Gülperi 3 Bin Engellinin Umudu Oldu - Son Dakika
Güncel

Gülperi 3 Bin Engellinin Umudu Oldu

Gülperi 3 Bin Engellinin Umudu Oldu

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Antalya'da belden aşağısı felçli olarak dünyaya gelen 5 yaşındaki Gülperi için yapılan mavi kapak toplama kampanyasını tüm Türkiye geneline yaygınlaştırma kararı aldı.

06.09.2011 09:45

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Antalya'da belden aşağısı felçli olarak dünyaya gelen 5 yaşındaki Gülperi için yapılan mavi kapak toplama kampanyasını tüm Türkiye geneline yaygınlaştırma kararı aldı. TOFD, kendilerine başvuran 3 binin üzerindeki tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilmek için mavi kapak ve SMS kampanyası başlattı.

Gülperi Semiha Kurt, 5 yıl önce Türkiye'de 1000 bebekten 3'ünde görülen 'açık omurilik' anlamına gelen 'spina bfida' hastalığı ile dünyaya geldi. Belden aşağısı felç olan Gülperi için doktorlar 'Hayatı boyunca bir daha yürüyemez' dedi. Kızına işsiz olduğu için tekerlekli sandalye bile alamayan 30 yaşındaki Özlem Kurt, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nce mavi kapak toplaması için yönlendirildi.

Genç anne, kızına akülü araç alabilmek için sokaklardan pet su şişelerinin kapaklarını toplamaya başladı. 200'e yakın kapak toplayabilen Özlem Kurt, 250 kilogram mavi kapak toplaması gerekirken olayın basına yansıması ile Türkiye'nin her tarafından yardımda bulunmak isteyenler tarafından arandı.

Eşinden ayrı yaşayan ve kızına bakabilmek için de çalışamayan Özlem Kurt, Gülperi'nin akülü araba ihtiyacını Yapı Kredi Sigorta'nın sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde karşılama kararı ile rahat nefes aldı. Yapı Kredi Sigorta ve acentaları, Gülperi'ye aracını TOFD aracılığıyla hediye edecek. Akülü araç bu hafta içerisinde özel üretim sonrası teslim edilecek.

Gülperi, kendisi gibi tekerlekli sandalye veya akülü araç bekleyen binlerce engelli için de umut oldu. Daha önce akülü araç için arayanları mavi kapak toplanması konusunda İzmir'de bu kapakları satın alan firmaya yönlendiren dernek, bundan böyle kampanyayı bizzat yürütme ve organizasyonu yapma kararı aldı.

TOFD, kendilerine başvuran 3 binin üzerindeki tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilmek için mavi kapak ve SMS kampanyası başlattı. TOFD Başkanı Ramazan Baş, ülke genelinde 150 bini aşkın omurilik felçlisi olduğunu, sadece kendi derneklerine 3 bini aşkın tekerlekli sandalye veya akülü araç başvurusu yapıldığını söyledi.

Bu ihtiyaçların karşılanması için mavi kapak toplama kampanyasına start verdiklerini açıklayan Ramazan Baş, 250 kilogram mavi kapak karşılığında bir tekerlekli sandalye alabildiklerini ve bu konuda tüm Türkiye'den destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülperi 3 Bin Engellinin Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement