Ebso, 'Terör' Gündemiyle Olağanüstü Toplandı - Son Dakika
Güncel

Ebso, 'Terör' Gündemiyle Olağanüstü Toplandı

Ebso, \'Terör\' Gündemiyle Olağanüstü Toplandı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi, son dönemde artan terör saldırıları nedeniyle, 'Terör' gündem maddesiyle olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

11.09.2015 17:22

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi, son dönemde artan terör saldırıları nedeniyle, 'Terör' gündem maddesiyle olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, silahların acilen susmasını, TBMM'nin ortak aklı bulmak için bir an önce toplanmasını beklediklerini, boşa harcayacak bir dakika olmadığını söyledi.

Türk bayraklarıyla donatılan, 130 üyeden 108'nin katılımıyla gerçekleşen EBSO Meclis toplantı salonunda, Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Salih Esen, herkese düşen sorumluluğunun uzlaşı ve sağduyu çağrıları yapmak olduğunu söyledi. Sadece 2 günde 31 şehidin durumun vehametini gösterdiğini belirten Esen son 35 yılda 35 bini aşkın vatandaşın yaşamını kaybettiğini 400 bin vatandaşın evlerini bırakarak göç ettiğini dile getirdi. Esen, şunları söyledi:

"Derin toplumsal yaralara sebep olan bu olayların maddi bilançosunun ise 400 Milyar Dolar'a kadar ulaştığı tahmin ediliyor. Sokaklarımızda güvenle yürüyemediğimiz bir ortamda, toplumsal huzurun çökmesi ise kaçınılmazdır. Gerginliği fırsat bilen ve yangını körüklemek isteyen provokatörlerin de, her karışık süreçte olduğu gibi yine sahnede olduğunu gözlemliyoruz. Ülkemizin en büyük yayın organlarından Hürriyet Gazetesi'ne, Star Medya Grubu Başkanı'na yapılan çağdışı saldırılar ve çeşitli illerimizde HDP'nin yakılıp yıkılan binaları, demokrasiye dair umutlarımızı tehdit etmekte ve ilkel bir 3. Dünya ülkesi düzeyine gerilememize sebep olmaktadır. Saldırıları anlayışla karşılamak mümkün değildir."

İzmir iş dünyası olarak fikirlerini açık yüreklilikle ortaya koymak ve barışın tesisi için başta siyasetçiler olmak üzere herkesi görevinin başına çağırmak gerektiğini belirten Esen, "Eli silah tutan ve çözümü savaşta, yok etmekte ve bölücülükte arayan anlayış, daha çok kan akıtmadan ivedilikle durdurulmalıdır. Ülkemiz; ırkı, dini, dili fark etmeksizin bu topraklara vatan sevgisiyle bağlı olan, birlik-beraberlikten yana olan tüm vatandaşlarımıza aittir" dedi.

YORGANCILAR: KİMSENİN 'SEN İŞİNE BAK' DEMEYE HAKKI YOK

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı konuşmada Türkiye'nin olağanüstü dönemden geçerken, yerlerinde oturup, sessizce olanları izlemelerinin beklenmemesi gerektiğini söyledi. Yorgancılar, "Geldiğimiz noktada, hiç kimsenin artık kimseye 'sen işine bak' demeye hakkı yoktur. Çünkü bu vatanın birer evladı olarak; artık, susmaya, acılara ve ölümlere alıştırılmaya 'hayır' diyoruz. Artık, birşeyler yapmanın zamanı ve artık, yeter demek için buradayız. 7 Haziran seçimlerinden bu yana yaşadıklarımız tam bir kabus ötesi. Bizler elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Terörü şiddetle kınıyoruz cümlesi bile o kadar anlamını yitirdi ki. Ne kadar lanetlesek yetmezmiş gibi, ne söylesek boşmuş gibi geliyor" dedi.

SİLAHLAR ACİLEN SUSMALI

Yorgancılar yapılması gereken tek şeyin acilen silahların susturulması olduğunu söyledi, milletin iradesi olan TBMM'nin de bir an evvel toplanması gerektiğini, kürsüde konuşarak ortak aklı bulma zamanı olduğunu, Türkiye'nin bir dakika bile boş geçirecek vakti olmadığını dile getirdi. Yorgancılar, şöyle devam etti:

"Toplumun tüm kesimlerinden de gereken hassasiyetin gösterilmesini arzu ediyoruz. Çünkü bu ülke hepimizin. Siyasi iradenin ortak aklı gözeterek, kanayan yarayı deşmesini değil, acil tedavi etmesini bekliyoruz. Artık muhalefetin de kendisine çeki düzen verip, uzlaşmacı ve çözüm üretmesini istiyoruz. 'İstemezük'ten öteye gitmeyen adımlar, bizleri bugün karanlığa sürüklemektedir. Geldiğimiz noktada; küçük küçük başlayan ırkçılık söylemleri ile yüzyıllardır birlikte yaşamayı başarmış, kız alıp vermiş, birlikte gülmüş birlikte ağlamış halkların birbirine düşürülmeye çalışılması kabul edilir şeyler değildir."

Arap baharının bugün Türkiye'ye yaşatılmaya çalışıldığını belirten Yorgancılar, "Hiçbir kesim bu oyunlara düşmemelidir. Belki de en sakin, en sağduyulu kalmamız gereken zamanlardan geçiyoruz. Terör örgütü saldırılarını sürdürürken, bizlerin birbirimize düşman gözüyle bakmasını anlamakta gerçekten çok ama çok zorlanıyorum. Bu terör örgütünü güçlendirmekten, şevkini artırmaktan, teröre hizmet etmekten başka ne işe yarar ki? Cenazelerde ayrışmak da ne demektir? Neden birbirimizi hedef gösteriyor, neden tahrik ederek şiddeti körüklüyoruz? Anlamak imkansız. Özgür basın demokrasinin itici gücüdür. Hürriyet'e ve Star'a yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güç ve büyüklüğünün herkesin farkında olduğunu belirten Yorgancılar, "O nedenle, söz konusu terör örgütü güçlendirilmiş, desteklenmiştir. Hepimiz biliyoruz ki şu an bu durumdan haz duyan dış güçler vardır. Ancak, tarih yazan bir devleti, dün olduğu gibi bugün de yarın da kimse bölmeyi başaramayacaktır. Evet huzurumuzu bozabilirler, gencecik evlatlarımızı hayattan koparabilirler. Ancak daha da ötesi yoktur. Terör örgütünün bunun farkına varması gerekmektedir. İhanetin bedeli ağırdır. Hain pusularla, ihanetlerle kardeşliğimizi bölemeyeceklerini bir olarak, birlik olarak göstermeliyiz" dedi.

İNANÇ, VATAN SEVGİSİ, ATATÜRK, DEMOKRASİ TEK BİR PARTİDE DEĞİL

Siyasi partilere yönelikte çarpıcı mesajlar veren Ender Yorgancılar, şöyle devam etti:

"İnanç sadece tek bir partinin tekelinde. Vatanını sevenler sadece bir partide toplanmış. veya Atatürk, demokrasi sadece tek bir yerde. Bırakalım artık bunları. Zaten böyle düşündüğümüz için, böyle kamplaştığımız için bugün yanlış üstüne yanlış yapmakta ve yaralarımızı kaşıya kaşıya adeta kangren haline getirmekteyiz. Sağduyumuzu koruyarak, birlik ve beraberlik içerisinde, kutuplaşmadan yol alabilmeyi başarmak zorundayız."

Bodrum kıyısına vuran Suriyeli çocuğun, savaşın, vatansızlığın en güzel ama en acı örneği olduğunu belirten Yorgancılar, "O kurşunu atanlar da, o camları kıranlar da, o binaları ateşe verenler de bu resmi asla unutmasın. Neye hizmet ettiğini, sonucun nereye varacağını o resimden görebilsinler. İspanya başardıysa, İngiltere başardıysa biz de el ele verip başarabiliriz. Türkiye'nin 3 büyük futbol takımı bile ortak bir tavır sergileyebiliyorken, ülkeyi yönetmeye talip olanlar olağanüstü bir gündemde asgari şartlarda bile buluşamıyorlarsa geleceğimizden gerçekten endişe duymalıyız. Artık sen ben denmemeli, hiçbir siyasi irade de buna müsaade etmemelidir. Unutulmasın ki hepimiz aynı taraftayız. Tek bayrak, tek dil, tek millet, tek vatan. Bu böyle geldi, böyle de gidecektir" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ebso, 'Terör' Gündemiyle Olağanüstü Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement