Demiryolu Çalışanları Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Demiryolu Çalışanları Ankara'ya Yürüyor

Demiryolu Çalışanları Ankara\'ya Yürüyor

Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri protesto etmek için İzmir'den Ankara'ya yürüşe geçti.

31.03.2013 14:25  Güncelleme: 11:29

İBasmane Garı önünde toplanan BTS İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 50 kişilik grup 'Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi' yasa tasarısını protesto etmek için 4 gün sürecek Ankara yürüşüne başladı. Yürüyüş öncesi basın açıklamasını, Türkiye Büro Emekçileri Sendikası (Türk Büro-Sen) Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yaptı. Siyasi iktidar tarafından çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun özelleştirildiğini söyleyen Yokuş, özelleştirme adı altında pek çok kurumun belli kesimlere peşkeş çekildiğini öne sürdü. Hükümetin özelleştirme hedefinde demiryollarının olduğunu belirten Yokuş şöyle konuştu:

"Siyasi iktidar, kural tanımaz bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının satışlarını sürdürüyor. Yapılan bu özelleştirmeler ile çalışanları köle gibi gören taşeronlaşmanın önü açılıyor. 2002 yılında kamuda çalışan 20 bin taşeron bulunurken, şu an ise bu sayı 155 bine yükseldi. AKP'nin amacı ucuz iş gücünü ülkeye sokmak ve halkı daha da fakirleştirmektir. Demiryolları bu yasa ile özel sektöre peşkeş çekilmektedir. Biz bu peşkeş çekmeye karşı duracağız. Demiryolları çalışanları vatandaşa hizmet etmek istiyor. Sosyal devlet nutukları atıp taşeronlaşmanın önü açılamaz. Bu yanlış politakadan geri dönülmesini istiyoruz. Eğer bu yasa tasarısından geri dönüş olmazsa eylemlerimiz artarak sürecektir."

POLİS EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Basın açıklamasının ardından BTS tarafından Türkiye'de 5 ayrı ilden başlatılan demiryollarının özelleştirilmesi yasa tasarısını protesto eden yürüşün İzmir ayağı başladı. Topluluk 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Demiryolları yasası geri çekilsin' ve 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganlarıyla, önlen alan polisin eşliğinde Basmane Garı'ndan Kültürpark Montrö Kapısı önüne kadar yürüdü. BTS İzmir Şubesi adına Ankara'ya gidecek üyeler, burada kendilerini bekleyen otobüse binerek Manisa'ya hareket etti. BTS İzmir Şubesi üyeleri Balıkesir, Kütahya ve Eskişehir üzerinden Ankara geçecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demiryolu Çalışanları Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement