Dünyanın Karikatürleri Bodrum'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Dünyanın Karikatürleri Bodrum'da Buluşuyor

Dünyanın Karikatürleri Bodrum\'da Buluşuyor

Bodrum'da Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın çoğunluğu kadınlardan oluşan uluslararası seçici kurulu, bu yılın en başarılı karikatürlerini seçecek.

10.06.2016 15:07

Bodrum'da Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın çoğunluğu kadınlardan oluşan uluslararası seçici kurulu, bu yılın en başarılı karikatürlerini seçecek. Jüri toplantısı 13 Haziran Pazartesi günü, Bodrum Işıl Club'da yapılacak.

Kuruluşunun 20'nci yılında kadın konusunu her adımda vurgulamayı hedefleyen Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlediği 'serbest' konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 33'üncüsüne 68 ülkeden 752 sanatçı, 2 bin 521 karikatür ile katıldı. Ön seçici kurul, 44 ülkeden 183 sanatçının 234 karikatürünü, 13 Haziran Pazartesi günü Bodrum Işıl Club'da bir araya gelecek Uluslararası Seçici Kurul'a sunulmaya değer gördü. Başladığı tarihten bugüne kadar, ülkemizde ve dünyada karikatürün otoritesi sayılan sanatçıların jüri üyesi olarak görev yaptığı, yine bugüne kadar yaklaşık 85 bin civarında karikatürün gönderildiği yarışmanın 11 sanatçıdan oluşan Seçici Kurulu'nda 7 kadın jüri üyesi bulunuyor. Seçici Kurul Üyeleri arasında Ercan Akyol, Gülse Birsel, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra, Tan Oral, İtalya'dan Assunta Toti Buratti, İran'dan Yalda Hasheminezhad, Kanada'dan Anita Kunz, Kolombiya'dan Elena Ospina ve Arjantin'den Marlene Pohle gibi isimler yer aldı.

'GÜÇLÜ KIZLAR, GÜÇLÜ BİR DÜNYA'

Cinsiyet eşitliği evrensel ilkesi kapsamında kadının toplumdaki konumunun güçlendirilmesi için kız çocuklarının eğitimi konusunda çalışmalar yapan Vakıf, bu yıl kuruluşunun 20'nci yılını kutlarken 33'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda 'Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya' konulu bir de Özel Ödül verecek.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı "Toplumsal cinsiyet eşitliğini, eğitim eşitliğini ön plana çıkartan karikatürlerin ağırlıklı olduğu yarışmamızda, bu yıl yine mültecilerle ilgili gerçeklerin ortaya konulduğunu gördük. Bu karikatür yarışması her yıl dünyanın önde gelen sorunlarına ayna tutuyor ve biz de buna olanak sağladığımız için gurur duyuyoruz" dedi.

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılara 8 bin ABD Doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçıya 5 bin ABD Doları, üçüncülük ödülü kazanan sanatçıya 3 bin 500 ABD Doları verilecek. Başarı Ödülü kazanan 12 sanatçı ise 500'er ABD Doları alacak. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları İstanbul'da düzenlenecek törenle takdim edilecek. Yarışmada ödül kazanan karikatürler 16- 21 Haziran 2016 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünyanın Karikatürleri Bodrum'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement