamayan ve bulunduğu makamda belki de işgalci pozisyonda olan birisinin kendisine hakaret edildiğini ispatlaması için, bizce önce Cumhurbaşkanı olduğunu ispatlaması lazım."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı'na Hakaret İddiasıyla Hakim Karşısına Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement