Eyyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Eyyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eyyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hz Eyyüp ,Hz Elyesa ve Hz Rahime'nin medfun bulunduğu Eyyübnebi Beldesi,geleneksel hale gelen Uluslararası Dünya Sabır Gününü geniş katılımla kutladı.

24.09.2013 16:28  Güncelleme: 10:51

Yüzlerce vatandaşın katıldığı sabır etkinliğini Kanal Urfa Televizyonu izleyicilerine canlı yayınla sundu. Saat 15.00 başlayan sabır etkinliğine Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Sayın Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Milletvekili Sayın Mahmut Kaçar, Viranşehir Kaymakamı Sayın Muhammed Lütfi Kotan, Eyyüp Nebi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabır Pilav dağıtımı ile başlayana tören Hüseyin Akpınar ve orkestrasının tasavvuf musikisi ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Sayın Güvenç barış ve kardeşliğe vurgu yaparak komşumuz Suriye'deki kaosa dikkat çekti. Türk Kürt Arap hepimiz kardeşiz, kardeşliğimizi kimse bozamaz diyen Sayın Güvenç, Ortadoğu'da oynan oyunlar için ise "Artık Yeter, Artık Yeter" dedi.

Her yıl düzenlenen sabır etkinliklerinde bu yılki 'Sabır Ödülü' darbe sonrası Mısır'da gösteriler sırasında şehit edilen Esma'nın babası Muhammed Biltaci'ye verildi. Biltaci'nin ödülünü Mısır'dan gelen Sayın Ahmet Yusuf, Biltaci'yi temsilen ödülü Şanlıurfa Milletvekili Sayın Mehmet Akyürek'ten aldı. Kısa bir konuşma yapan Ahmet Yusuf, Mısır üzerine oynanan oyunun sadece Mısır'ı değil Türkiye'yi de ilgilendirdiğini söyledi. Türkiye'nin desteğini çok anlamlı bulan Yusuf, hükümete ve Türk halkına teşekkür etti. Biltaci'nin kızına hitaben yazdığı mektubun videosu izlenirken izleyiciler gözyaşına boğuldu.

Bu yılki 'Sadakat Ödülü' 95 yaşındaki Viranşehirli Hınıs nineye verildi. Kendisi de yetim büyüyen Hınıs Nine, kendi çocukları, torunları, ve torununun çocukları olmak üzere 3 kuşak yetim yetiştirmiş. Buğday pazarında arta kalan buğday tanelerini süpürüp çocuklarına azık edinen Hınıs Nine elinde 30 yıllık süpürgesi ile platforma çıktı. Sadakat ödülünü veren Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç Hınıs Nine'ye ödülü verdikten sonra evlatlarını fedakarlıkla büyüten bu annenin elleri öpülür dedi. Ayrıca Hınıs Nine'ye gösterdiği ilgiden ve sadakat ödülüne almasında emeği geçen Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi Kotan'a teşekkür etti. Programa katılanlar Hınıs Nineyi ayakta alkışladı. Programdan sonra da Hınıs nine ilgi odağı oldu. Özellikle anneler Hınıs Nine'nin elini öpmek için adeta yarıştı.

Bu yılki vefa 'Vefa ödülü' ise geçmişte Eyyüp Nebi beldesindeki hizmetlerinden dolayı dönemin Şanlıurfa Valisi Tevfik Ziyaeddin Akbulut'a verildi. Ödülü Ziyaeddin Akbulut adına Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi Kotan, Şanlıurfa Milletvekili Sayın Mahmut Kaçar'ın elinden aldı.

Ayrıca İstanbul'da faaliyet gösteren Viranşehirliler Derneği Kaymakamımız Muhammed Lütfi Kotan'a Viranşehir'e yapmış olduğu hizmetten ötürü bir plaket takdim etti. Törende konuşan Viranşehirliler Derneği Başkanı Necati Erol "Viranşehir'e yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederim. dedi.

Ödül törenin ardından Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Musa Kazım Yılmaz bir konuşma yaptı. Peygamber kültürünün oluşum sürecine dikkat çeken Yılmaz, Peygamber kültürünün oluştuğu coğrafyalarda huzur ve sükunet kardeşlik ve diğerkamlık vardır. Peygamber kültürünün tahrif olduğu yerlerde kan ve gözyaşı bencillik ve çıkarcılık vardır. Yaşadığımız bu coğrafyada Eyyüpnebi'nin sabır kültürünü hissediyoruz. dedi. Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz'ın konuşmasının ardından akşam namazı kılındı. Namazdan sonra Türk tasavvuf müziği sanatçısı Mustafa Demirci okuduğu ilahilerle dinleyenleri adeta büyüledi. Yatsı ezanı ile programda sonlanmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyyüp Nebi Sabır Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement