Diyarbakır, 'Ali Gaffar Okan' Köprüsü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır, 'Ali Gaffar Okan' Köprüsü

Diyarbakır, \'Ali Gaffar Okan\' Köprüsü

Diyarbakır Valiliği'nin Demirok Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğine, Sakarya AKP Milletvekili Şaban Dişli, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, emniyet müdür...

28.07.2013 23:20

Diyarbakır Valiliği'nin Demirok Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğine, Sakarya AKP Milletvekili Şaban Dişli, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile birlikte Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya ve Diyarbakırspor kulüp başkanlarının yanısıra, isimleri Ali Gaffar Okan olan 40 çocuk ve aileleri katıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin organize ettiği iftar yemeğinde, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli birer kısa konuşma yaptı.

"ALİ GAFFAR OKANLAR'IN EĞİTİMİNİ TAKİP EDECEĞİZ"

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, daha önce 2009'da Diyarbakır'a geldiklerini belirterek, "Bu programalara başladığımız zaman bizi yanlız bırakmayan Diyarbakır'a gelen o zamanki değerli arkadaşlarımız bugün de aramızdalar. Ali Gaffar Okan'ı irdelememiz gerekirdi. Ali Gaffar Okan, Diyarbakır'da ne yaptı ki, tüm evlerde ve işyerlerinde onun fotoğrafı var? ve anneler erkek çocuk doğurduğu zaman onlara Ali Gaffar Okkan ismi verdi, onları tekrar kutluyorum, babaları da kutluyorum. Çocuklara korkulan polisin şefinin ismi veriliyor. Bu nasıl oluyor, bunu irdelemek gerekiyor? Biz Ali Gaffar Okanlar ile ilgili bir dernek kuruyoruz. ve biz bu çocukları eğitimlerini ve okul durumlarını takip edeceğiz. Diyarbakır Valiliği bir taraftan, Sakarya Valiliği bir taraftan ve Hendek Belediyesi olarak biz bunu devam ettireceğiz. Biz bu konuda sizden destek istiyoruz. Ali Gaffar Okan ismindeki çocukların güzel yerlere gelmesini istiyoruz" dedi.

VALİ KIRAÇ: BU ÜLKEYİ BİRLİKTE KURDUK, TAPUSU DA ÇANAKKALE'DEDİR

Son olarak konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'ın tarihinden bahsederek, Türk Edebiyatı'nda önemli bir yere sahip bir çok insanın buradan yetiştiğini söyledi. Ancak son 30 yıl içerisinde Diyarbakır'ın büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden Vali Kıraç, "Sakarya'da bildiğiniz gibi çok acı ve üzüntü duyduğumuz bir deprem yaşandı. Sakarya halkı, deprem sonrasında çok büyük sıkıntılar yaşadı. 100 bin kişi sokakta kalmıştı. Ama Sakarya halkı her şeye rağmen inancını yitirmedi. O depremde, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari ve tüm Türkiye, Sakarya için seferber oldu. Bölge halkı Sakarya halkına yardımcı oldu, sıkıntılarını bir nebze hafifletti. Sakarya Türkiye'nin en modern, en çağdaş kentleri arasına girdi. Depreme dayanıklı yapı itibariyle de ülkenin en önemli kentlerinden biri oldu. Şimdi bölgede Diyarbakır'da sıkıntı yaşanıyor. Hükümetimizin aldığı kararla devam eden bir çözüm süreci var. Barış ve kardeşlik projesi yürütüyoruz. İşte Sakarya'dan gelen vatandaşlarımız, kardeşlerimiz, gönül köprüsü kurmak, birlik ve beraberliği paylaşmak için buradalar, Türkiye Cumhuriyeti hep birlikte kardeşliğimizin teminatı için. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk ve tapusu da Çanakkale'dedir. 240 bin şehidimizin mezarındaki başlıkları okudunuğunuz zaman, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Türkiye'nin her noktasından şehitlerimiz var. Bu ülkenin tapusunu oraya şerh etmişlerdir. En güzel günlere hep beraber gideceğiz" diye konuştu. Daha sonra salondakiler hep birlikte iftar açtı.

1 GAFFAR OKAN ŞEHİT OLDU, SALONDA 40 GAFFAR OKAN VARDI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ve 5 arkadaşının, 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından, Diyarbakır'da doğan 120 çocuğa Ali Gaffar Okan ismi verilmişti. Yaşları 03 ila 12 arasında değişen 120 çocuktan 40'ı bu akşam verilen iftar programına aileleriyle katıldı.

100 ÇOCUĞU 50'ŞER LİRA BAYRAM HARÇLIĞI

İftar sonrası Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, iftar programına katılan Ali Gaffar Okan isimli çocuklara giysi ve çeşitli hediyeler verirken, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 40 Ali Gaffar Okan dışında, yaklaşık 100 çocuğa içerisinde 50'şer lira bulunan zarfları, bayram harçlığı olarak dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır, 'Ali Gaffar Okan' Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement