DSP Başkanı Türker: Türkiye Özellikle Gazze'de Olan Bitene Müdahil Olamıyor - Son Dakika
Güncel

DSP Başkanı Türker: Türkiye Özellikle Gazze'de Olan Bitene Müdahil Olamıyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle bölgede en güçlü ülke olması gerektiğini ancak Türkiye'nin İsrail, Mısır ve Suriye'de büyükelçisinin bulunmadığını belirterek "Bu nedenle Türkiye, söylendiği kadar, özellikle Gazze'de olan bitene müdahil olamıyor" dedi.

17.07.2014 15:14

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle bölgede en güçlü ülke olması gerektiğini ancak Türkiye'nin İsrail, Mısır ve Suriye'de büyükelçisinin bulunmadığını belirterek "Bu nedenle Türkiye, söylendiği kadar, özellikle Gazze'de olan bitene müdahil olamıyor" dedi.

Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ziyaret etti. Türker, ziyarette yaptığı konuşmada Filistin'de beklenmedik şekilde kıyım yaşandığını belirterek, "Irak ve Suriye'de başlayan savaşın, yeni birkaç devletin doğmasına neden olacak duruma geldiğini" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle bölgede en güçlü ülke olması gerektiğini ancak Türkiye'nin İsrail, Mısır ve Suriye'de büyükelçisinin bulunmadığını vurgulayan Türker "Bu nedenle Türkiye, söylendiği kadar, özellikle Gazze'de olan bitene müdahil olamıyor. İsrail'e 'Dur' diyebilmek için, diplomatik olarak bütün kanallar tıkanmış durumda. Sayın Başbakan 2002 sonundan bu yana her gün tarih verip 'Gazze'ye gideceğim' dedi ama hala bir adım atamadı. Başbakan Gazze'ye gidemeyecek ve bu yapıyı kızıştırdıkça Türkiye'nin buradaki pozisyonunu düşürüyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçimine az bir süre kaldığına dikkati çeken Türker, ziyarette, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak Kamalak ile istişare edeceklerini söyledi.

-"22 ÜLKENİN HARİTASI YENİDEN DÜZENLENECEK"-

Kamalak ise yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da hazin bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu, Irak'ın üçe bölündüğünü, Suriye'nin bölünmek üzere olduğunu, Libya'nın parçalandığını, İsrail'in ise Gazze'yi bombaladığını ifade etti.

Büyük Ortadoğu Projesi ile 22 ülkenin haritasının yeniden düzenleneceğinin iddia edildiğini kaydeden Kamalak, "Bu 22 ülkeden birisi de yazık ki Türkiye. 300 yıldan bu yana İslam coğrafyası sürekli olarak kenarından köşesinden parçalanıyor. Parçalar, küresel emperyalizm için yumuşak lokmadır. Asıl problem parçalanma problemidir" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Kamalak, "Daha 25 gün var. Ben, 'Falan adayı ya da filan adayı destekleyeceğim' diye kendimi angaje etmek durumunda mıyım? Cumartesi günü teşkilatımız, il başkanlarımız, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, Başkanlık Divanındaki arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz, istişare edeceğiz. Oradan nasıl bir sonuç çıkar, ona göre durumu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP Başkanı Türker: Türkiye Özellikle Gazze'de Olan Bitene Müdahil Olamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement