Deveciler Üç Büyüklere Meydan Okudu - Son Dakika
Güncel

Deveciler Üç Büyüklere Meydan Okudu

Deveciler Üç Büyüklere Meydan Okudu

Aydın Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin, bu yıl yapılacak deve güreşleri takvimini belirledi.

11.09.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin, bu yıl yapılacak deve güreşleri takvimini belirledi. Seyircinin ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Çetin, bu yıl 3 büyük futbol takımının seyirci kitlesiyle yarışabileceklerini iddia etti.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin, belirledikleri takvime göre 15 Kasım'da başlayacak deve güreşlerinin 27 Mart 2016 tarihinde sona ereceğini belirtti. Yeni yönetmeliğe göre güreşe yakın bölgede mangal yakılması ve alkol tüketilmesinin yasaklandığını söyleyen Çetin, güreş devesi ve güreş devesi olamayan develerin kimlik verilerek ayrılacağını vurguladı. Çetin şöyle konuştu:

"Kimlik verilen develere sağlık muayeneleri ve her türlü bakımları yapılacak. Yani tüm develer kayıt altında olacak. Kaydı olan deve güreşecek, önüne gelen herkes deve güreştiremeyecek. Yaklaşık 4 aylık bir sürede 76 deve güreşecek. Bundan sonra deve güreşlerinde güreşecek deve sayısı 120'yi geçmeyecek. Çıplak ve 5 yaşın altındaki develer de güreşemeyecek. Hiç kimse 10 dakikadan fazla deve güreştiremez. 10 dakikadan fazla güreştirmek demek hayvana eziyet etmek demektir. Develere bugün et olarak baktığınızda 6 veya 7 bin lira civarındadır. Ancak güreş develerinden bugün 400 bin lira değerinde olan deve var."

BÜYÜK TAKIMLARA HODRİ MEYDAN

Deve güreşlerinin seyirci bakımından büyük takımlarla yarıştığı görüşünü savunan Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinin 50 bin kişi seyirci kitlesi varsa, bugün Türkiye'de her haftasonu yapılan 5 deve güreşinde de en az 50 bin kişi bu güreşleri izliyor. Bu güreşlerin çekilen videoları, bir hafta boyunca Ege, Marmara ve Akdeniz illerinin tüm kahvelerinde 5 gün süre ile gösteriliyor. İsterlerse deve güreşi seyircisiyle reyting yapsınlar. Biz deve güreşi koyalım onlar maç koysunlar bölgede bir ölçüm yapalım. Fenerbahçe mi, Galatasaray mı, yoksa Beşiktaş mı çok seyrediliyor, yoksa deve güreşi mi çok seyrediliyor? Hodri meydan diyorum." - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deveciler Üç Büyüklere Meydan Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement