Erzurum Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın - Son Dakika
Güncel

Erzurum Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın

Erzurum Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın

Gaziler Derneği Başkanı: Yardım toplamak isteyenlere inanmayın Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit ve gaziler adını kullanılarak yardım toplayanlara karşı vatandaşları uyardı.

26.12.2015 11:46

Gaziler Derneği Başkanı: Yardım toplamak isteyenlere inanmayın

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit ve gaziler adını kullanılarak yardım toplayanlara karşı vatandaşları uyardı. Devletin kendilerine her türlü maddi ve manevi desteği verdiğini söyleyen Akgül, "Kapı kapı dolaşıp para toplamak bize de Türkiye Cumhuriyeti'ne de yakışmaz. Halkımızdan tek isteğimiz, yardım toplamak isteyenlere inanmasın" dedi.

Isparta ve Ankara Valiliğinden izin alarak geldikleri Erzurum'da kendilerini 'Terör Mağdurlarına Hizmet ve Dayanışma Derneği' ile 'Türkiye Gaziler Vakfı' olarak tanıtan 4'ü kadın toplam 7 kişilik bir ekibin kapı kapı dolaşıp, 'Şehit ve gazi çocuklarının eğitimi için yardım topluyoruz' diyerek duygu sömürüsünde bulunduğunu söyleyen Recep Akgül, halkın bu kişilere itibar etmemesini istedi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi halkımızın duygularını sömürerek şehit v gazilerin adını kullanıp yardım toplayanları yakalayıp polise teslim ettiklerini söyleyen Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, "Maelesef ellerinde Valilik izni olduğu için savcılık serbest bıraktı. Bizim halkımızdan tek isteğimiz bu gibi kişilere inanmasınlar. Bunlar dolandırıcı. Devletimiz, terör mağduru olan şehitlerimizin yakınlarına tıpkı biz gaziler gibi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunuyor. Çok şükür hepimizin durumu iyi. Kimseye muhtaç değiliz" dedi.

Terör olaylarının arttığı günlerde bu gibi kişilerin ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Recep Akgül, "Aile ve Sosyal Politikilar Bakanlığına bir dilekçe yazarak Isparta ve Ankara Valiliğinden aldıkları izinle il il gezip para toplayan bu kişilerin bugüne kadar kime yardım ettiğinin araştırılmasını istedik. Bu yardımların takip edilmesi gerek. Belkide bizim adımızı kullanan kişilerin topladığı bağışlar PKK terör örgütüne de gönderilebilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Gaziler Derneği Başkanı: Yardım Toplamak İsteyenlere İnanmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement