Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Fenerbahçe Kulübü\'nün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Denetleme Kurulu, Kulübün 2015 Yılına Kadar Ödemesi Gereken Tahakkuku Yapılmış Borcunun 199 Milyon 308 Bin 435 Lira Olduğunu Açıkladı

23.10.2010 18:11

Fenerbahçe Kulübü'nde 2010-2011 futbol sezonunun ilk Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısı yapıldı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Başkan Vekili Nihat Özdemir, hayatını kaybeden üyelere başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Başkan Vekili Nihat Özdemir, sezona teknik direktör Aykut Kocaman ile başladıklarını ve onun istediği doğrultuda transferler yaptıklarını açıkladı. Altyapıdan yetişen oyuncuların maçlarda yer aldığını ifade eden Özdemir, "Teknik direktörümüz bu altyapı oyuncularımıza şans vererek onların daha iyi yetişmelerine imkan sağlamaktadır" dedi. Yeni transferlerin, takımın eski oyuncularıyla uyum sağlayarak, göze güzel gelen futbol oynadıklarının görüldüğünü ifade eden Nihat Özdemir, altyapıdan A takıma çıkarılan Gökay, Okan, Berk ve Ertuğrul ile profesyonel sözleşme yaptıklarını, Gökay ve Okan'ın lig maçlarında şans bulmaya başladığını söyledi.

Fenerbahçe'nin 8. hafta sonunda 16 puanla 4. sırada bulunduğunu hatırlatan Nihat Özdemir, "Puan cetvelinin üst sırasında geçen yılın şampiyonu Bursaspor yer alıyor. Fenerbahçemiz 9. sıradaki ezeli rakibimizin 4 puan, 7. sıradaki Beşiktaş'ın ise 3 puan üstündedir. 8. hafta sonunda oynadığımız, 4-1 kazandığımız Konyaspor deplasmanında ortaya koyduğumuz futbolun devamı ile liderliğe tırmanışımız süratle devam edecektir. Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Galatasaray ile yarın oynayacağımız derbide de güzel bir futbolla başarılı bir sonuç alacağımıza inancımız tamdır" dedi.

Kulübün artık sadece maç gelirleriyle idame ettirmenin mümkün olmadığına da dikkat çeken Başkan Vekili Nihat Özdemir, bu bağlamda yatırımların sürdüğünü ifade etti. Nihat Özdemir, stadın yanında arazisi alınacak Kenan Evren Lisesi'nin yerine yaptıracakları 3 okuldan birisini geçen yıl bitirerek Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettiklerini, 2. okulun yapımının sona erdiğini, 3. okulun da Sancaktepe'ye yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Özdemir'in yönetim kurulu faaliyet raporunu okumasının ardından, Denetleme Kurulu, 30 Eylül 2010 tarihine kadar olan hesaplarla ilgili

raporunu açıkladı. Kulübün bu tarihe kadar 191 milyon 399 bin 990 lira gelir elde ettiğini, buna karşılık giderlerin 195 milyon 366 bin 335 lira olarak gerçekleştiğini bildiren kurul, kulübün tahakkuku yapılmış borç toplamının 199 milyon 308 bin 435 lira olduğunu kaydetti.

Borç toplamını, kulüplere borçlar (40.810.372 lira), banka borçları (145.665.137 lira), vadeli çekler (6.805.927 lira) ve ticari borç (6.026.999 lira) kalemlerinin oluşturduğu ifade edildi. Sarı-lacivertli kulüp bu yıl 52 milyon 422 bin 188, 2011 yılında 72 milyon 176 bin 164 lira, 2012 yılında 40 milyon 911 bin 236 lira, 2013 yılında 17 milyon 687 bin 395 lira, 2014 yılında 8 milyon 830 bin 369 lira ve 2015 yılında 7 milyon 281 bin 83 lira borç ödeyecek. Kurul, önceki döneme göre borç artışının, yeni transferler Niang ve Dia'nın borservis bedellerinden kaynaklandığını belirtti.

Denetleme Kurulu, söz konusu borçların dışında, gayrimenkullerin 22 ayda ödenecek taksit tutarlarının 2 milyon 681 bin 955 lira, Kenan Evren Lisesi'nin yerine karşılık olarak yapımı sona eren Ümraniye Yavuztürk Mahallesi'ndeki 2. okul inşaatı için ödenen harcama tutarının 4 milyon 57 bin 276 lira olduğunu bildirip, Topuk Yaylası'ndaki kamp tesisi inşaatı için 4 milyon 416 bin 119 lira harcama yapıldığı ve inşaatın devam ettiğini kaydetti. Şahıslara olan borç bakiyesinin de 8 milyon 715 bin 629 lira olduğu belirtildi. Kurul son olarak, geçmiş yıllarda gerçekleşen gelir tutarları göz önüne alınarak Fenerbahçe Sportif A.Ş'den beklenen kar payı gelirleri ve amatör şubeler sponsorluk sözleşmesine göre beklenen gelirlerin, 2011 yılında 105 milyon 450 bin, 2012 yılında 106 milyon 900 bin, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında da 109 milyon 800 biner lira olduğunu kaydetti. Bu tutarlara maç gelirleri, kombine kart gelirleri, loca gelirleri, isim hakkı gelirleri ve henüz sözleşmesi yapılmamış gelirlerin dahil olmadığı da

belirtildi.

Toplantıda söz alarak kürsüye çıkan Sarı-lacivertli kulübün boks şubesi kaptanı Mert Öztemel, divan kurulu toplantılarında birkaç insanın kürsüyü gasp ederek, egolarını tatmin ettiğini, buna artık tahammüllerinin kalmadığını ifade ederek, "Biz Fenerbahçe Kulübü'nün askerleriyiz. Dolayısıyla başkanın da askerleriyiz. Bunu çok rahatlıkla söylüyoruz. Biz Fenerbahçe Kulübü'nün, başkanın gönüllü görevlileriyiz" diye konuştu. Öztemel ve şube antrenörleri bu yıl Türkiye Şampiyonası'nda kazandıkları kupayı da kürsüye çıkardılar.

Son dönemde kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile eski başkan Ali Şen ve yöneticiler arasında yaşanan tartışmaları ima ederek yaptığı konuşmada, yönetimi dışarıdan eleştirmek yerine tavsiyelerde bulunarak doğruyu göstermenin daha olumlu ve katılımcı bir davranış olacağını anlatan eski yönetici Köksal Özbek, "Seçimlerin zamanında yapılmasına azami özen gösterilmelidir. Sürekli kongre hezeyanları yaşamak mazide kalmıştır. İcraatta devamlılık başarının tarlasıdır" dedi.

Fenerbahçe'nin mevcut yönetimine güven duyulması ve saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Özbek, "Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir.

Yöneticilerimize gösterdiğimiz saygı ve sevgi Fenerbahçe'ye duyulan saygı ve sevginin göstergesidir" şeklinde konuştu.

Kulüpte başkanlık yapan ve aday olan isimleri sayarak, her birinin değerli ve saygıdeğer kişiler olduğunu ifade eden Özbek, Aziz Yıldırım'ın 12 yıldır zekası, gücü, bilgi ve birikimiyle başkanlığı başarıyla yürüttüğünü kaydetti.

Konuşmasında eski başkan Ali Şen'i eleştiren divan kurulu üyesi Suat Müftüoğlu, "Bodrum'da yaşayan bir kişinin Fenerbahçe'yi dışarıdan yönetmeye hakkı yoktur" derken, Müftüoğlu'nun bu sözleri salonda alkışlandı. Yönetim kurulundan, kulüp aleyhinde beyanatlar verenler hakkında disiplin kurulunu harekete geçirmesini talep eden Müftüoğlu, özetle şöyle konuştu:

"Denizli'de kaçan şampiyonluğa herkes üzüldü. Fenerbahçe Futbol Takımı düşüyordu, küme düşüyordu, şöyle veya böyle o kümeden kurtuldu, Türkiye'ye sevindi. Bir tarafta şampiyon olamıyor üzülüyorsunuz, diğer tarafta düşme durumu yaşıyorsunuz ve seviniyorsunuz. Bunları da kalkıp medyada konuşuyorsunuz.

Fenerbahçe Kulübü aleyhinde beyanlarda bulunan kişiler hakkında disiplin kurulunu harekete geçiriniz. Fenerbahçe şampiyonluğu kaybediyor, bir çocuk sever gibi başkanın yanağı okşanıyor. Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı çocuk değildir. Bir efsane lafıdır, onursal başkan lafıdır gidiyor. Efsanenin ne olduğunu bilmeyenler herkesi efsane yapıyor. Efsanelerin kaynağı eserleridir. Eseriniz varsa efsaneler doğar. Hiçbir şeyiniz yoksa, ona efsane denmez. Fenerbahçe Kulübü'ne hiç kimsenin dil uzatmaya, hele bu kulübün içindekilerin hakkı yoktur. Bu yönetim gider başka yönetim gelir, bu başkan gider başka başkan gelir. Görevimiz gelecek olana da var olana da yardımcı olmak,

onların kişilerle olmasa dahi makamlarına saygı duymaktır."

Yüksek Divan Kurulu toplantılarında kulübün hesaplarıyla ilgili değerlendirmeleriyle kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle tartışmalar yaşayan divan kurulu üyesi Kerim Kerimoğlu'nun konuşması yine salonda gerginlik yarattı. Hesaplarla geçmiş dönemlerdeki bilançolara baktığında farklılıklar olduğunu dile getiren Kerimoğlu'na önce başkan Yıldırım tepki gösterdi. Yıldırım, Kerimoğlu'na "Sen divan kurulunda konuşursan ben buraya bir daha gelmem" dedi.

Denetleme kurulu üyeleri kürsüye kadar gelip Kerimoğlu'na açıklama yaparken, salonu dolduran divan kurulu üyeleri alkışlarla Kerimoğlu'nu protesto etti ve bu sırada "Seni dinlemek istemiyoruz" şeklinde sesler yükseldi.

Kerimoğlu kürsüden indikten sonra yönetim kurulunun oturduğu masaya doğru gidince sinirlenerek ayağa kalkan yönetici Murat Özaydınlı, "Laf ebeliği yapıp kelimeler kullanıyorsunuz, insanları kandırıyorsunuz. Bu hakarettir" dedi. Bazı üyeler, Kerimoğlu'nu yönetim kurulu masasının önünden çekip uzaklaştırmaya çalıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement