Emniyet Müdürü: Kaçak Sigara İçen Teröre Hizmet Ediyor - Son Dakika
Güncel

Emniyet Müdürü: Kaçak Sigara İçen Teröre Hizmet Ediyor

Emniyet Müdürü: Kaçak Sigara İçen Teröre Hizmet Ediyor

Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, 2011 yılı içinde 199 kaçak sigara operasyonu düzenlediklerini, haklarında işlem yapılan 379 şüpheliden 17'sinin tutuklandığını söyledi.

05.02.2012 11:56

Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, 2011 yılı içinde 199 kaçak sigara operasyonu düzenlediklerini, haklarında işlem yapılan 379 şüpheliden 17'sinin tutuklandığını söyledi. Toplam 312 bin 588 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini belirten Temel, "Kaçak sigara içenler, bilmeden teröre hizmet ediyor" dedi.

Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, geçen yıl yapılan kaçak sigara operasyonları hakkında bilgi verdi. Gümrük kaçağı sigaraların özellikle Suriye, Irak ve İran sınırlarına yakın illerdeki hudut kontrolünün etkin olmadığı noktalardan ülkeye sokulduğunu belirtti. İl Emniyet Müdürü Temel, şöyle dedi:

"Genellikle at ve katır sırtında taşınan kaçak mallar, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye getirilirken terör örgütünce katır başına 7 dolar ücret alındığına dair haberlere basında sıkça rastlanmaktadır. Organize suç grupları ve terör örgütü üyeleri tarafından iç piyasaya satılan kaçak sigaraların terör örgütü PKK'ya yüksek miktarda getiri sağladığı bilinmekte. Ülkemize kaçak yollarla getirilen sigaranın muhafaza edilmesi, dağıtımı, kontrolsüz ve sağlıksız olarak iç piyasaya sürülmesi de tehlikenin boyutlarını arttırmakta. Son yıllarda sigara kaçakçılığındaki artış büyük bir ivme kazanmış ve ülkemiz ekonomisi açısından ciddi bir gelir kaybına neden olduğu gibi terör örgütlerine gelir kapısı olmuştur. Kaçak sigaranın nikotin miktarının yüksek olduğu ve iç piyasada satılan sigaralara nazaran sağlığa daha çok zarar verdiği bilinmekte."

TERÖRE HİZMET

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2011 yılında 199 kaçak sigara olayına müdahale ettiğini vurgulayan Temel, şöyle devam etti:

"Bu operasyonlarda 379 kişi hakkında adli işlem yapıldı ve bu işi örgütlü olarak yapan 17 kişi tutuklandı. Toplam 312 bin 588 paket sigaraya el konuldu. Kaçak sigarayı kullanan vatandaşlarımızın bilmeden de olsa terör örgütlerine maddi destek sağladıkları unutulmamalıdır. Bu yüzden ülkesini ve milletini seven her vatandaşın her türlü kaçakçılık olayını 155 Polis İmdat, internet ve diğer ihbar vasıtalarıyla güvenlik kuvvetlerine bildirmeli. Bu terör örgütleriyle mücadelede bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirilmelidir." - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emniyet Müdürü: Kaçak Sigara İçen Teröre Hizmet Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement