Demirtaştan" Adaylıktan Çekilin" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Demirtaştan" Adaylıktan Çekilin" Çağrısı

Demirtaştan" Adaylıktan Çekilin" Çağrısı

Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Hakkari'de seçim çalışmalarını sürdürüyor.

29.05.2011 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bdp eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Hakkari'de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Köyleri ziyaret ederek vatandaşlara seslenen Demirtaş, Hakkari halkını korkaklıkla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanı olduğu AK Partiye Hakkari'den tek bir oyun çıkmamasını isterken, AK Partiden Hakkari'de aday olan adaylara da adaylıktan çekilip, gelip halkının yanında yer alması çağrısında bulundu.

Seçim bölgesi olan Hakkari'ye gelen Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, AKP'nin en güçlü olduğu Zeydan aşiretinin köylerine seçim ziyareti yaptı. Hakkari kent merkezinde 40 araçlık konvoyla yola çıkarak Eğercik, Doğanyurt, Işıklı, Demirtaş ve Akçalı köylerine giden Demirtaş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 'En büyük Başkan bizim Başkanö, 'Biji Serok Apoö (Yaşasın Apo) sloganlarıyla karşılanan Demirtaş'a çocuklar ve kadınlar büyük ilgi gösterdi. Demirtaş' ın posterlerini taşıyan çocuklar, fotoğraf çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Gittiği her köyde vatandaşlara sohbet eden Demirtaş, Hakkari halkını korkaklıkla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanı olduğu AKP'ye tek bir oyun çıkmamasını istedi. Köylerde halka seslenen Demirtaş, AKP 'de Hakkari adayı olan adaylara da böyle hassas bir süreçte adaylıktan çekilip gelip kendilerine destek vermesi çağrısında bulundu.

DEMİRTAŞTAN AKP'Lİ ADAYLARA 'SEÇİMDEN ÇEKİLİN ÇAğrıSI'

Demirtaş şöyle konuştu: " Biz seçim çalışması yapmaya gelmedik. Biz halkımıza , size teşekkür etmeye geldik. Biz halkımızdan oy istemeye gelmedik. Biz bugüne kadar bu topraklarda, bu kadar zorluğa rağmen onuruyla dik duran ve kendi halkının yanında olan , bugün itibariyle de bütün halkın ittifakı için, birliği için elini taşın altına koyan herkese teşekkür etmeye geldik. Sizi tanımayanı asla ama asla biz de tanımıyoruz. Bizde bizi tanımayanı, bu topraklarda tanımıyoruz deme dönemidir. Bu nedenle bu saatten sonra artık tek bir oyun başka herhangi bir partiye çıkmaması gerekir. İsteğimiz , ricamız budur. Çünkü o sandık birliğin, beraberliğin sembolüdür. Siz üçte üç yapacağımıza eminim. Bunda bir kuşkum da yok. Bizim için seçilmekten ziyade o birliğin sandıklarda en güçlü şekilde çıkması gerekmektedir. Bu topraklarda artık biz şunu istiyoruz.

Savaş bitecek, kan, gözyaşı, açlık, yoksulluk, sürgün bitecek. Biz bütün sorunları ancak bu ittifakla çözebiliriz. O nedenle bizim yaptığımız çalışma basit bir seçim çalışması değildir. Size kimse demez Necip Zeydan yada Kasım Demir'e oy vermişler. Bütün dünya diyecek ki bunlar Tayyip Erdoğan'a oy veriyorlar. Sizi tanımayan, gelip Hakkari meydanında bu kadar hakaretler yağdıran bir Başbakanın partisine buradan tek bir oy çıkmamalıdır. Ben buradan şu çağrıyı yapıyorum. Herkes bu blok adaylarının etrafında toplanmalıdır. Diğer partilerin adaylarına da çağrı yapıyorum. Gerekirse bu ittifakı güçlendirmek için bloğun lehine gerekirse adaylıktan çekilmelidirler. Şu anda ne için, kimin için hizmet ediyorlar. Şu anda halka hizmet yok. Böyle bir anlayışla bu halka hizmet edemezler. Halka gerçekten hizmet etmek istiyorlarsa ben kendilerine samimi bir çağrı yapıyorum. Kendi iradeleriyle tartışsınlar. Gerekirse seçimden çekilmek ve adaylıktan çekilmeyi göze alsınlar ve halkının yanında , kendi ailelerinin yanında yer alsınlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaştan' Adaylıktan Çekilin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement