Gaziantep - Gaziantepli Baklavacıların 'Tatlı' Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Gaziantepli Baklavacıların 'Tatlı' Mesaisi

(ÖZEL) - Gaziantepli baklavacıların 'tatlı' mesaisiGAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurtiçi ve yurtdışından sipariş edilen baklava üretimi için, yoğun bir çalışma var.

15.06.2017 10:45

(ÖZEL) - Gaziantepli baklavacıların 'tatlı' mesaisi

GAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurtiçi ve yurtdışından sipariş edilen baklava üretimi için, yoğun bir çalışma var. Baklavaların bayrama hazır olduğunu söyleyen Ayıntap Baklavaları sahibi Levent Aktaş, Dünyanın ve Türkiye'nin her yerine baklava gönderiyoruz dedi.

Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için gece-gündüz mesai yapıyor. Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra şerbeti dökülerek müşteriye sunuluyor.

Bayram nedeniyle 'tatlı' mesaisi yaptıklarını ifade eden Levent Aktaş, Gaziantep denince; fıstığıyla özdeşleşmiş Antep Baklavası akla geliyor. Her zaman olduğu gibi yurt dışı ve yurt içine satışlarımız oluyor. Bütün esnaf bayrama sayılı günler kala yoğun çaba sarf ediyor, baklava yetiştirmeye çalışıyor. Talepler çok olduğundan büyük bir çalışma var dedi.

'EN ÇOK ARAP ÜLKELERİ BAKLAVAYA İLGİ GÖSTERİYOR'

Müşterilerin isteği üzerine her yıl olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyanın birçok ülkesine baklava gönderdiklerini ifade eden Aktaş, Türkiye'de en çok İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere baklava gönderiyoruz. Yurtdışında ise, en çok Arap ülkeleri baklava siparişi veriyor. Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt gibi. Avrupa ülkelerine de satışlarımız bulunuyor Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeye baklava veriyoruz. Şu anda üretim kapasitemizi yüzde 50 oranında arttırdık. Şu anda gece-gündüz çalışarak, müşterilerimizin taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Bayram yaklaştıkça üretim kapasitemiz daha da artacaktır. Bayrama bir kaç gün kala kapasitemizi yüzde 100 oranında arttıracağımızı düşünüyoruz diye konuştu.

Gaziantep - Gaziantepli Baklavacıların \'Tatlı\' Mesaisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Gaziantepli Baklavacıların 'Tatlı' Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement