Ergenekon Davasında Emekli Tuğgeneral Esener Dinlendi - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Emekli Tuğgeneral Esener Dinlendi

Ergenekon Davasında Emekli Tuğgeneral Esener Dinlendi

Ergenekon davasında emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener, tanık olarak dinlendi.

30.10.2012 13:47

Ergenekon davasında emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener, tanık olarak dinlendi. Esener, Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız isimli darbe planlarından haberdar olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 252. duruşması bugün görülüyor. Duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dava sanıklarından Levent Ersöz ile Hasan Atilla Uğur'un savunma tanığı Emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener'i dinledi. Özese'nin "Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz gibi darbe planlarından bilginiz var mıydı" sorusuna tanık Esener, "Ankara'ya gittiğimde komutanım olan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'i nezaketen ziyaret ettim. Bana dedi ki 'Sen o dönemde karargahtaydın. 'Ayışığı, Yakamoz, Sarıkız neymiş?' diye sordu. Ben de 'Sayın komutanım ilk defa sizden duyuyorum" dedim. Genel sekreter odasında çay içip ayrılayım diye girdiğimde, Levent Ersöz Paşa oradaydı. Ersöz'e Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız'ı sordum. Ersöz, 'Mayıs ayında Faruk Demir vermişti. Ben de Jandarma Genel Komutanım Şener Eruygur'a arz ettim, dedi.

Emekli olduktan sonra 2006 yılında Levent Ersöz'ün Ankara'daki ofisinde Faruk Demir ile karşılaştım. Bu söz konusu planları sordum. O da 'Amerikalı dostumdan alıp Levent Paşa'ya ilettim' dedi."

Esener, duruşma savcısı

Mehmet Ali Pekgüzel'in "Dava sanıklarından Levent Ersöz ve Hasan Atilla Uğur'unda olduğu ortamda sivillerle bir toplantıya katıldınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Evet bir akşam yemeği yedik. Levent Paşa arayarak beni çağırdı. Normalde bir gün önceden haber verilir. O gün akşam beni aradı. 'Komutan gelmedi yer boş kalmasın' diye seni çağırdık dedi. Orada İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay vardı. Rektörlerden kimseyi görmedim. Biz ayrılırken biri geldi ama biz ayrılıyorduk. Bize 'Siz gidebilirsiniz' dediler"

Esener, savcı Pekgüzel'in "3 Mart 2004 tarihinde hilafetin kaldırılmasıyla ilgili toplantıdan haberiniz var mı?" şeklindeki sorusu üzerine toplantıdan haberi olduğunu ancak katılmadığını ifade etti. Esener'in ifadesinin ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Öğle arasında sonra devam edecek duruşmada sanıklardan Mustafa Balbal'ın savunma tanığı CHP Milletvekili Emrehan Halıcı dinlenecek.

Öte yandan, eski bakanlardan Yaşar Okuyan da Ergenekon davası duruşmasına izleyici olarak katıldı. Okuyan'ın duruşma öncesinde CHP Milletvekili Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile bir süre sohbet ettiği görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasında Emekli Tuğgeneral Esener Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement