Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

Dha İstanbul Bülten - 1

1 - 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADIHaber - Kamera: Ozan URAL / İstanbul DHA15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2,5 ay sürecek bakım-onarım çalışmaları gece 00.00'dan itibaren başladı.

12.06.2017 08:08

1 - 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Haber - Kamera: Ozan URAL/ İstanbul DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2,5 ay sürecek bakım-onarım çalışmaları gece 00.00'dan itibaren başladı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde mevcut asfaltın kaldırılması, çelik tabliye yüzeyinin kumlanması, tabliye izolasyonunun ve yeni asfalt tabakalarının serilmesi ile köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin sökülerek yerine yeni derzlerin montajları yapılacaktır. İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde azami özen gösterilerek çalışmalar 24 saat, 3 saat vardiya esasına göre yapılacaktır. " denildi.

Çalışmalara, 12 Haziran 2017 bugün başlanacağı ve 31 Ağustos 2017 tarihinde bitirilmesinin planlandığının belirtildiği açıklamada, "Trafik akışı diğer şeritlerden sağlanmak suretiyle, çalışmalara Asya-Avrupa istikameti kuzey yönünde 1. ve 2. şeritler kapatılarak başlanacaktır. Çalışma süresince trafik akışı Anadolu-Avrupa yönünde 2 şerit, Avrupa-Anadolu yönünde 2 şeritten sağlanacaktır. Söz konusu çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacak ve işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

Saat 00.00'dan sonra köprüye gelen ekipler, önce dubalarla çalışma yapılacak şeritleri kapattı. Ardından iş makineleri asfaltı kazımaya başladı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Köprüde ekiplerin çalışmaları

-Trafiğe kapatılan şeritler

-İş makinelerinin asfalt kazı çalışmaları

-Ekiplerin çalışmaları

Detaylar

12.06.2017 - 04.03 Haber Kodu : 170612012

=============================

2 - ERDOĞAN KIZILAY BAĞIŞÇILAR ÖDÜL TÖRENİ VE İFTARINA KATILDI

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Yardımlaşma, dayanışma kültürümüzün yapılarına ne kadar sahip çıkarsak, ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu, güvenli hale gelmesine o derece katkıda bulunmuş oluruz"

"Vatandaşlarımız, Kızılay'a yaptıkları her kuruş bağışın yerine ulaştığından da emin olsunlar. Türk Kızılayı bünyesinde gönüllü ve profesyonel olarak hizmet veren her bir kardeşimin de bu anlayışla hareket ettiğine inanıyorum."

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kızılay Bağışçılar Ödül Töreni ve iftar programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı binasında darbeciler tarafından  alçakça şehit edilen Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder kardeşimi  burada özellikle yad ediyorum. Kızılayın çadır üretim atölyesinde çalışan ve 15  Temmuz'da Genelkurmayın önünde helikopter ateşiyle yaralanarak gazi olan kardeşimize ve oğluna şükranlarımı sunuyorum. Simit alamayan çocuklara verilmek üzere, o günkü harçlıkları olan 27,5 lirayı kendi aralarında toplayıp  öğretmenleri vasıtasıyla Kızılaya ulaştıran Siirtli beş yavrumuza, öğrencilerimize o kocaman yürekleri için teşekkür ediyorum. Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden madencimizin cansız bedenine sarılan Kızılay battaniyesini başkalarının da ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle getirip, Kızılayımıza teslim eden kardeşimizi muhabbetle kucaklıyorum. Kızılayımızın İstanbul'daki toplum merkezinde aldığı eğitimle iyi bir hattat olma yolunda ilerleyen Halepli Muhammed Helal evladımızı tebrik ediyorum. Bunlar tüm  faaliyetleriyle doğrudan insan hayatına dokunan bir kurum olan Türk Kızılayında yaşanan on binlerce, yüz binlerce hikayeden sadece bir kaçı" diye konuştu.

"PROFESYONELLİK GEREKTİRİYOR"

Erdoğan, "Günümüz dünyasında her iş gibi yardım toplama ve bunları yerine ulaştırma faaliyetleri amatör bir ruhla, bir inançla bir profesyonellik gerektiriyor. Aksi takdirde milletimizin büyük bir şevkle kendi nafakasından kısarak yaptığı yardımların heba olması veya yanlış ellere geçmesi kaçınılmaz hale geliyor. Geçmişte komşu ülkelerimizden birine, büyük şehirlerimizdeki belediyelerimizden birinin kendi imkanlarıyla gönderdiği yedi kamyon yardım malzemesinden tek bir paketin dahi yerine ulaşamadan yolarda yağmalandığını biliyorum" dedi.

Erdoğan, "Yardımlaşma, dayanışma kültürümüzün yapılarına ne kadar sahip çıkarsak, ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu, güvenli hale gelmesine o derece katkıda bulunmuş oluruz" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ, KIZILAY'A YAPTIKLARI HER KURUŞ BAĞIŞIN YERİNE ULAŞTIĞINDAN DA EMİN OLSUNLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için bugün burada madalyalarını takdim ettiğimiz hayırseverlerimizin gösterdiği alicenaplığı çok değerli görüyorum. Eğer bugün Türkiye, dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu, kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay'ımızın çok büyük rolü vardır. Beyaz zemin üzerinde sola bakan kırmızı hilal işaretinin gücünü ve itibarını yardımlarımızla ve iyi yönetimimizle ne kadar yükseltirsek, kendi vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, tüm insanlığa o derece faydalı hizmetler yapabiliriz. Bundan dolayı başta başkanımız, yönetim ve tüm gönüllülerimiz olmak üzere hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum, Allah kendilerinden razı olsun diyorum. Vatandaşlarımız, Kızılay'a yaptıkları her kuruş bağışın yerine ulaştığından da emin olsunlar. Türk Kızılayı bünyesinde gönüllü ve profesyonel olarak hizmet veren her bir kardeşimin de bu anlayışla hareket ettiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A HAT TABLOSU HEDİYE ETTİ

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Suriye'den Türkiye'ye gelen 10 yaşındaki Muhammet Hilal kendi yaptığı hat tablosunu hediye etti. Ardından Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Siirt'ten İstanbul'a gelen 5 öğrenci ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Kızılay'ın 149'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde altın ve platin madalyalar ile ödüllendirdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeği ve ödül törenine ayrıca Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Erdoğan'ın ödül vermesi

Erdoğan'ın konuşması

Erdoğan'a hediye verilmesi

Detaylar

11.06.2017 - 22.44 Haber Kodu : 170611161

11.06.2017 - 23.04 Haber Kodu : 170611162

11.06.2017 - 23.39 Haber Kodu : 170611165

================================

3 - BAŞBAKAN YILDIRIM SANCAKTEPE'DE BİR AİLENİN İFTARINA KATILDI

İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, beraberindeki Ak Partililerle Sancaktepe'de oturan Harun Körpe'nin evinde iftara katıldı.

Başbakan Yıldırım, Sancaktepe Abdurrahman Gazi Mahallesinde oturan ve özel bir şirkette temizlik işçisi olarak çalışan 45 yaşındaki Harun Körpe'nin evinde orucunu açtı. Başbakanın Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, Mehmet Ali Pulcu, Osman Boyraz, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de eşlik etti. Başbakan ve beraberindekileri Harun Körpe, 3 çocuğu ve eşi Destan Körpe karşıladı. Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, ev sahipleriyle iftar sofrasında sohbet etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Başbakan Yıldırım ve beraberindekilerin eve gelişleri

-Ev sahiplerinin onları karşılaması

-İftar sofrasındaki sohbet

Detaylar

11.06.2017 - 21.56 Haber Kodu : 170611155

=================================

4 - SÖĞÜTLÜÇEŞME'DE İKİ METROBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI, 3'Ü AĞIR 29 YARALI

Haber - Kamera: Erhan TEKTEN/ İstanbul DHA

Kadıköy Söğütlüçeşme'de istasyonda yolcu alarak kalkan metrobüs ile istasyona giren iki metrobüs aynı şeritte çarpıştı. Kazada, 3'ü ağır 29 yolcu yaralandı.

Kaza, 17.20 sıralarında Söğütlüçeşme'de bulunan Metrobüs son durağında meydana geldi. Zincirlikuyu'dan gelen Ali Gözderesi'nin kullandığı 34 TR 6193 plakalı metrobüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride geçmesi üzerine, Zincirlikuyu'ya gitmek üzere duraktan çıkan Yasin Kartal'ın kullandığı 34 TP 2791 plakalı metrobüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, şoförlerden Ali Gözderesi araçta sıkıştı. İtfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden kurtarılan Gözderesi, hastaneye kaldırıldı. Gözderesi'nin sol ayağının kırıldığı  öğrenildi. Kazada, sürücülerle birlikte 3'ü ağır olmak üzere 29 yolcu yaralandı. İlk müdahalesi sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan yaralı yolcular da çevre hastanelere sevk edildi. Kazaya karışan metrobüsler çekiciler tarafından Hasanpaşa'da bulunan İETT garajına çekildi. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri ise durağın 30 metre yukarısından yapıldı. Durağa gelen metrobüsler yolcularını bu noktada bırakırken, Zincirlikuyu yönüne gidecek yolcular da buradan metrobüslere bindi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve araç içi ile Mobese kameralarının inceleneceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Olay yerinden görüntü

-Yaralıların ambulanslara alınması

-Şoför koltuğunda sıkışan sürücü

-Kaza yapan metrobüslerden görüntü

-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları

-Şoförün çıkarılması

-Yaşanan hareketlilik

-Polis ekiplerinin çalışmaları

-Yolda yürüyen yolcular

-Yolun temizlenmesi

-Metrobüsün kaldırılması

-Metrobüsün içinde görüntü

-Cam kırıkları

-Gene ve detaylar

11.06.2017 - 17.36 Haber Kodu : 170611124

11.06.2017 - 17.39 Haber Kodu : 170611125

11.06.2017 - 17.55 Haber Kodu : 170611131

11.06.2017 - 18.01 Haber Kodu : 170611132

11.06.2017 - 19.29 Haber Kodu : 170611138

==========================

5 - KILIÇDAROĞLU SANCAKTEPE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sancaktepe İlçe teşkilatı iftar programına katıldı. Samandıra Saat Kulesi Meydanı'ndaki iftarın ardından davetlilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizlerle beraber olmaktan, aynı sofrayı paylaşmaktan onur ve gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Hepimiz Anadolu'dan kopup İstanbul'a geldik. İstanbul'u yurt edindik. Çocuklarımız, anne-babamız, torunlarımız burada. ve biz bu ülkede hep birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz bu ülkede hep birlikte kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz bu ülkede hep birlikte bayrağımızın altında onurumuz ve gururumuzla yaşamak istiyoruz. Biz bu ülkede bu nedenle huzur, barış ve kardeşlik istiyoruz. İnşallah bu ramazan huzura, barışa vesile olur ve daim olur. Önümüzde ramazan bayramı var şimdiden ramazan bayramınızı yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-İftar programından görüntüler

-Kılıçdaroğlu'nun gelişi

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Detaylar

11.06.2017 - 21.27 Haber Kodu : 170611153

=========================

6 - KILIÇDAROĞLU,  KADIKÖY KİTAP FUARINI ZİYARET ETTİ

İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Geleneksel Kadıköy Kitap Fuarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na kitap fuarının ziyaretçileri tarafından ilgi gösterildi. Fuar girişinde Kılıçdaroğlu, kucağına verilen bir bebeği sevdi. Kılıçdaroğlu, yanına gelenlerle fotoğraf çektirdi. Daha sonra stantları gezen Kılıçdaroğlu'na bazı yazarlar kitaplarını imzalayarak hediye etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kılıçdaroğlu2nun kitap fuarına gelişi

-Kılıçdaroğlu'na ilgi gösterilmesi

-Kılıçdaroğlu'nun bir bebeği kucağına alıp sevmesi

-Ziyaretçilerin Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmesi

-Kılıçdaroğlun'nun stantları gezmesi

-Yazarların kitaplarını imzalayıp hediye etmesi

11.06.2017 - 18.33 Haber Kodu : 170611135

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement