Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 3 şehit, 10 yaralı (5)TSK AÇIKLAMASIGenelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede akşam saatlerinde yaralanan 7 askerin, terör örgütü DEAŞ tarafından atılan havan mermisinin, Zırhlı Personel Taşıyıcı'nın (ZPT) yanına...

24.11.2016 20:50

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 3 şehit, 10 yaralı (5)

TSK AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede akşam saatlerinde yaralanan 7 askerin, terör örgütü DEAŞ tarafından atılan havan mermisinin, Zırhlı Personel Taşıyıcı'nın (ZPT) yanına düşmesi sonucu yaralandığını açıklandı. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Akşam saatlerinde Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ tarafından atılan bir havan mermisinin askerlerimizin bulunduğu bir ZPT'nin yanına düşmesi sonucu 7 personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Süratle hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

KİLİS,

===================================

Şırnak'ta 1 asker şehit 2'si asker 5 yaralı (4)

ŞEHİT ASKER İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ

ŞIRNAK'ın Cudi Dağı bölgesinde PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu şehit olan uzman çavuş Tuncay Arslan için Şırnak'ta uğurlama töreni düzenlendi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Vali yardımcısı Ali Arıkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, korucular ve şehidin silah arkadaşları ile polisler katıldı. Şehit uzman çavuş Tuncay Arslan'n özeçmişinin okunmasından sonra törende dini vecibeler yerine getirildi. Törenden sonra şehit Tuncay Arslan'ın cenazesi Helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanına gönderildi. Şehit cenazesi oradan da Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın cenazesi Antalya'ya gönderilecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Şehit cenazesinin getirilmesi

-Dualar ile şehit cenazesinin Ambulans bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

========================================

Şehit ateşi Samsun'a düştü (3)

ŞEHİDİN CENAZESİ SAMSUN'A GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde şehit olan Samsunlu 25 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Şehidi burada Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehit babası Durmuş Bolat ve şehit kardeşi Sadık Emre Bolat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile askeri erkan karşıladı. Şehidin babası ve kardeşi karşılama sırasında gözyaşı döktü. Askeri uçaktan indirilen Şehit Bolat'ın cenazesi bir süre omuzda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak karayolu ile Alaçam İlçesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehidin yakınlarından detay

-Şehidi taşıyan askeri uçağın gelişi

-Şehidin cenazesinin uçaktan indirilip taşınması

-Cenaze aracına konulması

-Şehidin babası ve kardeşinden detay

-Detaylar

(SÜRE: 4.26 Dk) (BOYUT: 141.95 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/ SAMSUN,

=============================================================

Öğretmenler gününde şehit Kaymakamı unutmadılar

Mardin'in Derik İlçesi'nde düzenlenen öğğretmenler günü programında 10 Kasım'da makamında bombalı saldırı ile şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk unutulmadı. Protokoldeki koltuğuna fotoğrafı bırakılırken, şehit edildiği makamına ise karanfiller bırakıldı.

Derik'te, Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen törene, Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Şahinkaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Üstündağ ile Emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 10 Kasım'da makamında uğradığı bombalı saldırıda şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün protokdeki koltuğuna ise fotoğrafı konuldu. Törenden sonra başta protokol ve öğretmenler olmak üzere Kaymakam Safitürk'ün şehit edildiği makamına gidilerek karanfiller bırakıldı. Karanfil bırakma sırasında bazı ğrenci ve öğğretmenlerin ağladıkları görüldü.

Makamına bırakılan kırmızı karanfillerin ardından Aydın Ayaydın Öğretmenevinde ise şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yaşamı ve yapılan çalışmaları, projelerini konu alan sinevizyon görüntüleriyle salondakileri duygulandırdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

- Hükümet Konağında Atatürk Büstüne çelenk konulması

-Şehit Kaymakam saldırı yapılan Makam odasına karanfil bırakılması

-Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yaşamını ve yaptıkları projeleri konu alan sinevizyon gösterimi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),

=============================================================

Besni'de kaza: 9 yaralı

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 9 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Taşlıyazı Köyü yakınlarında meydana geldi. Gölbaşı'dan Adıyaman giden Zeynal Kılıç yönetimindeki 44 DC 517 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Hasan Akgül yönetimindeki 27 AP 865 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada sürücüler Zeynal Kılıç ve Hasan Akgül ile otomobilde bulunan Ayşe Akgül, Ömer Kartal, Nurgül Kartal, Songül Kartal, Şükrü Kartal, Emine Kartal ve Berat Kartal yaralandı. Bazıları otomobilde sıkışan yaralılar, ihbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı. Ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar, buradak iilk müdahalenin ardından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü dökümü

------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Sağlık görevlilerinin yaralılara müdahalesi

Kaza yapan araç sürücüsü Zeynal Kılınç'ın kazayı anlatması

İtfaiye erlerinin yaralıları çıkarması

Genel ve detay görüntüler

ADIYAMAN,

============================================================

Van'da 4.0 büyüklüğünde deprem

Van'ın Özalp İlçesi'nde 4.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi'den alınan bilgiye göre, bugün saat 19.40'ta merkez üssü Van'ın Özalp İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak saptadı.

Van'da dün merkez üssü Özalp ve Gürpınar ilçeleri olan en küçüğü 3.5 en büyüğü ise 4.9 olan 4 ayrı deprem meydana gelmişti.

VAN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement