Erdoğan ile Obama, Dünyanın En Büyük Külliyesini Birlikte Açacak - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ile Obama, Dünyanın En Büyük Külliyesini Birlikte Açacak

ABD İslam Kültür Merkezi tamamlandı, açılışı için gün sayılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama açılışı birlikte yapacak.

25.12.2015 10:16  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam dinini ve estetiğini Amerikalılara en doğru şekilde tanıtmayı hedefleyen ve dünyanın en büyük külliyesi olma sıfatını da taşıyacak olan ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Maryland eyaletindeki ABD İslam Kültür Merkezi'nin çalışmaları tamamlandı.

2011 yılının Eylül ayında inşaatına başlanan ABD İslam Kültür Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteği ile 60 dönümlük arazi üzerine yapıldı. 16. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan cami Mimar Sinan'ın eserlerinden esinlenerek hazırlandı.

ÖZEL İŞÇİLİK İSTEYEN PARÇALAR TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ

700 kişi kapasiteli caminin sedef işlemeli kapıları, minberi, mihrabı ve mermer kolon süslemeleri gibi özel işçilik isteyen parçaları Türkiye'de hazırlatıldı.

ERDOĞAN AÇILIŞI OBAMA İLE BİRLİKTE YAPACAK

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'ya ABD İslam Kültür Merkezi'nin açılışını birlikte yapmayı teklif ettiğini ve Obama'nın da bu teklifi kabul ettiği açıklanmıştı.

Bu kapsamda, Erdoğan'ın tamamlanan cami açılışı için önümüzdeki günlerde ABD'ye gitmesi planlanıyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Erdoğan ile Obama, Dünyanın En Büyük Külliyesini Birlikte Açacak

Son Dakika Güncel Erdoğan ile Obama, Dünyanın En Büyük Külliyesini Birlikte Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • asker: Obama nin emir postasi dunya lider I yazik lar olsun kaninda var kolelik yezitler cehenneme 0 0 Yanıtla
  • Turhal'lı: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'ya ABD İslam Kültür Merkezi'nin açılışını birlikte yapmayı teklif ettiğini ve Obama'nın da bu teklifi kabul etti,artık sanki kendisi yaptırmış gibi reklam yapar. Ne kadar meraklı kurdele kesmeye ya. 0 0 Yanıtla
  • Müminler Ancak KARDEŞTİRLER: “Kavmiyet dâvasına çağıran, bizden değildir. Kavmiyet uğruna savaşan da bizden değildir. Keza kavmiyet dâvası üzerine ölen de bizden değildir” 0 0 Yanıtla

Advertisement