Faruk Süren'in Evinde Hırsızlık - Son Dakika
Güncel

Faruk Süren'in Evinde Hırsızlık

Faruk Süren\'in Evinde Hırsızlık

Faruk Süren'in villasının da aralarında bulunduğu 17 ayrı ev ile otomobil hırsızlığı olaylarının failleri oldukları belirlenen şebeke üyesi 11 kişi gözaltına alındı.

29.10.2010 18:41

Faruk Süren'in villasının da aralarında bulunduğu 17 ayrı ev ile otomobil hırsızlığı olaylarının failleri oldukları belirlenen şebeke üyesi 11 kişi gözaltına alındı. Galatasaray Eski Başkanı işadamı Faruk Süren'in onlarca güvenlik kamerası ve yüksek duvarlarla çevrili Beykoz Konakları'ndaki tripleks villasına 20 Ekim 2010 tarihinde hırsız girdi. Villaya mutfak penceresinden giren kimliği kişiler, Faruk Süren'in oğlu Emir Süren'e ait Alfa Romeo Distinctive model lüks otomobil ile dizüstü bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kredi kartlarını çaldı. Olayın bildirilmesi üzerine güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, hırsızların çalınan otomobille saat 05.37'de siteden çıkıldığı tespit etti. Sitenin güvenlik görevlilerinin otomobili tanıdıkları için durdurmadıkları ve o anda hırsızlardan şüphelenmediklerini söyledikleri belirtildi.

Olaya ilgili çok yönlü çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, Üsküdar'da şüpheli görülerek gözaltına alınan Ahmet Y.(32) ile Celal B.(19)'yi sorguya aldı. Hırsızlıktan sabıkaları oldukları tespit edilen iki zanlının ifadeleri ve incelenen bağlantıları polisi azılı bir çeteye ulaştırdı. Gaziosmanpaşa'da bulunan bir eve yapılan baskında 6 ve Küçükçekmece'de bir otomobilde 3 kişi olmak üzere hırsızlık çetesinin 9 üyesi daha gözaltına alındı.

ÇETE LİDERİNDEN ÜYELERİNE TEHDİT MESAJLARI

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan liderliğini Cenk Y.(30) yardımcılığını Rıdvan D.(24)'nin yaptığı çete üyelerinin 11'nin de daha önceden hırsızlık suçundan çok onlarca sabıkaları olduğu ortaya çıktı. Çete lideri Cenk Y.'nin bir ay önce benzer suçlardan 42 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğu tespit edildi. Cenk Y.'nin cezaevinde olduğu süre içerisinde çetenin liderliğini yardımcısı Rıdvan D.'nin yaptığı belirlendi. Cenk Y.'nin çete üyelerini sürekli ölümle tehdit ettiğini otoritesini sağlamlaştırmak için de sık sık çete üyelerinin cep telefonlarına 'Bana yanlış yaparsan kanını içerimö şeklinde mesajlar gönderdiği ortaya çıkarıldı.

ÇETENİN İKİNCİ ADAMI 27 YIL CEZAYLA ARANIYOR

Çete lider yardımcısı Rıdvan D.'nin ise 'Adam kaldırma" suçundan dolayı kesinleşmiş 27 yıl hapis cezasından dolayı arandığı anlaşıldı. Rıdvan D.'nin Sabanca'da bulunan bir eve bir yıl önce hırsızlık için girdiğinde ev sahibi Mecid Orhan tarafından pomaplı tüfek ile gözünden vurulduğu ortaya çıktı. Bu olaydan dolayı da Rıdvan D.'nin tek gözünün görmediği öğrenildi. Rıdvan D.'nin ayrıca kırık olan bir ayağına da platin takılı olduğu belirtildi.

ÇETENİN SUÇ DOSYASI KABARIK

Çete üyelerinin aralarında Faruk Süren'in villasının soyulması olayının da bulunduğu 17 ayrı hırsızlık suçuna karıştıkları tespit edildi. Çete üyelerinin özellikle zengin kişilerin evreni hedef aldıkları ve girdikleri evlerde buldukları değerli eşyanın yanında araba anahtarları aldıkları, o anahtarla da evlerin önündeki arabaları çaldıkları anlaşıldı. Çete üyelerinin çaldıkları otomobilleri aynı gün başka oto hırsızlığı çetelerine değerinin altında sattıkları belirlendi. Çete üyelerinden sadece birinin ifade verdiği diğerlerinin susma hakkını kullanarak ifade vermedikleri öğrenildi.

JİLETLE KESİLEN PARMAĞIN İZİ DE ÇALIŞMAYLA AÇIĞA ÇIKARILDI

Öte yandan Olay Yeri İnceleme Ekiplerince, Faruk Süren'in evinden yapılan hırsızlık sırasında hırsızlara ait bir adet parmak izi örneği tespit edildi. Bu parmak izinin tespiti için yeni geliştirilen bilgisayar programıyla düzeltilerek normal hale getirildi. Ardından sabıkalıların parmak izleriyle karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırmada, gözaltındaki çete üyelerinden Yılmaz Ö(28)'ye ait olduğu tespit edildi. Yılmaz Ö.'nün parmak izi bırakmamak için hırsızlık öncesi parmaklarını jiletle kestiği ileri sürüldü.Zanlıların ifade vermemesinden dolayı çalınan ;Faruk Süren'in oğlu Emir Süren'in aracının bulunmadı ve aracın bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 11 zanlı Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Faruk Süren'in Evinde Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement