Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı - Son Dakika
Güncel

Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı

Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı

KUALA Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı'nda Türk öğrencilerin açtığı sergi ilgi gördü.

24.09.2016 19:40

KUALA Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı'nda Türk öğrencilerin açtığı sergi ilgi gördü.

Başkent Kuala Lumpur'daki Putra Dünya Ticaret Merkezi'nde ilk kez düzenlenen Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı'na Türkiye'den katılım yüksek oldu.

Dünya İslam Forumu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Türkiye merkezli kadın sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir komitenin iş birliğinde düzenlenen zirvede 100 ülkeden 5 bin katılımcı yer aldı.

Zirvede İslam modası sergileri, İslami müzikler gibi kültürel etkinlikler düzenlenirken, Malezya İslam Üniversitesi Türk Öğrenciler Topluluğunca açılan sergi ilgi gördü.

Sergide Türk yemekleri ziyaretçilere sunulurken, Anadolu Ajansının 15 Temmuz darbe girişimini yansıtan fotoğrafları da yer aldı. Türk öğrenciler tarafından açılan sergiyi ziyarete gelenlere fotoğraflarla 15 Temmuz darbe girişiminin detayları anlatıldı.

Zirveye Türkiye'den katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Türkiye sergisini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Fuarın ikinci gününde düzenlenen defilede mankenler boy gösterdi. Defilede İslami kıyafetler tanıtıldı.

Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı düzenlenmesi fikri, ilk defa 2014 yılında Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) adıyla Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen etkinlikte ortaya konmuş, ardından İstanbul'da Dünya İslam Forumu'nda teklif edilmişti. Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bu yıl yapılan Dünya İslam Forumu toplantısında zirvenin Malezya'da düzenlenmesi kararı alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement