Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli'de Eğitiliyor - Son Dakika
Güncel

Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli'de Eğitiliyor

Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli\'de Eğitiliyor

Daha önce birçok ülkeden itfaiyecilerin eğitim gördüğü Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde, Filistin'den gelen itfaiyeciler, temel itfaiye eğitiminden geçiriliyor.

07.02.2014 12:45

Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde, Filistin'den gelen itfaiyecilere teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tarafından verilen Temel İtfaiyeci Eğitimlerinin 37'ncisinin düzenlendiği belirtildi.

Eğitimlerin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nin yanındaki itfaiye eğitim tesisinde teorik ve uygulamalı olarak verilmeye başlandığı kaydedilen açıklamada, eğitimlere Filistin İtfaiye Birliği'nden personelin katıldığı bildirildi.

Daha önceki eğitim dönemlerinde Makedonya, KKTC, Moldova, Kırgızistan, Azerbeycan, Kazakistan, Tataristan ve Moritanya itfaiye birimlerinin yer aldığı program kapsamında, itfaiye erlerinin 3 hafta boyunca 13 konuda temel itfaiye eğitimi aldıkları vurgulandı.

Açıklamada, itfaiyecilere, "itfaiyecilik mevzuatı, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, LPG ve doğalgaz bilgisi, kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme teknikleri, flash over ve back draft olaylarına müdahale, yüksek açı kurtarma, trafik kazalarına müdahale, enkaz ve çökme olaylarında arama ve kurtarma, afet yönetimi, tehlikeli maddelere müdahale?" konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verileceği kaydedildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli'de Eğitiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement