Gündem / 7 Ekim 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 7 Ekim 2013

Gündem / 7 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

07.10.2013 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1-  Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Mukherjee'yi Çankaya Köşkü'nde törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak.

Gül, Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

(Ankara/10.45/11.00/11.30/12.30/19.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee ile görüşecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Mukherjee'yi ziyaret edecek.

(Ankara/13.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Afrika Birliği Mısır Yüksek Düzeyli Paneli üyeleri Ankara'da

Cumhurbaşkanı Gül, Panel üyelerini Çankaya Köşkü'nde  kabul edecek.

Başbakan Erdoğan, Afrika Birliği Mısır Yüksek Düzeyli Paneli üyeleriyle Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya gelecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Panel üyeleriyle Bakanlık'ta görüşecek.

(Ankara/15.00/11.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Gül, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve beraberindekileri Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/17.00)

4- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosta Rika Dışişleri Bakanı Enrique Castillo Barrantes, Libya Büyükelçisi Mansur Abdullah ile Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cemal Demir ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/16.30/15.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atina'da Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi 2013'e katılacak, Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Kurkulas, Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitrios Stamatis ve Savunma Bakanı Dimitis Avramopulos ile bir araya gelecek.

(Yunanistan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kosta Rika Dışişleri Bakanı Enrique Castillo Barrantes'le görüşecek. İki bakan ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/ 13.00/14.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis- Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı güzergahındaki köylerde ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen "Boru Hattı ve Güvenli Yaşam" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileri kabul edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, EXPO 2020 İzmir Herkes İçin Sağlık Sempozyumu ve Dünya Sağlık Örgütü Güz Okulunun açılışına katılacak.

(İzmir/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5    - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kosta Rika Dışişleri Bakanı Enrique Castillo Barrantes ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.  Afrika Birliği Mısır Yüksek Düzeyli Paneli üyelerini kabül edecek Davutoğlu,  Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee'yi otelinde ziyaret edecek

(Ankara/ 13.00/14.45/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da 6 Ekim zaferi kutlamalarıyla eş zamanlı düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahalelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye/Süveyş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

- Suriye'nin kimyasal silahlarının denetimi ve imhasını gerçekleştirecek BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) öncü grubunun çalışmaları sürüyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Kral Abdullah ile bir araya gelecek.

(Cidde) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak Milli Meclisi, Bağdat'ta seçim ve siyasi partiler kanununu görüşecek.

Kürt Ulusal Konferansı Hazırlık Komitesi, 25 Kasım'da gerçekleşmesi planlanan konferansın hazırlıklarına başlayacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine Müsteşarlığı 5 ve 10 yıl vadeli 2 devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

SPOR

1- 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Estonya ve Hollanda ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ilk antrenmanını Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nde yapacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri A Grubu'nun, Karataş Şahinbey Spor Salonu'ndaki ilk maçlarında Pınar Karşıyaka– Royal Halı Gaziantep, Trabzonspor–Banvit karşı karşıya gelecek.

(Gaziantep/18.00/20.00) (Fotoğraflı)

3- PTT 1. Lig'de 8. haftanın son maçında Adana Demirspor ile Şanlıurfaspor, Adana 5 Ocak Stadı'nda karşılaşacak.

(Adana/20.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 7 Ekim 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement