Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Kılıçdaroğlu'na hakaret davasıİZMİR Karabağlar Belediyesi'ne yaptığı işlerin parasını CHP'li belediyeden alamadığı ve gereğini yapmadığı gerekçesiyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya Havalimanı'nda "Hayatımı mahvettiniz" diye protesto eden heykeltıraş Ragıp Çiçen hakkında, kamu...

06.12.2016 17:40

Kılıçdaroğlu'na hakaret davası

İZMİR Karabağlar Belediyesi'ne yaptığı işlerin parasını CHP'li belediyeden alamadığı ve gereğini yapmadığı gerekçesiyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya Havalimanı'nda "Hayatımı mahvettiniz" diye protesto eden heykeltıraş Ragıp Çiçen hakkında, kamu görevlisine hakaret suçundan dava açıldı.

Kılıçdaroğlu şikayetçi olmamasına rağmen açılan kamu davasının görülmesine Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Ragıp Çiçen hazır bulundu. Kılıçdaroğlu'nun avukatı ise mazeret bildirdiği için duruşmaya gelmedi.

Mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ragıp Çiçen, "Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun baştan sona sahte ve kurmaca bir insan olduğunu düşünüyorum. Hakaretse, bunu da ekleyin. Sahte ve kurmaca bir insan olduğunu da ispat edebilirim. Buna ilişkin delillerimi de sunacağım" dedi. Söydedikleri ve yazdıklarının arkasında olduğunu belirten Çiçen, eleştiri hakkını kullandığını söyledi. Kendisine ceza verilmesi halinde bununla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da istemediğini söyleyen Çiçen, "Çünkü ben suç işlemedim" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU CANLI YAYINA DAVET ETTİ

Mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi ile 13 Mart 2015 tarihli Kemal Kılıçdaroğlu'na noterden gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de veren Çiçen, yaşadığı mağduriyet nedeniyle herşeyini kaybettiğini iddia etti.

Ertelenen duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Çiçen, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlanarak canlı yayında tartışmaya davet etti. Kendisine yaşatılanlar ve yapılan haksızlıklar nedeniyle 3 yılda 2 kez kalp krizi geçirdiğini, iflas ettiğini ileri süren Çiçen, "Bana yaşatılanların ülkeye de yaşatılmasına gönlüm razı değil" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etmek için gecçen 20 Mayıs günü akşam saatlerinde geldiği Antalya'da, heykeltıraş Ragıp Çiçen'in protestosu ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan CHP'li kalabalığı selamladığı sırada CHP'li İzmir Karabağlar Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek Antalya Havalimanı VIP çıkış kapısı önüne koşan Çiçen, "Benim hayatımı mahvettinizö diyerek protesto girişiminde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Ragıp Çiçen'in adliyeden duruşma çıkışında açıklama yaharken

Antalya Adliyesinden genel görüntü

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (20 Mayıs 2016 Arşiv)

-------------------------------

Kılıçdaroğlu'ndan görüntü

Protesto anı

Haber: Emre BAYLAN- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=================================

Maden ocağında kömür bandı çöktü, ölü yaralı yok

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü maden ocağında kömür taşıma bandının bir bölümü çöktü.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağından çıkarılan kömürü yıkama işlemi için taşıyan bant, öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Yaklaşık 30 kişinin çalıştığı kömür bandının öğle paydosunda çökmesi nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmadığı belirtildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, kömür bandının 30 metrelik bölümünün çöktüğünü belirterek "Yaklaşık 60 yıllık metal yorgunluğu bulunan bir yapıydı. Öğle tatili sırasında meydana gelmesi sevindirici. Normalde, çöktüğü yerde işçiler geziyordu. Allah'a şükür yaralanan olmadı" dedi.

Çökme meydana gelen alan güvenlik şeridi içine alındı. TTK yetkilileri kömür bandında inceleme yaptı.

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak), -

=================================

Şehit kadın polisin adı, evinin sokağına verildi

MARDİN'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan 32 yaşındaki bir kız annesi polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un adı, ailesinin oturduğu evin sokağına verildi. Törende şehit polisin annesi Hafize Çetin gözyaşlarına boğuldu.

Edirne Belediye Meclisi, geçen Haziran ayında teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Nefise Çetin Özsoy'un adını, ailesinin yaşadığı Şükrüpaşa Mahallesi'nin evinin bulunduğu sokağa verilmesi kararı aldı. Bugünün şehit polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un evinin önünde program düzenlendi. Edirne Valisi Günay Özdemir'in yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileriyle şehit polis memurunun eşi Cumhur Özsoy, annesi Hafize ve babası Süleyman Çetin katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, şehit polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un adının sokağına belediye meclisi üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla verildiğini ifade ederek, "İnanıyorum ki Edirne halkı birlik ve beraberliğini bu anlayışını ve insanlar arasındaki huzuru ve barışı koruyacaktır. Aynı zamanda bizde valilik olarak en son yapacağımız bir eğitim kurumumuza da yine şehidimizin adını vereceğiz. Onu da bir kaç ay sonra hep beraber bu şekilde vererek, sokaklarımıza adını vererek sonsuzadek yaşatacağız. Önemli olan şehitlerimizi ve şehit ailelerimizi biz kalbimizde, gönlümüzde yaşatıyoruz. Onlara her zaman her zaman kapımız, gönlümüz açık. Onlar için ne yapsak azdır" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da şehidin ailesine yeniden başsağlığı dileyerek şunları söyledi:

"Biz bütün yitirdiğimiz canların, sevdiklerimizin ardından yas tutarız. Ama şehitler için bu müstesnadır. Çünkü hem millet olarak geleneklerimiz, göreneklerimiz. Hem de inanç olarak mensup olduğumuz İslamiyet dinin örfü, adeti bizim bu anlayışta olmamızı engeller. Çünkü biliriz ki şairinde dediği gibi 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa, vatandır'. Bu toprakları Malazgirt'ten beri her cephede, her taşında, bize vatan yapmak için gözünü kırpmadan canını veren, bütün şehitlerimizin sayesindedir ki bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü bekası ve ilelebet payidar kalması için mücadelemizi sürdürüyoruz.

ANNESİ GÖZYAŞALARINI TUTAMADI

Şehit polis memuru Nefise Çetin Özsoy'ın evinin bulunduğa sokağa adının verilmesi programında özgeçmişi okunurken, 8 Haziran 2016 tarihinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olduğu ifade edildi. Bu sırada programda yer alan annesi Hafize ve şehit polisin eşi Cumhur Özsoy gözyaşlarına boğuldu. Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanı Gürkan, belediye meclis kararını ailesine teslim etti. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından dua okunurken, Türk bayrağına sarılı şehit polis Nefise Çetin Özsoy'un adının yazılı olduğu tabela açıldı. Vali Günay ve diğer protokol üyeleri şehit ailesini evinde ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehit babasının protokolü karşılaması

-Şehit babası ve valinin konuşması

-Programa katılanlar

-Eşi Cumhur Özsoy detay

-Sokak ve tabela

-Şehit annesinin ağlaması

-Özgeçmişinin okunması

-Recep Gürkan'ın konuşması

-Gürkan'ın meclis kararını ailesine vermesi

-Vali Özdemir'in konuşması

-Dua okunması

-Sokak tabelasının açılması

-Tabela detay

-Sokak görüntüsü ve kalabalık-

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=================================

Türkiye'nin ilk Galvalume tesisi üretime başladı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde kurulu bulunan Tezcan Galvaniz Fabrikası 135 milyon dolara mal olan Türkiye'nin ilk yüksek korozyon direncine sahip ve galvanize göre üç kat daha dayanıklı olan Galvalume tesisini devreye soktu.

Kartepe İlçesi Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi içersinde bulunan Tezcan Galvaniz Fabrikası 75 bin metrekare alan içersine kurduğu kaplamasında içerdiği yüzde 55 alüminyum ile yüksek korozyon direncine sahip ve daha ekonomik olan Türkiye'nin ilk Dünya'da ise 66. Galvalume Tesisi üretime başladı. Galvalume yatırımı ile yaklaşık 145 kişilik yeni istihdam sağlayan fabrika çalışan sayısını 610'a çıkardı.

Galvanize göre korozyan dayanımı üç kat daha üstün bir malzeme olan Tezcan Galvaniz yeni ürünü Galvalume sürekli sıcak daldırma metodu ile üretiliyor. Kaplamanın içeriğinde birbirine yakın oranlarda bulunan alüminyum ve çinko sayesinde daha yüksek korozyon dayanımına sahip olan Galvalum, Galzvanize göre üretimi daha da ekonomik. Fabrika asitli sac, soğuk sac, galvanizli sac ve boyalı sac malzemelerinin üretiminin yanı sıra fabrikada yeni yatırım ile birlikte 700 bin ton olan kapasitesini 1.3 milyon tona çıkardı.

Fabrikanın İşletme Müdürü Orhan Özgür, "Türkiye'nin ilk Galvalume üretim tesisini işletmeye almış bulunuyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz 350 bin ton. Tesisimiz yaklaşık bir aydır devrede. Türkiye'de ilk olmaktan gurur duyuyoruz. Daha önce de daldırma fırınlı sistemini de Türkiye'ye ilk getiren firma olarak bu alanda da yine öncülüğümüzü devam ettiriyoruz. Yurt dışında patentli bir üründür Galvalume. Dünya'da 66. tesis olarak devredeyiz. Galvaniz ve Galvalume arasındaki en önemli fark ürünün dayanımı. Galvanize göre yaklaşık 3 kat daha uzun ömürlü. Korozyondan dolayı 3 kat fazla dayanımı var. 25-30 yıl dayanan ürünler mevcut. Şuanda ürünün en önemli farkı dayanımıdır.Bu yatırırımızla inşallah Türkiye'de bir katmadeğer yaratacağımızı düşünüyoruz. " dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Galvanume tesisinin dışardan görüntüsü

-Galvanume tesisinde üretim

-İşletme Müdürü ile rop

Haber: Faruk KIYAK-Orhan UZUN/KARTEPE(Kocaeli)-

=================================

Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: İtfaiyeci ve zabıtalar da 'şehit' ve 'gazi' sayılsın

YALOVA'da konuşan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, "İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın, bundan sonra mağduriyetlerinde gazi, ölümleri halinde şehit sayılmalarını talep ediyoruz" dedi.

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, rahatsızlandığı için özel hastanede tedavi altına alınan Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Sirmen'i ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cengiz Gülebay, sendika olarak ülke genelinde görev yapan zabıta ve itfaiye çalışanlarıyla ilgili önemli bir çalışma yaptıklarını söyledi. "Bunun da duyurusunu ilk defa buradan vermiş olacağım" diyen Gülebay, şöyle devam etti:

"Zabıta ve itfaiye çalışanlarının şehitlik noktasında bir beklentisi vardı uzun zamandan beri. Bununla ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak görevi başında mağdur olmaları, yaralanmaları, iş yapamaz, göremez duruma gelmeleri halinde nakdi tazminat verilmesiyle ilgili TBMM'ye bir kanun teklifinde bulunduk.Görevi başında itfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın ölümü halinde bunların 'şehit' sayılması ve nakdi tazminat geride kalanlarına bağlanmasıyla ilgili ayrıca bir kanun çalışması yaptık. Çalışmayı TBMM'ne sunduk. Bu tekliflerle ilgili TBMM'de grubu bulunan bütün partilerden de destek bekliyor ve istiyoruz. Umarız en kısa sürede bu çalışma kanun haline dönüşür. İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetlerinde 'gazi', ölümleri halinde 'şehit' sayılmalarını talep ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Açıklamanın yapılması

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=================================

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Mardin'de

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda Lübnanlı yayıncı Mohammed Ali Abdoulhafeez Beydoun'a verdiği, "Fahri Doktora" unvanı törenine katıldı. Türkiye'nin dirliğine birliğine ihanet edenler ve Türkiye'de çukur siyaseti yapanlara karşı Mardin'de en güzel cevabın verildiğini belirten Yayman, "Cumhuriyetimiz'in 100'üncü yılında, yani 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bunun yolu da Mardin'den geçiyor. Çünkü Mardin, Kudüs, Venedik, Vatikan gibi çok önemli bir inanç merkezidir ve kültür merkezidir. Burası saklı bir hazine gibidir" dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda düzenlenen, fahri doktora ödül törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversitesinin bazı akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Mardin Türkiye hikayesinin özeti gibidir. Mardin çok dilli, çok kültürlü ve çok dinli olarak tasvir ediriz Mardin'i. Mardin Kültür ve Turizm Bakanlığı için çok önemli bir şehir. Gelenekle, geleceği birleştiren bu şehir yeni Türkiye'nin, yeni Türkiye hayalinin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Çünkü Mardin'de yürüdüğünüzde, hiç kimseye dini sorulmaz, dili sorulmaz, mezhebi sorulmaz, herkes burada kardeşçesine yaşar. Mardin'in sadece Türkiyemiz'e değil, sadece Ortadoğu'ya değil, sadece Avrupa'ya değil, Mardin'den yükselen evrensel bir kardeşlik mesajı var ve dünyanın da en çok ihtiyaç duyduğu şey bu kardeşliktir. Mardin bu evrensel mesajını bütün dünyaya duyuracak. Muhammed Ali Bey çok önemli hizmetlere imza atmış bir insan. Kendisi insanların gönlünü kazandığı için en büyük hediyeyi kabul etmiş oluyor. Ortadoğu'da taş üstünde taş bırakmayanlar, Ortadoğu'ya demokrasi adı altında kan, gözyaşı ve şiddet getirenler ve bir post modern, bir haçlı zihniyeti etrafında Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenleri bütün dünyada görüyoruz. Türkiye'de yöneticilerin Almanya ve İngiltere'deki yönetimler hakkında bir şey dediğini duydunuz mu? Duymadınız. Çünkü Türkiye, kendi işine, gücüne bakan ve demokrasisini, istikrarını büyütmek isteyen bir ülkedir. Ama Türkiye'ye dost görünen batılı müttefiklerin nasıl iki yüzlü davrandıklarını hep beraber görüyoruz. İslam alemindeki katliamlara sesini çıkarmayan bu batı medeniyetinin, tek dişi kalmış batı medeniyetinin nasıl sınıfta kaldığını hep birlikte görüyoruz. Onun için bizim bir ve beraber olmamız çok önemli. Türkiye'nin dirliğine, birliğine ihanet edenler ve Türkiye'de çukur siyaseti yapanlara karşı Mardin, zaten en güzel cevabı vermiştir ve vermeye devam edecektir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yani 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bunun yolu da Mardin'den geçiyor. Çünkü Mardin, Kudüs, Venedik, Vatikan gibi çok önemli bir inanç merkezidir ve kültür merkezidir. Burası saklı bir hazine gibidir" dedi.

Fahri doktora ödülü alan Muhammed Ali Baydun ise, "Bu ödülü bütün ilim adamları, editör, düşünürlerin adına kabul ediyorum. Kitaplarımız Müslüman çoğunluğun ve azınlığının bulunduğu her yerde, Dünya'nın dört bir yanında okutulmaktadır. Kitaplarımızı 50'den fazla ülkeye ihraç etmekteyiz. Bunun yanında Dünya'nın dört bir yanında yazarlarımız vardır. Arapça'dan, uluslararası dil olan Fransızca, İngilizce ve İspanyolca'ya çevrilmiş 500'den fazla kitabımız var. Arap ve İslam dünyasında bulunan yüzlerce, belki de binlerce üniversite arasında İslam medeniyeti kültürünün yeniden ihya edilmesi ve el yazmalarının ortaya çıkarılarak neşredilmesi, genel olarak Müslümanlar'ın özel olarak öğrencilere ve öğretim görevlilerine ulaştırılmasında gayretleri olanların onurlandırılmalarına ön ayak olması için Mardin Artuklu Üniversitesi'ne takdirlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Lübnanlı yayıncı Mohammed Ali Abdoulhafeez Beydoun'a Fahri Doktora Unvanı takdim etmesiyle tören sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Törenden görüntü

-Bakanın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement