Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor

Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor

Sultanbeyli'de özürlü vatandaşlar için eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

07.12.2011 12:00

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü İstanbul'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Sultanbeyli'de özürlü vatandaşlar için eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu özel günde Başkan Hüseyin Keskin, 3 özürlü vatandaşa akülü sandalye hediye etti.

Özürlü vatandaşlara daha yaşanabilir bir dünya sunmak, onların sıkıntılarını belirleyip çözüm üretmek adına her yıl 3 Aralık Dünya Özürlüler Haftası'nda programlar düzenleniyor, özürlü vatandaşlara yönelik etkinlikler hazırlanıyor. Bu etkinliklerden biri de Sultanbeyli Kültür Merkezi'ndeydi.

Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Işıl Rehabilitasyon Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği programda, rehabilitasyon merkezinde eğitim gören özürlü çocukların gösterileri izlendi. Balık Ayhan'ın çalıştırdığı ritim grubunun ve halk oyunları gösterilerinin beğeniyle izlendiği programda, görme engelli Selim-Kerim Altınok kardeşlerin verdiği konser, azmin engellerin önüne nasıl geçeceğini bir kez daha hatırlattı.

Program öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Nüfusun yaklaşık 8 buçuk milyonunu engellilerin oluşturduğu düşünüldüğünde, engelli haklarının kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin önemi ortaya çıkıyor. Bu noktada engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir" dedi. Keskin, özürlü vatandaşların kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter koşullar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı hayat sürmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

3 engelli vatandaşımızın yüzü güldü

Özürlüler Günü'ndeki sürprizler bununla sınırlı değildi. İlçe genelinde tespit edilen ve maddi durumu yeterli olmayan 3 engelli vatandaşımıza tam donanımlı, akülü sandalyeler hediye edildi. Başkan Hüseyin Keskin sandalyeleri makamında kendisi takdim ederken, "Hayat bunlarla sizler için artık biraz daha kolay. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız, hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement