DİSK'ten çarpıcı "1 Mayıs" açıklaması: Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak - Son Dakika
Güncel

DİSK'ten çarpıcı "1 Mayıs" açıklaması: Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Maltepe Meydanı'nda kutlayacaklarını ifade etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda düzenlenen ortak basın açıklamasında Çerkezoğlu, "Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu 1 Mayıs 2023, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacaktır." ifadelerini kullandı.

18.04.2023 13:49  Güncelleme: 15:36

Burada konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ın başta Taksim Meydanı olmak üzere çok güçlü bir tarihi, birikimi ve geleneği olduğunu söyledi.

"BU 1 MAYIS, TAKSİM'İN YASAKLI OLDUĞU SON 1 MAYIS OLACAK"

Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ın meydanının Taksim olduğunu belirterek, "Taksim'in özgürleştirilmesi mücadelesinin sonrasında 2013 yılından beri var olan Taksim yasağı, bu ülkedeki bütün yasakların simgesidir. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu 1 Mayıs 2023, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacaktır." dedi.

DİSK'ten dikkat çeken çıkış: Bu 1 Mayıs, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak

"MEYDANLARI DOLDURUN" ÇAĞRISI

Tüm kentlerde halkın 1 Mayıs'ta alanları doldurması çağrısında bulunan Çerkezoğlu, "1 Mayıs'ın katılımcısı bütün kurumlarla birlikte tüm İstanbul halkını İstanbul'da, Maltepe Meydanı'nda, 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ile TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı da 1 Mayıs alanlarının doldurulmasını talep etti. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

DİSK\'ten çarpıcı "1 Mayıs" açıklaması: Taksim\'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DİSK'ten çarpıcı '1 Mayıs' açıklaması: Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Nuri Çamlı: Sendikacıların yöneticilerine bakın sıfır Mercedes Asgari ücretin 10 katı maaş var sonra işçi hakları diyor..Bunların bir eli yağda bir eli balda..Bu ülkede sendika yöneticileri ASGARİ ÜCRET alsın..Yasa çıksın ücretle ilgili .kim işçi kim değil görelim .Sendikalar bu ülkede sadece işçiyi kullanıyorlar ..Bunlar işçilerin üzerinde kambur..Taksim'de ki amaçları işçi de değil ..PKK..SOL örgütleri içlerine alarak ortam kaosu yaratmak .Bıktık bu sendikaçılardan..Yeter artık . 0 0 Yanıtla
  • Suleyman Dag: Bu hevesiniz kursağınızda kalacak Disk ve yandaşları. Bu ülkeyi sizin zihniyetinize teslim etmeyeceğiz. Iscı üzerinden nemalanmanizada son verilecek bunuda not edin. Ülkem için çalışmayana iş yok 0 0 Yanıtla
  • Suat Koca: Keşke tüm hayaller gerçek olsa… 0 0 Yanıtla

Advertisement