İngiliz Dergisi Teröristlere "Bebek Yüzlü İsyancı" Dedi - Son Dakika
Güncel

İngiliz Dergisi Teröristlere "Bebek Yüzlü İsyancı" Dedi

İngiliz Finansal Times gazetesi, güneydoğuda yapılan süpürme operasyonlarıyla ilgili yaptığı haberde PKK'lı teröristler için "Bebek yüzlü Kürt isyancılar" ifadesini kullandı.

24.12.2015 08:37  Güncelleme: 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Financial Times bugün sayfalarında, Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan çatışmalarla ilgili bir habere yer veriyor. İstanbul'dan, Mehul Srivastava tarafından yazılan haberde PKK'lı teröristler için "Bebek yüzlü" ifadesi kullanılıyor.

"ON YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ"

Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor: "Şehir savaşında son bir haftadan az bir süre içinde 100'den fazla kişi öldü. Bu, on yıllardır süren Kürtlerle çatışma sürecinde en fazla tedirgin edici parlamalardan biri.

"Saldırının medyada yer almasını kontrol altında tutmaya çalışan Türk devleti, bebek yüzlü isyancılara yönelik kanlı, sert önlemlerin olası halkla ilişkiler kâbusuyla karşı karşıya."

'BARIŞ UMUTLARI AZALIYOR'

FT, gençlerin çatışmalarda yer almasının barış umutlarını daha da azaltabileceğini belirtiyor. Gazete, önceki dönemlerden farklı olarak çatışmaların dağlarda değil şehirlerde yaşandığını ve ön saflarda da gençlerin yer aldığını belirtiyor.

FT, bazı uzmanların görüşlerine de başvurmuş: "İstanbul Politika Merkezi'nden uzman Fuat Keyman, 'Bu, tamamen yeni bir durum. Silahlı güçler ve militanlar arasındaki bu yeni, şehir içi, yerelleşmiş çatışma türü ve bunun (meseleyi) nereye götürdüğünün belirsizliği çok tehlikeli' diyor."

"35 YILDA 40 BİN KİŞİ ÖLDÜ"

FT, 1980'lerin ortalarından beri Türkiye'deki çatışmalardan yaklaşık 40 bin kişinin öldüğünü, ülke nüfusunun yaklaşık beşte birinin Kürtlerden oluştuğunu belirttikten sonra " Orta Doğu'daki, özellikle de Suriye'deki son dönemdeki kargaşanın da, Kürtlerin daha fazla hak talebi mücadelesini alevlendirdiğini" yazıyor.

Haberin sonunda Türk yetkililerin kiminle müzakere edeceğinin belirsiz olduğu da belirtiliyor ve özetle şu ifadeler kullanılıyor: "Askeri operasyonlar Türk yetkililer tarafından müzakerelerden hemen önceki görev olarak tanımlansa da, Türk yetkililerin kiminle müzakere edeceğini umdukları git gide daha fazla belirsizleşiyor."

1999'DAN SONRA GÖRÜLMEMİŞ SEVİYE

FT, yetkililerin müzakereleri daha önce tutuklu PKK lideri Abdullah Öcalan'la yürüttüğü, bu müzakereler sonucu oluşan 2,5 yılık zorlu ateşkes dönemin ise sona erdiğini yazıyor ve ekliyor: "Bugün, kendilerini Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi olarak adlandıran ve son iki yıl içinde büyüyen genç militanlarla savaş, şiddeti, Öcalan'ın 1999'da yakalandığı dönemden bu yana görülmemiş seviyelere getirdi."

İngiliz Dergisi Teröristlere "Bebek Yüzlü İsyancı" Dedi

Son Dakika Güncel İngiliz Dergisi Teröristlere 'Bebek Yüzlü İsyancı' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • mardinli: kürtlere terörist diyen tek ırk türkler bu kürt düşmanları yokmu yarabim 124 bin peygaberler adına şehitler ve gaziiler adına kürde düşamnlık besleyenleri helak et çocuklarıda gün yüzü görmesin 16 31 Yanıtla
    Tapu kadastro: Mardinden terörist mi çıkarmış yaaa!!!!Olur mu öyle şey.Hele nusaybinden dargeçitten kızıltepeden terörist çıktığını hiç görmedik!!! Hepsi nur yüzlüdür bebek yüzlüdür aslında.Bir bakan bi daha bakıp nazar deymesin diye maske takıyorlardır eminiz.Biz Kürtlerin değil pekakanın terörist olduğunu biliyoruz da sen gerçekleri ögrenememişsin daha.... 23 0 kelkit 29: Aptal oldugun belli KurtLere biz terorist demiyoruz pkk la karistirma 2 0
  • GÖKTÜRK: Bu ülkede buranın kanunlarına göre yaşamayı öğreneceksiniz. Böyle başını kaldıranların da her zaman başı ezilecektir. Sen kimsin devlete baş kaldırıyorsun. Etin ne butun ne!!! TÜRKİYE CUMHURİYETİ gerçek sahiplerinindir ve öyle olacak... 24 7 Yanıtla
  • adanali: nankorler vatan haini terörist ler 23 4 Yanıtla
  • The get lan: Ira teröristlerine de bebek yüzlü diyebildiniz mi acaba 18 8 Yanıtla
  • Türk Türk Türk. ......: Türkiyede olunca bebek yüzlü olurlar . Siz onları birde fistanla görseniz 14 11 Yanıtla
  • İNGİLİZ OYUN: Bak aynı saldırlar ingiltere de olsun Bizim basın ingiltere de isyan eden isyancıları ingiliz gazetelerin den daha Çok kötüler. Not: o kadar Çok seviyorsanız ingiltere de bir ülke kuracakkadar toprak verin Orada bağımsız olsunlar 23 0 Yanıtla
  • kelkit 29: Kizildereli SÖZÜ .eger 2 balik su altinda kavga ediyorsa biz ingiliz transit gecmistir ...anlamayan varmi.. 21 1 Yanıtla
  • kürşat : onlarda sizin gibi iki yüzlü hain İngilizler dünyanın başın a bela siniz 13 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement