Eskişehir'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Toplu Açılış Töreni

Eskişehir\'de Toplu Açılış Töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz haritaya baktığımızda siyasi tercihlere göre renklere bölünmüş bir Türkiye görmüyoruz."

15.07.2012 20:48

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz haritaya baktığımızda siyasi tercihlere göre renklere bölünmüş bir Türkiye görmüyoruz. Biz haritaya baktığımızda boydan boya ay-yıldızlı bayrağımıza bürünmüş tek bir Türkiye görüyoruz" dedi.

Erdoğan, Eskişehir Valiliği meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, bugün Eskişehir'e kazandırılan, toplam yatırım bedeli 257 milyon lira olan 26 kalem eserin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, yatırımların Eskişehir'e kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklara, diğer kurumlara, belediyelere, hayırseverlere ve özel sektöre teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, ayrıca eserlerin yapımında emeği geçen mühendislere ve işçilere de şükranlarını iletti.

Açılışı yapılacak eserler arasında hayırseverler tarafından yaptırılan Müberra-Mehmet Güleç Anadolu Öğretmen Lisesi ve Beyhan-Fırat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'nin de bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, bunlarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşa ettirilen Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'ni, Fahri Keskin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 300 kişilik pansiyonunu, Sivrihisar Kız Meslek Lisesi'nin 200 kişilik pansiyonunu ve bir anaokulunu da hizmete sunduklarını söyledi.

Erdoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü, ilahiyat fakültesi ve meslek yüksekokulu binalarının açılışını da yine bugün resmen yaptıklarını ifade etti.

-TOKİ konutları ile diğer hizmet ve eserler-

TOKİ'nin, Tepebaşı Mahallesi'nde, sosyal tesisleriyle birlikte 928 konut inşa ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, genişletilen havaalanı pistinin, Beylikova Toplum Sağlığı Merkezi'nin, Sivrihisar-Eskişehir ayrımından Afyon sınırına kadar yapılan 41 kilometrelik bölünmüş yolun, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı'na ait yeni binanın ve misafirhanenin de bugün resmen açıldığını bildirdi.

İl Özel İdaresi'nin içme suyu ve tarımsal sulama, enerji nakil hattı, asfalt yatırımlarının açılışlarını da aynı şekilde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, Odunpazarı Belediyesi'nin park, su sporları merkezi, restorasyon hizmetlerinin, Seyitgazi Belediyesi dinlenme ve eğlenme tesisinin, Çifteler Belediyesi'nin taşkın kanalı yatırımının da resmi açılışlarını da yaptıklarını dile getirdi.

-"81 vilayetimizi, 75 milyon vatandaşımızı bir bütün olarak kucaklıyoruz"-

Bütün bu hizmetlerin ve yatırımların Eskişehir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eskişehir, pek çok yönüyle öne çıkmış, Türkiye'ye örnek olmuş bir şehrimiz. Eskişehir bir eğitim kenti. Eskişehir bir sanayi, üretim, ihracat şehri. Eskişehir bir kültür, bilim, sanat şehri. Eskişehir kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir tarihi şehir. Ama Eskişehir'in daha büyük hedefleri, daha büyük iddiaları var. Bizim de buna uygun olarak, Eskişehir için büyük yatırımlarımız, büyük projelerimiz var.

Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. 'Önce devlet' demediğimiz gibi, 'önce bize oy verenler' de demiyoruz. Sadece ve sadece insan odaklı, bu ülkenin vatandaşı olan herkese hizmet verme felsefesine sahip bir yönetim anlayışına sahibiz. Biz, 81 vilayetimizi, 75 milyon vatandaşımızı bir bütün olarak kucaklıyoruz. Ülkemizi topyekün kalkındırmanın, milletimizi topyekün zenginleştirmenin mücadelesini veriyoruz.

Biz haritaya baktığımızda siyasi tercihlere göre renklere bölünmüş bir Türkiye görmüyoruz. Biz haritaya baktığımızda boydan boya ay-yıldızlı bayrağımıza bürünmüş tek bir Türkiye görüyoruz. Bu topraklar, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası saydığımız gelişmelere ev sahipliği yaptı. Eskişehir'in, Türkiye-nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda da aynı şekilde örnek bir atılım göstereceğine inanıyorum. Bu anlayışla, eğitimden toplu konuta, ulaşımdan sağlığa her alanda Eskişehir'in hedeflerine ulaşmasını sağlayacak altyapıyı süratle oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz. İnşallah Eskişehir, 2023 Türkiye'sinin her alanda en gelişmiş, en iftihar verici başarılarına imza atan şehirlerinden biri olacak. Buna samimiyetle inanıyorum. Eskişehir'deki bu heyecan, bu dinamizm, bu enerji bizi daha büyük projeler için cesaretlendiriyor, çalışma azmimizi artıyor."

-Somalili öğrencilere jest-

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Ekrem Erdem, Haluk İpek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve milletvekilleriyle kurdele keserek toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Erdoğan, Eskişehir'de üniversite eğitimi gören Somalili öğrencilerden bazılarını da yanına çağırarak açılış kurdelesini birlikte kesti.

Muhabir: Adem Kadam

Yayıncı: Murat Taydaş - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement