
Antalya'nın Alanya ilçesinde A.K.'nin (15), 4 kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla polise başvurması üzerine gözaltına alınan 6 kişi, genç kızın yakın zamanda cinsel ilişkiye girmediğinin belirlenmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Çıplaklı beldesinde 21 Mart Çarşamba günü evden kaçan A.K., önceki gece yarısı '155 Polis İmdat'ı arayarak 4 kişinin tecavüzüne uğradığını, Cikcilli beldesinde bir marketin önünde olduğunu söyleyerek yardım istedi.
İhbar üzerine hareket geçen ekipler, genç kızı, söylediği yerde beklerken buldu. Şikayet üzerine polis, M.Ö. (24), M.Ö. (18), U.Ö. (17), B.D. (24) ve A.Ö.'yü (23) gözaltına aldı. Polis ayrıca A.K.'yi, otomobiliyle Cikcilli beldesine bırakan S.Ö.'yü (27) de yakaladı.
"TECAVÜZ ETTİLER"
Polise ifade veren A.K., 21 Mart'ta evden kaçtığını ve daha önceden tanıdığı M.Ö.'nün yanına gittiğini söyledi. Bir süredir psikolojik tedavi gördüğünü ifadesinde anlatan A.K., M.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğini, psikolojik tedavide kullandığı ilaçları içmediği için karşı koyamadığını belirtti. M.Ö.'nün kendisini daha sonra akrabası U.Ö.'nün yanına bıraktığını kaydeden A.K., şüphelilerin 10 gün boyunca farklı zamanlarda kendisine tecavüz ettiğini belirterek ifadesinde şöyle dedi:
"U.Ö., otomobilin içinde bana tecavüz etti. Sonra beni arkadaşı B.D.'nin evine bıraktı. B.D. ile evdeki arkadaşı M.Ö.'nün tecavüzüne uğradım. Bu kişiler bir süre sonra önceden tanıdığım A.Ö.'nün yanına götürdü. Burada A.Ö. ile kendi isteğimle cinsel ilişkiye girdim. Saat 01.30 sıralarında A.Ö. ve akrabası S.Ö. beni otomobille Cikcilli beldesinde yolda bıraktı"
A.K., kendisine tecavüz eden M.Ö., M.Ö., U.Ö. ve B.D.'den şikayetçi olduğunu, isteğiyle ilişkiye girdiği A.Ö. ile otomobil sürücüsü S.Ö.'den şikayetçi olmadığını söyledi.
TECAVÜZ BULGUSU YOK
Genç kızın ifadesi üzerine yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından dün sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, cumhuriyet savcılığında gece boyunca ifade verirken A.K. ise Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Doktor raporunda A.K.'nin tecavüze uğramadığı ve yakın zamanda cinsel ilişkiyi girmediği belirlendi. Ayrıca A.K.'nin sara hastası olduğu ve bunun için ilaç kullandığı tespit edildi. Genç kızın, psikolog gözetiminde alınan ifadesinde çelişki bulunması üzerine cumhuriyet savcılığı, tutuklama için yeterli delil olmadığına kanaat getirerek 6 şüpheliyi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Son Dakika › Güncel › Genç Kızın Tecavüz İddiası Yalan Çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?