Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile görüştüklerini, okul bahçelerinde basketbol sahası olmayan okulların araştırmasını yaptıklarını belirterek, "Federasyon olarak bu süreçte kendi imkanlarımızla basket sahası...

18.07.2017 16:27

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile görüştüklerini, okul bahçelerinde basketbol sahası olmayan okulların araştırmasını yaptıklarını belirterek, "Federasyon olarak bu süreçte kendi imkanlarımızla basket sahası olmayan okullara saha yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Türkoğlu ile eski milli futbolcu ve spor adamı Rıdvan Dilmen, İbn Haldun Üniversitesi destekleriyle düzenlenen "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"ne katıldı.

Ataşehir'deki Sheraton Grand Otel'de düzenlenen zirvede konuşan Türkoğlu, sporda kazanmanın da kaybetmenin de olduğunu bilmek ve bunu genç yaşta öğretmek gerektiğini dile getirerek, Avrupa'da, ABD'de sporun aktivite olarak görüldüğünü, Türkiye'de de küfürden kavgadan çok, güzel vakit geçirilebilecek yerler yaratmak gerektiğini söyledi.

Türkoğlu, 11 yaşında spora başladığını ifade ederek, "Bu zamana kadar her zaman, her koşulda kendisine güvenen bir insan oldum. Yanlışlarım oldu ama bunu sahiplenen, ileriye bakan bir insan oldum, bunlardan tecrübe edindim. Hata yaptıkça doğruları görme fırsatı oluyor. Kendinize güvenin, hayat her zaman hepimize yeni kapılar açıyor." diye konuştu.

"Okullara neden voleybol, basketbol sahaları, yüzme havuzları yapılmıyor?" sorusu üzerine Türkoğlu, şu yanıtı verdi:

"Bu ülkede doğduk, büyüdük, belli noktalara geldik. Bizim de temennimiz o. İnanıyorum ki bunları da göreceğiz. Şu aralar bununla ilgili adımlar atılıyor. Daha önceden yapılmış hatalar, şu anda düzeltilmeye başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında okullardaki tesisleri öğrencilere açmak için bir protokol yapıldı. Futbol özel biliyorsunuz. Sponsorlardan gelen maddi bir destek var. Bu devlet tarafından verilen destek değil. Tamamen futbolun özerk olmasından, özel sektörlerden gelen imkanlardan dolayı futbolculara verilen destektir. Devlet olarak inanıyorum ki bugünleri de göreceğiz. İstanbul Milli Eğitim Müdürümüzle de görüşmeler yaptık. Okul bahçelerinde basketbol sahası olmayan okulların araştırmasını yapıyoruz. Federasyon olarak bu süreçte kendi imkanlarımızla basket sahası olmayan okullara saha yapmayı düşünüyoruz. Bunun devlet politikası olması gerekir. İnanıyorum ki o noktalara hepimiz geliriz."

Türkoğlu, devletin futbol dışındaki branşlara da yeterince destek verdiğini, özel sektörün de buna dahil olmasıyla bu alanlardaki problemlerin çözülebileceğini vurguladı.

Hidayet Türkoğlu, gençlere, "Seçeceğiniz alan ne olursa olsun, bundan emin olun ve mümkün olduğunca onu yaşamaya çalışın. Bu size çok tecrübe katacaktır." tavsiyesinde bulundu.

"Hedef, yetenek, çalışmak"

Rıdvan Dilmen de Türkiye'de statların Avrupa'daki kadar çok seyirci çekmediğine işaret etti.

Türkiye'deki statların doluluk oranının, takımların başarı oranına göre değiştiğini vurgulayan Dilmen, "Seyirci artık tamamen başarıya endeksli oldu. Avrupa'da izleyiciler eğlence, spor için statlara gidiyorlar, burada ise başarı ve başarısızlığa endeksli bir spor seyircisi var." dedi.

Dilmen, dünyanın en iyi statlarının Türkiye'de olduğuna da işaret ederek, statlarda maç öncesinde kadınların ve çocukların rahatlıkla gelebilecekleri ve günü geçirebilecekleri etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Gençlere önerileri sorulan Dilmen, "Hedeflerinizi büyük tuttuğunuz zaman ve bir de çalıştığınızda orası mutlu olacağınız yerdir. Hedefi yüksek tutup çalışmazsanız da olmaz. Hedef, yetenek, çalışmak." diye konuştu.

Dilmen, soru üzerine kesinlikle Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olmayacağını ifade etti.

"Artık medeniyetlerin kapıları, duvarları kalmadı"

Zirve kapsamında düzenlenen diğer oturumda da Rektör Prof. Dr. Recep Şentürk, üniversitelerinde sadece öğrendiklerini "papağan gibi tekrarlayan" insanlar değil, yeni fikirler üreten insanlar istediklerini söyledi. Üniversitelerin "yeni fikir üretilen yerler" olduğunu belirten Şentürk, şöyle konuştu:

"Artık medeniyetlerin kapıları, duvarları kalmadı. Hiçbir medeniyet kendini dış dünyadan izole edemez, ayıramaz, öyle bir ülke yok. Kuzey Kore yapmaya çalışıyor, yapamıyor. İnternetin, ulaşımın ilerlediği böyle bir çağda bu olmaz. Eğitimimizi reforme etmemiz lazım. Açık medeniyet çağına uyarlamamız lazım. Mahalli, kendi içine kapalı, yabancı dil öğretmeyen, başka kültürleri öğretmeyen bir eğitim sistemiyle Türkiye'yi, İslam medeniyetini yaşatamayız."

Sunucu Pelin Çift de genç iletişimcilere, mezuniyeti beklemeden ilk fırsatta medya sektöründe herhangi bir noktada çalışmaya başlamalarını önerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement