Eynal Kaplıcaları'nda Yarıyıl Bereketi - Son Dakika
Güncel

Eynal Kaplıcaları'nda Yarıyıl Bereketi

Eynal Kaplıcaları\'nda Yarıyıl Bereketi

Kütahya'nın Simav İlçesi'ndeki Eynal Kaplıcaları, 2 haftalık yarıyıl tatilinde keyifli vakit geçirip şifa bulmak isteyenlerle dolup taştı.

28.01.2016 10:26

Kütahya'nın Simav İlçesi'ndeki Eynal Kaplıcaları, 2 haftalık yarıyıl tatilinde keyifli vakit geçirip şifa bulmak isteyenlerle dolup taştı.

Simav Belediyesi'nin işlettiği 800 yataklı Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk, okulların kapanması ardından tatile gitmeyi planlayanların rezervasyonlarını aylar öncesinden yaptırdığını söyledi. 14 çeşit hastalığa iyi geldiği Sağlık Bakanlığı'nca tespit edilen kaplıcanın 22 Ocak Cuma gününden itibaren Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerle dolup taştığını belirten Baybuk, şöyle konuştu:

"Sömestr tatilinde bizi tercih eden ve yurdun dört bir yanında Simav'a gelenler için müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Simav esnafı da bu bereketten fazlasıyla yararlanıyor. Zira kaplıca müşterilerimiz günün belirli kısmını kaplıca dışında şehir merkezinde tarihi ve turistik yerleri gezerek ve alışveriş de yaparak geçiriyor."

ALTERNATİF TATİL KÖYÜ

Şifalı sularının yerin 700 metre altından geldiğine vurgu yapan Baybuk, 162 derecedeki şifalı suların romatizma, siyatik, lumbago, cilt ve deri hastalıkları, cinsel başta olmak üzere tam 14 ayrı hastalığa iyi geldiğini söyledi. Bayduk, şöyle konuştu:

"Kaplıcamızda son yıllarda yaptığımız iyileştirme çalışmalarımızla müşterilimize kaliteli bir sağlık hizmetini de birlikte sunmuş oluyoruz. Modern tesisleriyle Eynal Kaplıcaları son yıllarda Türkiye'de alternatif bir tatil koylu oldu. Uşak, Bursa, Konya, İzmir, İstanbul, Balıkesir gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen müşterilerimiz var. Kaplıcamızda şu anda 'adım atacak' yer yok."

TATİLCİLER MEMNUN

Kaplıcaya İstanbul'dan gelen diş doktoru, 50 yaşındaki Kadri Ataman, geçen yıllarda olduğu gibi ailece tatilin keyfini çıkarmak ve şifa için eşi ve iki çocuğu ile birlikte İstanbul'dan Simav Eynal Kaplıcalarına geldiğini söyledi. Tatil için Simav Eynal Kaplıcalarını tercih ettiğini anlatan 67 yaşındaki Recep Kuzu ise, "Simav ve Eynal kaplıcalarına hayranım. Suları son derece şifalı. Doğal bir ortamda tatil yaparken hastalıklarımıza şifa buluyoruz. Özellikle sularının dinlendirici olması bizim çok işimize yanıyor" diye konuştu. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eynal Kaplıcaları'nda Yarıyıl Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement