Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Kan Yanıtı: Sistem Er Ya da Geç Milletin Önüne Gelecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Kan Yanıtı: Sistem Er Ya da Geç Milletin Önüne Gelecek

Kılıçdaroğlu'nun "Kan dökmeden getiremezsiniz" sözüne tepki gösteren Erdoğan, "Kan zalimlerin, meczupların işidir. Biz Kızılay'dan başka yere kan vermeyiz. Er ya da geç milletin önüne gelecek" dedi.

12.05.2016 12:42  Güncelleme: 13:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da "Milli İrade" konulu toplantıda konuştu. Erdoğan, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan "Milletine ve Meclis'ine ihahet etmiştir. Kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetteki şahsın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu için "Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor." diyen Erdoğan, "Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa ve başkanlık sistemi gelecek. Kan ticaretine soyunanlar boşuna heveslenmesin, Kızılay dışında bir yere kan vermeyiz" yorumunu yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

"Bangladeş Cemaat-i İslami partisi lideri Motiur Rahman Nizami'ye Alla'tan rahmet, dünya Müslümanlarına başsağlığı diliyorum. Biz bu vesile ile Bangladeş Dakka Büyükelçimizi ülkemize geri çağırdık. Şunu unutmayalım zalimler için yaşasın cehennem. Haksızlığa uğrayan herkesin temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Mazlumların hakkını savunmazsak bu millet bize hakkını helal etmez. Terör örgütüne karşı tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz. Suriye'deki Irak'taki Türkistan'daki kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Hiç geri adım atmadan dünya 5'ten büyüktür diyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesine 195 ülkenin kaderi terk edilemez. Reforme edilmesi yeniden ele alınması lazım. Tüm dünyanın temsil edildiği bir güvenlik konseyine ihtiyacımız var. Ağlamayan bebeğe süt vermiyorlar. Hani idama karşıydınız neden konuşmadınız. Çünkü idam edilen bir Müslüman."

AB'YE TEPKİ: NE ZAMANDIR TÜRKİYE'Yİ İDARE ETMEYE BAŞLADINIZ?

AB'nin tavrını görüyorsunuz. Terörle mücadelede tavrımızı yumuşatmalıymışız. Ne zamandır Türkiye'yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat?

"İSMİNİ BİR DAHA ZİKRETMEME KARARI ALDIM"

Benzer bir sözü ana muhalefet partisinin başındaki, ismini bir daha zikretmeme kararı aldığım zat söylüyor. Bakın Bangladeş'te bu kararı alan yönetimin bir benzeridir bizim ana muhalefet. Eğer AB, Türkiye yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razı ise bizim açımızdan sorun yok. Biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakıyoruz. Bugün terör örgütünü koynuna alan, yarın kendilerine yönelecek eylemlere de razı demektir. Bunları kendi koyunlarında besliyorlar, avroları veriyorlar, silahlarını da veriyorlar. Siz bizim bunları bilmediğimizi mi sanıyorsunuz?

"2 TANE GÜLÜCÜĞÜNÜZE BU VATANI DEĞİŞMEYİZ"

Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz. Bize milletimizin gülücüğü yeter. Biz 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu meselenin üzerinden geliriz ama Avrupa ülkeleri bu işin altından kalkamaz. DAİŞ (IŞİD) kendi ülkelerinde eylem yaptığında dünyayı ayağa kaldıranlar Türkiye'yi yapayalnız bırakmıştır.

"'BU İŞTEN VAZGEÇ, TERÖR TAVRINI YUMUŞAT DEMEK' TERÖRÜN YANINDA YER ALMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Kilis şehrimize neredeyde her gün roket saldırısı yapılıyor, DAİŞ'in saldırıların 130'u aşkın vatandaş ve güvenlik görevlimizi kaybettik. DAİŞ'in Suriye'deki 3 bin mevzisini vurduk, bin 300 mevzisini yok ettik. 2011'den beri 3 bin 500 kişiyi sınır dışı ettik. Terör örgütleriyle böyle bir mücadele yürüten ülkeye 'Bu işten vazgeç, terör tavrını yumuşat' demek terörün yanında yer almaktan başka bir şey değildir.

"GEREKEN ADIMLARI TEK BAŞIMIZA ATMAKTAN ÇEKİNMEYECEK, GEREKİRSE KENDİ GÖBEK BAĞIMIZI KENDİMİZ KESECEĞİZ"

Gereken adımları tek başımıza atmaktan çekinmeyeceğiz, gerekirse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Kilis meselesi, DAİŞ konusunda mücadelede içtenliği gösterecek bir turnusol kağıdı vazifesi görecektir. Kilis'i Halep'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz.

"BİZ SCHENGEN İŞİNİ ÇOKTAN BİTİRDİK, SONRADAN TERÖRÜ ARAYA SIKIŞTIRDILAR"

Schengen meselesi, ya biz bu işleri çoktan bitirdik. Biz bunlarla bu imzalarını attık. Bu yılın ekim ayında uygulamaya geçmesinin kararını verdik. Şimdi çıktılar 72 madde öne sürdüler sonra da terörü araya sıkıştırdılar. Güney Amerika'dakilere sen böyle bir şey uyguluyor musun? Bunların sebebinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kimse başka bir şey anlatmasın.

"YA NİHAYETE KAVUŞTURACAĞIZ, YA DA KENDİMİZE YENİ BİR YOL ÇİZECEĞİZ"

Önümüzdeki dönemde ya Avrupa Birliği ile ilişkileri nihayete kavuşturacağız ya da kendimize yeni bir yol çizeceğiz. Bizim tercihimiz yeni Türkiye'yi Avrupalı dostlarımızla çizmekten yana.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KAN' YANITI

'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de, içinde bulunduğu Meclis'e de ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayan ülkeler bunu kan dökerek mi getirdi? Kan dökmek diktatörlerin, katillerin, bazen de meczupların işidir. Bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum.

Üç şey var ki bunlar ülkemiz için çok büyük tahliye:

1 Mezhepçilik unsunu,
2 Irkçılık unsuru,
3 Terör unsuru.

Bu 3 beladan ülkemizi kurtamamız gerekiyor.

"BİLİYOR Kİ BU İÇİN FATURASI ÇOK AĞIR OLACAK"

Ey beyefendi sen bunlardan hangisine uyuyorsun. Bunlardan birisine çok açık uyuyor. Kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün git ver ifadeyi, niye vermiyorsun. Biliyor ki oraya gidip ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak.

'SİYASİ SAPIK'TAN SONRA 'SİYASİ SAPKIN'

Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını kınıyorum. Bu zatın yüzünden milletimiz tarafından muhalefet yok hükmünde görüldüğünden demokrasimizin bir kanadı eksik kalıyor.

"ER GEÇ BU MİLLETİN ÖNÜNE YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ GELECEK"

Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu aziz milletimizin takdiri ile olacaktır. Gazi Mustafa Atatürk 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demedi mi? Niye kaçıyorsun, hadi millete gidelim. Biliyor ki bu millet sana güvenmiyor. Ama er geç bu milletin önüne yeni anayasa ve başkanlık sistemi gelecek.

"KIZILAY DIŞINDA BİR YERE KAN VERMEYİZ"

Kan ticaretine heveslenenler boşuna heveslenmesin. Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler. Zalim gücü ele geçirdiğinde ne kadar şedit ise karşısında daha güçlü birini gördüğünde de o kadar korkaktır. Bizler nüfusu 1,7 milyarı bulan İslam dünyası ve 300 milyonu bulan Türk dünyası olarak birlik içinde hareket etmeliyiz."

Erdoğan\'dan Kılıçdaroğlu\'na Kan Yanıtı: Sistem Er Ya da Geç Milletin Önüne Gelecek

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Kan Yanıtı: Sistem Er Ya da Geç Milletin Önüne Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Erkan yildirim: Sen saten niet i bozmussun bu şehitler in kanı er yada geç senden sorulacak 0 0 Yanıtla
  • Uğur: Başkanlık sistemini istemiyorum ama kan dökülmeside yanlış onuda istemiyorum başkanlık sistemini kaldırın artık 0 0 Yanıtla

Advertisement