Dha İstanbul Bülteni -4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni -4

Dha İstanbul Bülteni -4

(EK GÖRÜNTÜ VE BİLGİYLE)1- ESENYURT'TA HDP'LİLERE GÖZALTI PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİHaber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHAHDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdaha etti.

04.11.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(EK GÖRÜNTÜ VE BİLGİYLE)

1- ESENYURT'TA HDP'LİLERE GÖZALTI PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdaha etti.

Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplandı. Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve gazlı mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.

Müdahale ara sokaklarda da sürdü. Polis, müdahale sırasında 2 kişiyi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Grubun toplanması

-Polisin uyarısı

-Müdahalede bulunması

-Kaçışanlar

-Yaşanan hareketlilik

-Gözaltına alınanlar

=================================

2- KADIKÖY'DE HDP'LİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Kadıköy'de HDP İlçe binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Saat 13.00 sıralarında biraraya gelen grup, HDP'lilerin gözaltına alınmasını protesto etmek istedi. Ancak gruba polis izin vermedi.

Biber gazı ve gazlı mermi yapılan müdahalede 3 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Polisin koşuşturması

-Basın açıklaması yapmak isteye grup

-Polisin megafonla grubu uyarması

-Grubun olduğu yere TOMA aracının gelmesi

-Çevik kuvvetin müdahalesi

-Gözaltına alınanlar

-Genel ve Detay

===============================

3- HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI'NDA "DARBE TOPLANTISI" : 8 SUBAY TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Harp Akademileri Komutanlığı'nda 15 Temmuz ve öncesinde darbe girişimine ilişkin toplantı yaptıkları belirlenen subayların yakalanması için geçtiğimiz hafta operasyon düzenlendi.

4 İLDE, 8 SUBAY YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli 1'i Binbaşı, 4'ü Yüzbaşı ve 3'ü Üsteğmen toplam 8 subay İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş'ta yakalanarak gözaltına alındı.

SİLAHLARIYLA DARBE TOPLANTISINA KATILDILAR

Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan subayların Harp Akademileri Komutanlığı'nda ki kamera kayıtlarından tespit edildikleri ortaya çıktı. Subayların silahlı ve kamuflaj kıyafetli olarak darbe girişimi öncesinde ve girişiminin gerçekleştiği gün, darbe ile ilgili toplantıya katıldıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan subaylar dün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

8 SUBAY DARBEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANDI

Savcılık sorgularının ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen Kurmay Binbaşı Mehmet Gür, Yüzbaşılar Salih Bayrak, Nazım Aytar, Murat Yavuzarslan, Abdi Pehlivan ve Üsteğmenler Halil Başaran, Faruk Mantı ile Ali Can, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklandı.

=====================================

4- CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN, KORKUT ÖZAL'IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Yıldırım'da cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracıyla geldi.

Özal'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna Erdoğan omuz verdi.

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA - Erhan TEKTEN/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi, eski bakanlardan Korkut Özal'ın cenaze törenine katıldı. Korkut Özal, Turgut Özal'ın anıt mezarının yakınında bulunan aile mezarlığına defnedildi.

İstanbul'daki evinde solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle 87 yaşında hayatını kaybeden Korkut Özal için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde Korkut Özal'ın çocukları Ali, Bahattin, Ayşegül ve Zehra Özal taziyeleri kabul etti.

CAMİYE BİRLİKTE GELDİLER

Camiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla birlikte geldi.

Cenazeye Erdoğan ve Yıldırım'ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri Hayati Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski içişleri bakanı Abdulkadir Aksu, Saadet Partisi'nin eski genel başkanı Recai Kutan ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan, Yıldırım ve beraberindekiler cenaze töreni öncesi Cuma namazını Fatih Camii'nde kıldı.

ERDOĞAN DA OMUZ VERDİ

Korkut Özal'ın cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Özal'ın tabutuna Erdoğan da omuz verdi.

Özal'ın cenazesi, cenaze namazının ardından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarına yaklaşık 150 metre mesafede bulunan Yeni Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Erdoğan ve Yıldırım'ın gelişi

Cenazeden görüntüler

Tabutun cenaze aracına konulması

Detaylar

====================================

5- USTA SANATÇI GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN İÇİN ŞAKİRİN CAMİİ'NDE CENAZE TÖRENİ

Erhan Yazıcıoğlu

"Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan orada birbirlerine kavuştular. Büyük aşk orada devam edecek"

Haber-Kamera: Enver ALAS, İSTANBUL/ DHA

Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Usta oyuncu için önce Kadıköy Haldun Taner Sahnesi ardından da Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Özcan, ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerinin gözyaşları arasında Karacaahmet Mezarlığı'nda 2009 yılında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı eşi Gazanfer Özcan'ın yanına defnedildi.

İlk törenin ardından Özcan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 11.30 sıralarında Şakirin Camii'ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Özcan'ın oğlu Kılıç Işılay, kızı Fulya Özcan, torunu Tarık Ündüz kabul etti.

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

Törene, ailesinin yanı sıra yakınları, sanatçı dostları, dizi ve sinema filmlerinde birlikte rol aldığı oyuncular ile sevenleri katıldı. Camiye başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim çelenk gönderdi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan usta sanatçının oğlu Kılıç Işılay, annesinin 17 yaşındayken başladığı Türk tiyatrosuna 60 yıl çok büyük hizmetler verdiğini belirtti. Işılay, "Kendisi hakiki bir Atatürk kızıdır. Bazen zor şartlarda da olsa tiyatroya hizmeti hiç aksatmamıştır. Onun hayatını bir kitap gibi görüyorum. Hepimiz onu çok özleyeceğiz" dedi.

"O KADAR AŞIKLARDI Kİ ŞİMDİ KAVUŞTULAR"

Kızı Fulya Özcan ise çok üzgün olduğunu dile getirdi. Son dönemde hasta olduğunu belirten Özcan, "Ani bir hızla hastalandı. Uyurken vefat etti. Hiç acı çekmedi. Ayrıca babamla birlikte o kadar birbirlerine aşıklardı ki şimdi kavuştular diye bir tesellim var. Tek üzüntüm ise hiç büyüğümüz kalmadı" diye konuştu.

Törene katılan tiyatro sanatçısı ve sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu da Gönül Ülkü Özcan ve Gazanfer Özcan'ın Türk tiyatrosunda birer marka olduğunu ifade ederek, "Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan orada birbirlerine kavuştular. Büyük aşk orada devam edecek" diye konuştu.

ERHAN YAZICIOĞLU'NDAN SİTEM

Cenaze törenine katılımın az olmasına sitem eden Yazıcıoğlu, "Bugün burada bir avuç insanla Türkiye'nin en büyük değerlerinden birini uğurluyoruz. Bu işin acı tarafı. Tabiki ülkemizin acıları var; burada bulunmak zaman açısından belki çok zor ancak sanata ve sanatçıya cenazelerde değer verilmemesini, seyircimizin bu konuda duyarlı olmasını beklerdim. Ne yazık ki seyircimizden de Gönül Ülkü'yü uğurlamaya gelen pek kimse yok" ifadelerini kullandı.

AYNI DİZİDE ROL ALDIĞI OYUNCU ARKADAŞLARININ ÜZÜNTÜSÜ

Uzun süre birlikte aynı dizide oynayan Gülse Birsel, usta oyuncuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Birsel, "Biçim için çok büyük bir kayıp. Çok sevdiğimiz ve saygıdımız bir ismi, çok şey öğrendiğimiz bir insanı kaybettik" derken yine aynı dizide rol alan Hasibe Eren de "Gazanfer hoca ve Gönül Ülkü hoca gibi iki büyük değer ile çalışabildiğimiz için aynı havayı soluduğumuz için kendimi şanslı addediyorum. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

GAZANFER ÖZCAN'IN YANINA DEFNEDİLDİ

Cuma namazının kılınmasına müteakip alınan helalliğin ardından Gönül Ülkü Özcan için cenaze namazı kılındı. Gönül Ülkü Özcan, 17 Şubat 2009 yılında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden eşi Gazanfer Özcan'ın Karacaahmet'teki mezarının yanına defnedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Cami avlusundan görüntüler

-Cenazeye katılanlar

-Tabuttan görüntüler

-Ailenin taziyeleri kabul etmesi

-Kılıç Işılay ile röp

-Fulya Özcan ile röp

-Çelenklerden görüntüler

-Cenazeye katılan tiyatro ve sinema oyuncuları

-Gülse Birsel ile röp

-Erhan Yazıcıoğlu ile röp

-Hasibe Eren ile röp

-Helallik alınması

-Cenaze namazının kılınması

-Tabutun cenaze aracına taşınması

-Genel ve detay görüntüler

======================

(ÖZEL)

6- "ÇOCUK İSTİSMARI DAVASI" NDA "CİNSEL İLİŞKİ KIZIN RIZASIYLA OLDU" VURGUSUYLA KARAR

İddianame savcısı 26 yaşındaki sanığın, 15 yaşındaki lise öğrencisi kızın evine zorla girdiğini, yine zorla cinsel saldırıda bulunduğunu ardından da kızın vücudunda sigara söndürdüğünün belirlendiğini belirterek 16 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istedi.

Mahkeme 3 celsede kararını verdi. 16 yaşından 3 ay alan mağdure için "15 yaşından büyük. Sanıkla cinsel ilişkiye kendi rızasıyla girdi" dedi ve 26 yaşındaki sanık için " Reşit olmayanla cinsel ilişki" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Mahkeme 26 yaşındaki erkek arkadaşının cinsel istismarına ve bacağında sigara söndürülmesine maruz kalan 16 yaşından 3 ay alan lise öğrencisi kız için "Sanıkla kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği anlaşıldı" dedi ve hakkında 16 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla çarptırılmasına hükmetti.

"ZORLA İLİŞKİYE GİRDİ, SİGARAYI BACAĞINDA SÖNDÜRDÜ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 16 yaşında yeni giren lise öğrencisi Z.D. ile 26 yaşındaki G.K. adlı kişilerin duygusal arkadaşlığı başladı. Bu süreç içinde çaycı olan G.K. kızdan para almaya başladı ve bu durum üzerine Z.D. kendisinden yararlanılmak istediğini düşünerek ilişkisini sonlandırdı. Olay tarihi olan 20 Ağustos 2015 günü G.K, Z.D'nin evde yalnız olduğunu öğrenerek evine gitti. Bir süre evde kalan G.K. kızla zorla cinsel ilişkiye girdi ve yaktığı sigarayı Z.D.'nin bacağında söndürdü. G.K. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Basit yaralama" ve "Konut dokunulmazlığını ihmal etme" suçlarından 16 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması yönünde Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

MEKTUP YAZDI, İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ

Davaya konu olay, ifadelere yansıyan iddialara göre kızın olayı bir mektupla anlatıp intihar girişiminde bulunması ile ortaya çıktı. Olayın ardından saçlarını kazıtan, okulu bırakan ve çevresiyle uyumsuzluk problemleri yaşayan Z.D. 6 ay sonra bir mektup yazarak, "Anne ben artık yüzünüze bakamam bunların sorumlusu G.K.'dır" dedi ve evden ayrıldı. İlaç içerek intihar girişiminde bulunan Z.D.'yi yakın arkadaşı buldu ve hastaneye götürdü. Yaşadığı olayı aylar sonra anlatabilen küçük kızın beyanları üzerine soruşturma başladı, G.K. olaydan 7 ay sonra tutuklandı ve hakkında dava açıldı.

ADLİ TIP : CİNSEL İSTİSMARA MARUZ KALDI. DEPRESYONA GİRDİ

Olaya ilişkin alınan Adli Tıp Kurumu raporunda küçük kızın cinsel istismara maruz kaldığı belirtilerek bakire olmadığı ayrıca her iki bacağında da yaralar olduğu kaydedildi. Kurum ayrıca raporunda çocuğun depresyona girdiği yönünde de tespitte bulundu.

"BANA İFTİRA ATILIYOR"

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık G.K. suçlamaları reddederek, "Evlerine girdiğim iddiasını kabul etmiyorum. Kendisi ile 2 kez görüştük. Duygusal arkadaşlığımız olmadı. Bana iftira atılıyor. Mağdure benim evleneceğimi duydu, böyle bir şeye kalkıştı" dedi.

"SENİ DE AİLENİ DE ÖLDÜRÜRÜM"

Duruşmada psikolog eşliğinde yaşadıklarını anlatan mağdure Z.D., sanığın eve zorla girdiğini, zorla cinsel saldırıya uğradığını, saldırganın sigarayı üzerinde söndürdüğünü, onu ve ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Z.D olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını bu yüzden evden kaçıp ilaç içtiğini söyledi.

"ZORLA İLİŞKİYE GİRDİĞİ... RIZAYA DAYALI İLİŞKİ..."

Mahkeme ilk celse, yaklaşık 2 ay tutuklu kalan sanığın tutuklu kaldığı süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na(TİB) yazı yazarak sanıkla mağdurenin görüşme ve mesaj kayıtlarını istedi. Davanın 2. celsesinde esas hakkında mütalaa veren savcı, "Olay tarihinde mağdureye mesaj yollayan şüphelinin kendisinin evde yalnız olduğunu öğrenmesi üzerine mağdurenin konutuna gittiği, sanığın mağdure ile zorla cinsel ilişkiye girdiği, aralarındaki rızaya dayalı ilişkinin bitiminin ardından sanığın sigarayı mağdurenin bacağında söndürdüğü anlaşılmakla eylemine uyan 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep olunur" dedi. Duruşma savcısı ayrıca "Basit yaralama" ve "Konut dokunulmazlığını ihmal etme" suçlarından da sanığın cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME. RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİĞİ ANLAŞILDI

Mahkeme heyeti "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan dava açıldığını belirterek, "Suç tarihinde 15 yaşından büyük olan mağdurenin sanıkla kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği anlaşıldığından sanığın eylemine uyan 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi" dedi. Mahkeme ayrıca "Basit yaralama" ve "Konut dokunulmazlığını ihmal etme" suçlarından toplamda 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken 9 aylık hapis cezasında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı

SAVCI "ÇOCUK İSTİSMARI", MAHKEME "REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ" DEDİ

Öte yandan iddianameyi hazırlayan savcılık Türk Ceza Kanunu'nun 103. maddesinde düzenlenen "Çocukların cinsel istismarı" suçundan sanığın 16 yıldan az olmamak koşuluyla cezalandırılmasını talep ederken mahkeme, mağdurun 15 yaşından büyük olduğunu belirterek kanunun 104. maddesinde düzenlenen "Reşit olmayanla cinsel ilişki" suçundan "15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi şikayet üzerine, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü gereğince ceza tayininde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni -4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement