Daeş'in Tazehurmatu'ya Kimyasal Saldırı Düzenlemesi - Son Dakika
Güncel

Daeş'in Tazehurmatu'ya Kimyasal Saldırı Düzenlemesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kimyasal silah saldırısında etkilenen vatandaşların Uluslararası Erbil havalimanına gelmesi Kimyasal silah saldırısında etkilenen vatandaşların bekleyişi Muhammed Hüseyin ve Kimyasal silah saldırısında etkilenen çocuğun babası ile röportaj Irak'ın Kerkük vilayetine bağlı Tazehurmatu'da terör örgüt DAEŞ'in hardal gazı saldırısından etkilenen 15 Iraklı Türkmen, tedavi görmek için Ankara'ya gönderildi.

24.03.2016 02:38

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kimyasal silah saldırısında etkilenen vatandaşların Uluslararası Erbil havalimanına gelmesi

Kimyasal silah saldırısında etkilenen vatandaşların bekleyişi

Muhammed Hüseyin ve Kimyasal silah saldırısında etkilenen çocuğun babası ile röportaj Irak'ın Kerkük vilayetine bağlı Tazehurmatu'da terör örgüt DAEŞ'in hardal gazı saldırısından etkilenen 15 Iraklı Türkmen, tedavi görmek için Ankara'ya gönderildi.

AA muhabirine konuşan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, "Düşman (DAEŞ), Türkmenlerin tümünü hedef alıyor. Türkmen bölgesine yönelik ciddi oyunlar oynanıyor. Herkes kendi yerine ve toprağına sahip çıkmalı" dedi.

" Türkiye Cumhuriyeti, mezhep ve etnik ayrım yapmadan tüm insanlığın yanında durmuştur." diyen Salihi, Türkiye'ye Türkmenlere bir kez daha yardım eli uzattığı için teşekkür etti.

DAEŞ'in söz konusu saldırısında gözünden ağır yaralanan Rağda Reşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Gözümde büyük sıkıntı söz konusu. Doktorlar erken tedavi görmediğim takdirde gözlerimi kaybedeceğimi söyledi. Karın bölgesinde de ciddi sıkıntım var. Yaklaşık 15 günden beri tedavi görmeme rağmen sağlığımda hiçbir ilerleme katedemedim." diye konuştu.

Bacağı ve kolunda yanıklar oluşan Ahmet Beşirli de "Irak Sağlık Bakanlığı ve hükümet bize sahip çıkmadı. Sınır ötesinden komşumuz Türkiye Cumhuriyeti bizim imdadımıza yetişti." dedi.

Saldırı sırasında küçük yaştaki kızını kaybeden Zeynep Ekber, Irak hükümetinin yaralarını sarmadığından yakındı.

DAEŞ, 9 Mart'ta Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu nahiyesindeki Türkmen sivillere hardal gazıyla saldırı düzenlemişti.

Daeş\'in Tazehurmatu\'ya Kimyasal Saldırı Düzenlemesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş'in Tazehurmatu'ya Kimyasal Saldırı Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement