Dogubayazıt'ta Gergin Saatler - Son Dakika
Güncel

Dogubayazıt'ta Gergin Saatler

Dogubayazıt\'ta Gergin Saatler

Göstericiler, Polise Molotof Kokteyl, Havai Fişek, Taş ve Sopalarla Saldırdı.

15.02.2011 15:36

Göstericiler, polise molotof kokteyl, havai fişek, taş ve sopalarla saldırıp yollara barikat kurarak ateş yaktılar. Polis, göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 12'nci yıldönümünü gerekçesiyle BDP'liler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yollara barikat kurup ateş yaktı, polise taş ve sopalarla saldırdı. Güvenlik güçleri göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile dağıtmaya çalıştı.

Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 yılında yakalanıp Türkiye getirilişinin 12'inci yıldönümü nedeniyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde fırın ve eczaneler dahil tüm işyerleri kepenk kapattı. Saat 11.30'da Büyük Ağrı Caddesi'ndeki BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 600 kişi yapılan basın açıklamasının ardından çevrede güvenlik önlemi alan polise molotof kokteyl, havai fişek, taş ve sopalarla saldırıp yollara barikat kurarak ateş yaktılar. Polis, göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Bu sırada okuldan cıkan bazı öğrenciler polisle göstericilerin arasında kaldı. BDP İlçe Başkanı Delha Kaya, olayların çıktığı yere gelerek ilçe emniyet müdürü Aydın Develi ile görüşüp gösericilere müdahale edeceğini ancak polisin sağduyulu olmasını istedi. İlçe başkanının konuşması üzerine olaylar ana caddede sona erip ara sokaklara sıçradı. Türkiye- İran transit yolu gösteriler nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Gösterilerde bir polis memuru atılan taş sonucu ayağından yaralandı.

Öte yandan Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle Muş'un Malazgirt, Varto ve Bulanık ilçeleri ile Iğdır ve Erzurum'da da basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Bulanık ilçesinde yapılan basın açıklamasına katılan BDP'nin milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman da birer konuşma yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dogubayazıt'ta Gergin Saatler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement