DAÜ, CHP Milletvekili Şafak Pavey'i Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

DAÜ, CHP Milletvekili Şafak Pavey'i Ağırlayacak

DAÜ, CHP Milletvekili Şafak Pavey\'i Ağırlayacak

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'i ağırlamaya hazırlanıyor.

23.03.2013 15:20

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'i ağırlamaya hazırlanıyor. Pavey, 25 Mart 2013 Pazartesi günü, saat 14:00'te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda "Viyana Deklerasyonundan 20 Yıl Sonra İnsan Hakları Önündeki Yeni Engeller" konulu seminer gerçekleştirecek. Katılımın yoğun olmasının beklendiği söz konusu seminerde DAÜ Sağlık Bilimleri öğrencileri ile biraraya gelecek olan Pavey, Viyana Deklerasyonundan sonra ortaya çıkan yeni engellerden bahsedecek.

Şafak Pavey Kimdir?

Uluslararası İlişkiler ve AB Çalışmaları eğitimini London School of Economics'de yüksek lisans derecesiyle tamamladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği dış ilişkiler sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak Cezayir, Mısır, İran, Lübnan, Suriye ve Cenevre ofislerinde, Orta Avrupa sözcüsü olarak Macaristan'da ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinde Sekretarya Başkanı olarak çalıştı. Afganistan ve diğer çatışma bölgelerinde çözüm aktivisti olarak yer aldı. Agos gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 3 kitap ve makalelerinin yanında çok sayıda belgesel filme imza attı. Son olarak İran'da görev yaptığı sürede gözlemlerini anlattığı anı ve biyografi kitabı "Nereye gidersem gökyüzü benimdir" yayınlandı."Eşit Hayat Hakkı", "Tasarımda İnsani Düşünce" ve "Erişilebilirlik" hareketlerinin öncülerinden oldu.

Harvard Üniversitesi, İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi ve Norveç Tasarım Konseyi ile ortak projeler yürüttü. 3 uluslararası ve 5 ulusal ödülün sahibidir. 2011 yılında Dünya Genç Girişimciler ve Liderler platformu –JCI tarafından insan hakları ve dünya barışına yaptığı katkılarıyla 'Dünyanın En Başarılı Genci' ödülüne layık görüldü. 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak, Türkiye-AB Uyum Komisyonu ve Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi üyesidir. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Farsça ve Arapça bilen Pavey, işaret dili kullanabilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ, CHP Milletvekili Şafak Pavey'i Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement