DİYARBAKIR'da, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimi alan 399 öğretmenin sertifika töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy öğretmenlerden özel bir ricada bulunarak, "Eğer okul çağında olup, okula devam etmeyen bir öğrenci varsa biz görevimizi tam anlamıyla yapmış sayılmayız. Bu bakımdan büyük bir gayret göstermek zorundayız. Okul müdürleri, ilçe müdürleri ve özelliklede rehber öğretmenlerimiz aileleri ikna edeceğiz; bir, iki, üç gideceğiz. Özellikle okula gelmeyen çocukların suça, uyuşturucuya ve teröre bulaşma oranları oldukça yüksek. Bu bakımdan çocuklarımızı mutlaka biz okula almak durumundayız"dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimi alan öğretmenler için sertifika töreni düzenlendi. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Saylan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kurum müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı törende Vali Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı. Özellikle kent merkezinde görev yapan öğretmenleri uyaran Vali Aksoy, " Diyarbakır'da, 90'lı yıllardan itibaren almış olduğu yoğun göç ve bu göçün ortaya koyduğu sosyal sorunu tespit etmek amacıyla Valilik olarak sosyal araştırma gerçekleştirdik. Kent merkezinin mevcut durumunun fotoğrafını çektik. Temel amacımız, insanlarımızın sorunları neler ve bu sorunlara karşı ne tür projeler üretebiliriz. Bu insanlarımızın kentlere uyumunu sağlayarak, sosyal uyumu daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Bunu tamamladıktan sonra ilin tamamını kapsayan sosyal risk haritasıyla ilgili bir çalışmayı başlattık, şu günlerde alana iniliyor. Anketler ve diğer çalışmalar gerçekleştirilecek ve önümüzdeki dönemde Diyarbakır'ın sosyal risk haritasını da ilçeleriyle birlikte çıkarcağız"dedi.
Diyarbakır'da özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda uyuşturucu eylem planı hazırladıklarını belirten Vali Aksoy, "Uyuşturucuyla mücadele konusunda bütün kurumlarımızla birlikte yoğun bir mücadele başlattık. Amacımız, burada uyuşturucuyla mücadele etmek, toplumu bilinçlendirmek ve yeni uyuşturucu bağımlılarının bu noktaya gelmesini engellemek. Özellikle tıbbi müdahalelerin dışında sosyal anlamda da onlara müdahale edebileceğimiz merkez oluşturma adına da bir çalışma başlattık önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğiz. Sosyal uyum merkezi oluşturma çalışmamamız var, buradaki amacımız da uyuşturucuyla mücadele konusunda bir irade ortaya koyan insanlarımıza bu sosyal uyum merkezimizde çeşitli aktivitelerle destek olmak ve onları topluma kazandırmak" diye konuştu. Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da görev yapan özellikle rehber öğretmenlerden özel bir ricası olduğunu belirtirek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Diyarbakır'da okul çağında olup okula devam etmeyen öğrencilerimiz var eğer okul çağında olup okula devam etmeyen eğer bir öğrenci varsa biz görevimizi tam anlamıyla yapmış sayılmayız. Bu bakımdan büyük bir gayret göstermez zorundayız. Okul müdürleri, ilçe müdürleri ve özelliklede rehber öğretmenlerimiz aileleri ikna edeceğiz; bir, iki, üç gideceğiz. Yani aileyi bu anlamda belki bıktırırcasına ziyarete gideceğiz ve çocukların okula gelmelerini bir şekilde sağlayacağız. 'Ekonomik durumum iyi değil, ben çocuğumu bu yüzden göndermiyorum' mazeretin, asla kabul etmeyeceğiz. Çünkü, devlet zaten kitaplarını veriyor. Bir kırtasiye ve kıyafet ihtiyacı varsa sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız var. Ben Kaymakam arkadaşlarımıza bunu her zaman söylüyorum. Vakıf imkanlarının büyük bir çoğunluğunu mutlaka eğitimde bu tür sorunlar varsa bunlara kullanalım diye. Dolayısıyla böyle bir mazereti asla kabul etmeyeceğiz ve bu noktada bize bir mazeret bildirenin okula gelemsi konusunda ikna edeceğiz. Özellikle okula gelmeyen çocukların suça bulaşma oranları oldukça yüksek, uyuşturucuya, teröre bulaşma oranları oldukça yüksek. Bu bakımdan çocuklarımızı mutlaka biz okula almak durumundayız. Eğitim dışında hiçbir çocuğumuzun kalmaması adına gayret göstereceğiz. Yeni eğitim öğretim yılına başlayacağız ve bu yaz dönemini çok iyi bir şekilde geçirmemiz lazım. Bazı çocuklarımız baktığımızda okulda kayıtları gözüküyor ama okula gelmiyor. Yani okullaşma oranına bakarak hiç kendimizi kandırmayacağız. Buradaki temel kriterimiz, çocukların okula devam edip etmediğidir. Çocuk okula devam etmiyorsa okulda kaydı olmuş, olmamış çok da bir anlam ifade etmiyor benim için. Onun için mutlaka çocukların okula devamsızlığı konusu tüm öğretmenler, müdürlerimiz yakından takip etmeliler. Devamsızlığın nedenleri, hastalık dışında eğer bir devamsızlık varsa mutlaka bunu sorgulamak ve o çocukları okula kazandırmak durumundayız."
Tören, Vali Aksoy'un, eğitimi tamamlayan 399 öğretmen adına bazı öğretmenlere sertifikalarını vermesi ile sona erdi. - Diyarbakır
Son Dakika › Güncel › Diyarbakır Valisi Aksoy: Okula Gelmeyen Çocukların Suça, Teröre Bulaşma Oranları Yüksek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?