Düzce Valiliği, Davut Güloğlu'nun 'evime polis gönderildi' iddiasına açıklama yaptı - Son Dakika
Güncel

Düzce Valiliği, Davut Güloğlu'nun 'evime polis gönderildi' iddiasına açıklama yaptı

Düzce Valiliği, Yeniden Refah Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Davut Güloğlu'nun 'evime polis gönderildi' iddiasına yönelik basın açıklaması yayımladı. Valilik açıklamasında, Güloğlu'nun sosyal medyada yayılan videosunda yer alan ifadeleriyle ilgili inceleme yapıldığı ve şüpheli şahısların adreslerinde arama yapıldığı belirtildi.

07.03.2024 00:37  Güncelleme: 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Valiliği, Yeniden Refah Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Davut Güloğlu'nun "evime polis gönderildi" iddiasına yönelik basın açıklaması yayımladı. Valilik açıklamasında, Güloğlu'nun 6 Mart'ta sosyal medya mecralarında yayılan videosunda yer alan ve evine polis gönderildiğini belirttiği ifadeleriyle ilgili inceleme yapıldığı aktarıldı.

"PERSONEL VE MUHTARLA ADRESLERE GİDİLDİ"

Konu hakkında yapılan inceleme sonucunda, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubat'taki talimatı gereği dolandırıcılık şüphelileri M.M. ile M.B.M. ve B.M'nin Orhangazi Mahallesi'ndeki adreslerinde 7 Şubat'ta arama yapılması talimatı verildiği belirtilerek, "Talimata istinaden yapılan araştırmada şüpheli şahısların Adres Kayıt Sistemi (MERNİS) sorgulamasında belirtilen adreslerde kayıtlarının olduğu bilgisi üzerine arama yapmak üzere aynı gün saat 11.00'de yeterli personel ve mahalle muhtarı ile adreslere gidildiği" bilgisi paylaşıldı.

'Evime 20 polis geldi' deyip mikrofon fırlatmıştı! Düzce Valiliği'nden Davut Güloğlu açıklaması geldi

"KAPIYI AÇAN SAYIN DAVUT GÜLOĞLU OLDU"

Söz konusu adreste arama yapıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Arama yapılacak adreslerin aynı bahçe içinde yan yana villalar olduğu, M.M'nin ikamet ettiği bildirilen evin boş olduğu, M.B.M. ve B.M'nin ikamet ettiği bildirilen adrese dört polis memuru ve mahalle muhtarı ile birlikte gidildiği, kapısının çalındığı, kapıyı Sayın Davut Güloğlu'nun açtığı ve bu ikametin yaklaşık üç hafta önce S.A. tarafından emlakçı aracılığı ile ikamet sahibi olan B.M. (şüpheli) isimli şahıstan kiralandığını ve bu adreste kendisinin ikamet ettiğini beyan etmesi üzerine, durumun nöbetçi cumhuriyet savcısına iletildiği, şüpheli şahısların adreste bulunmadığı anlaşıldığından savcılık talimatı doğrultusunda arama yapılmadan, konu tutanağa bağlanarak ekiplerin olay yerinden ayrıldığı anlaşılmıştır."

"OLAYIN YAŞANDIĞI TARİHTE MUHATABINA İZAH EDİLDİ"

Açıklamada, "Ayrıca, mevzuatla kendisine verilen görevi ifadan başka bir amacı olmayan kahraman kolluk görevlilerimizce konunun safahatının tüm detaylarıyla olayın yaşandığı tarihte muhatabına izah edildiği tespit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

'Evime 20 polis geldi' deyip mikrofon fırlatmıştı! Düzce Valiliği'nden Davut Güloğlu açıklaması geldi

NE OLMUŞTU?

YRP Düzce Belediye başkan adayı Davut Güloğlu, seçim çalışması kapsamında Çay Mahallesi'nde bir kahvehaneye giderek vatandaşlara hitap etmişti. Burada, Düzce'deki yerel gazeteciler tarafından tehdit edildiğini öne süren Güloğlu, "Siz farkında değilsiniz. Düzce'de büyük baskı var. Siz bunu yaşamıyorsunuz. Evime 20 polis geldi. 'Yanlış oldu' deyip geri gittiler. Emniyet Müdürümüz ile görüştük. Özür dilediler. Resimler asıyoruz, söküyorlar. Gazeteciler bizi tehdit ediyor. 'Para vermezsen seni alaşağı etmezsek görürsün' diyorlar. Her gittiğim yerde söylüyorum. Tümü beni tehdit ediyor." demişti.

MİKROFONU FIRLATIP VATANDAŞIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bunun üzerine kahvehanede bulunan mahalle sakinlerinden biri Davut Güloğlu'na "Kim o gazeteciler, açıkla da bilelim." demişti. Davut Güloğlu ise "Seni buraya tuttular da mı gönderdiler?" karşılığını vermişti. Vatandaş da "Beni satın alacak para yok" demişti. Güloğlu elindeki mikrofonu fırlatıp vatandaşın üzerine yürüyünce kahvehanede bulunanlar araya girerek tarafları sakinleştirmişti.

Düzce Valiliği, Davut Güloğlu\'nun \'evime polis gönderildi\' iddiasına açıklama yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce Valiliği, Davut Güloğlu'nun 'evime polis gönderildi' iddiasına açıklama yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Omer Akin: Köye jandarma gelir bir kisin8n evini sorar,onu alır götürür,neden n8cin aldığını söylemez.bisey sorup gönderirler hiç bi şey yoktur.fakat köylü o kişi hakkında en aşağı 20 yorum yapar kötü yönde.o kişi kendini millete anlatamaz.lekelendigiyle kalır.jandarma komutanın umrunda olmaz.tam secim zamanı iyi olmamış davut bey için.vardur herseyde bi hayir 14 6 Yanıtla

Advertisement