Karaman Şehidinin Babası Oğlunun Kamuflajını Giydi, Dimdik Durdu, Sözleriyle Herkesi Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Karaman Şehidinin Babası Oğlunun Kamuflajını Giydi, Dimdik Durdu, Sözleriyle Herkesi Ağlattı

Şemdinli'de şehit düşen sözleşmeli er Küçük'ü 10 bin kişi uğurladı.Törene şehit babasının konuşması damga vurdu: Allah'ım şehadetini kabul et. Ne mutlu ki bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu.

27.06.2017 14:39  Güncelleme: 16:34

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan sözleşmeli er Oğuzhan Küçük, memleketi Karaman'da toprağa verildi. Cenaze töreninde oğlunun tabutunun başına gelen baba Alaaddin Küçük, "Ne mutlu ki bu bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu" diyerek oğlunu son yolculuğuna uğurladı.


ŞEHİDİN BABASI ESKİ ASKER, AĞABEYİ DE KENDİSİ GİBİ SÖZLEŞMELİ ER

Şehit Oğuzhan Küçük'ün cenazesi Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Karaman'a gönderildi. Karaman Devlet Hastanesi morgunda bekletilen 22 yaşındaki Şehit Küçük'ün cenazesi, öğle saatlerinde hastaneden alınıp Türk Bayrağı'na sarılarak helallik alınmak üzere Zembilli Ali Efendi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin naaşı evinin önünde; uzman çavuşken 28 Şubat döneminde ordudan ihraç edildiği öğrenilen babası Alaaddin Küçük, kendisi gibi Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yapan ağabeyi 27 yaşındaki Mücahit Hamza Küçük, annesi Şerife Küçük, kız kardeşi Saliha Küçük ile akrabaları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Operasyon bölgesindeyken kardeşinin şehit olduğu haberini alıp kardeşiyle birlikte üzerindeki kamuflajlarıyla Karaman'a gelen ağabey Mücahit Hamza Küçük, oğlunun kamuflajı ve şapkasını giyen baba Alaaddin Küçük ile birlikte cenaze aracının arkasında yürüyerek tabuta dokunup şehit Oğuzhan Küçük'e veda etti.


CENAZEYE 10 BİN KİŞİ KATILDI

Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı 15 Temmuz Ak Tekke Demokrasi Meydanı'na getirildi. Törene Karaman Valisi Fahri Meral, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Apaydın, Karaman Garnizon Komutanı Personel Albay Yurdakul Türkmen, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

"VATANA MİLLETE FEDA OLSUN"

Buradaki tören öncesi şehit olan oğlunun tabutu başına gelen baba Alaaddin Küçük dua ettikten sonra asker selamı durarak "Allah'ım şahadetini kabul et yarabbi. Vatana millete feda olsun. Hakkım helal olsun. Allah'ım razı olsun' dedi.


"NE MUTLU Kİ BU BAYRAĞIN ÜZERİNDE BİR DAMLA KANIMIZ OLDU"

Açıklamasını sürdüren baba Alaaddin Küçük şunları söyledi: "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır. Ne mutlu ki bize bu bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu. Allah'ın izni ile ne bayrak iner, ne bu vatan savunmasından pes ederiz. Yerine yenisi gelir. Dikkat ederseniz elbise de benim üzerime oturdu ve yakıştı. Çağırdıkları an göreve hazır olduğumu herkes gibi siz de takdir edersiniz. Ama Allah'ın izni ile gençler bize bu işi bırakmaz. Bizimkiler şehit oluyor düğüne gönderir gibi gönderiyoruz da bu satılmışlar ölünce nereye gideceklerini düşünerek hala devam ediyorlar. Ama elbet bunun sonu da gelecek. Bu inanç, bu vatan sevgisi, bu iman olduğu sürece Türk milletini asla kimse yıkamayacak. Allah Türk milletini vatan sevgisi ve imandan ayırmasın."


ŞEHİT ANNESİNDEN NÖBET TUTAN ASKERE: AĞLAMA BONCUK GÖZLÜM

Şehit Oğuzhan Küçük'ün tabutunun banışa gelen annesi Şerife ve kız kardeşi Saliha tabuta sarılarak veda etti. Tabutun başında nöbet tutan askere dönen anne Şerife Küçük "Ağlama boncuk gözlüm. Ağlama" diye seslendi. Şehit Oğuzhan Küçük Ak Tekke Camii'nde kılınan öğle namazından sonra düzenlenen askeri tören ve cenaze namazından sonra Karaman Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.



Karaman Şehidinin Babası Oğlunun Kamuflajını Giydi, Dimdik Durdu, Sözleriyle Herkesi Ağlattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman Şehidinin Babası Oğlunun Kamuflajını Giydi, Dimdik Durdu, Sözleriyle Herkesi Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement