Gürsel Tekin, "CHP'nin Oy Oranında Ciddi Artış Var" - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin, "CHP'nin Oy Oranında Ciddi Artış Var"

Gürsel Tekin, "CHP\'nin Oy Oranında Ciddi Artış Var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ürettikleri Sütleri Kamyonetleriyle Ankara'ya Taşıyıp, Tüketicilere Ulaştıran Yenikent'li Üreticilerle Görüşüp, Sorunlarını Dinledi.

19.01.2011 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ürettikleri sütleri kamyonetleriyle Ankara'ya taşıyıp, tüketicilere ulaştıran Yenikent'li üreticilerle görüşüp, sorunlarını dinledi. Tekin, Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde ise beldelikten mahalleye dönüşen Çanıllı'daki kahvehanede işsiz vatandaşlarla sohbet ederken, ev ziyaretinde ise daha önce tarımla uğraşırken ekonomik sıkıntıya düşmesi sonucu iflas eden bir aile ile görüştü, sorunlarını dinledi. Tekin, CHP'nin oy oranında ciddi yükseliş olduğunu söyledi.Gürsel Tekin, beraberinde CHP Yenimahalle ilçe örgütüyle birlikte sabah 10.00 sıralarında Yenikent'e geldi. Tekin'i Yenikent'te Ayaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, CHP İlçe Başkanı İbrahim Cengiz, Başkan Yardımcısı Sezai Tanrısever, partililer ve süt üreticileri karşıladı. Süt üreticilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Gürsel Tekin, "Sizlere sahip çıkmak istiyoruz. K belgesi sorun yaratıyor.

Kazanmadığınız parayı K Belgesi için ödüyoruz. Bu sorunu çözeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Bursa'da yaptığı konuşmada, tarım, hayvancılıkv e çiftçilikle ilgili genel politikayı açıkladı. Hayvancılık ve çiftçilerimize de sahip çıkacağız. O yüzden buradayız. Ayaş'ın girişinde maliyeciler uygulama yapıp, yol çeviriyorlar. Görevlerini çok yapıyorlar. Ancak maliyecilerimiz kara para aklayanların peşine düşsün, vatandaşı bıraksınlar" dedi.Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle hayvancılığın, buna bağlı olarak da süt üretiminin gerilediğini belirten Tekin, özellikle üreticilerin gübre fiyatlarının yüksekliğinden dertli olduğunu belirterek "Hayvancılık böyle giderse yarın süt de bulamayacağız. Nüfus hızla artarken hayvan sayımız giderek azalıyor.

Özellikle büyükbaş hayvan sayısı giderek azalıyor. Üreticilerimiz acilen desteklenmeli" dedi. Tekin, süt tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini de söyledi.Gürsel Tekin, beraberindeki konvoy eşliğinde Ayaş'ın Çanıllı Mahallesi'nde bir kahvehaneye girerek işsiz vatandaşlarla görüşüp, sorunlarını dinledi. Bir vatandaş Tekin'e, "Bursı daha önce belediyelikti, şimdi mahalleye dönüştü. Eski durumumuzu geri istiyoruz" dedi. Gürsel Tekin ise CHP'yi desteklemelerini isteyip, istidara geldiklerinde mahalleye dönüştürülen beldeleri eski haline dönüştüküreceklerini söyledi.

CHP'NİN OY ORANINDA CİDDİ BİR YÜKSELİŞ VAR

Gittiği kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Tekin, ikram edilen sütten içti. Tekin, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gazetecilerin koalisyon ile ilgili yönelttiği soralara açıklık getiren Tekin, "Hiçbir siyasi parti telaffuz etmedim. Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. Hedefimiz CHP'nin Türkiye'de tek başına iktidar olmasıdır. Bugün bazı gazetelere de yansıyan kamuoyu yoklamalarında var. Göreceksiniz ki CHP'nin oy oranında ciddi bir yükseliş var. Önümüzdeki süreçte bu yükseliş hızla devam edecektir ama olmazsa ne olur? Olmazsa dünyanın sonu değildir dedik. Ondan sonra getirdi bir yere bağladı. Herkes bir siyasi parti tarif etmiş. Ben hiçbir siyasi parti tarif etmiş değilim. Koalisyonların olmadığı tek ülke modelleri vardır, diktatörlük ve faşizmin olduğu yerde koalisyonlar olmaz, demokrasinin işlediği her yerde koalisyonlar olur.

Sanki yeniymiş, ben yeni bir şey söylemişim. Bütün gelişmiş ülkelere baktığımızda Türkiye buna dahildir. 30 yıldır Türkiye çeşitli koalisyonlarla yönetilmiştir. Seçmen, köylü, işçi esnaf, emekli, bunlar nasıl bir karar verecek bilemiyoruz. Çıkan tabloya göre sonuç belli olacaktır. Bugünden yarının kararını vermek çok doğru değildir ama bizim temel hedefimiz tek başına iktidar olmaktır" dedi.Tekin, Türkiye'nin gündeminin farklı olduğunu, halkın seçtiği iktidar milletvekillerinin halkın sorunları ile ilgilenmediğini de belirtirken, "İnsanlar rey veriyor, hiçbir milletvekili buraya uğramıyor. Niye uğramıyor? Şimdi buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Gelsinler Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim. Halk kendi milletvekilini seçsin. Yeter, liderlerin tayinleri ile milletvekili olmasın" dedi.

MİLLETİN İRADESİ PARLAMENTODA VAR DİYEMEYİZ

'Milletin iradesi parlamentoda vara var diyemeyiz" diyen Gürsel Tekin, "Köylü, işçi ve çiftçi yok diyor. Bunun için çok basit, CHP bu konuda hazır. AKP de hazırsa hemen bir yasa ile bunu hayata geçirelim, millet kendi vekilini seçsin" dedi. Tekin, CHP'nin milletvekili genel seçimlerinde oy hedefinin yüzde 37- 40 olduğunu kaydetti.

KAYSERİ'DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Tekin, bir gazetecinin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Twitter'daki hesabından Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin Cumhuriyet savcılarınca yeniden soruşturma açıldığı yönünde mesaj geçtiğini hatırlatması üzerine, "Galiba iki ön soruşturma başladı ama siz de takdir edersiniz ki devletin en önemli makamlarından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığının bu açıklamalarından sonra bürokrasinin orada bu işi sağlıklı yürütmesi çok zorlaşır" dedi. Tekin, gazetecilerin bir sorusu üzerine ise, Kılıçdaroğlunun İngiltere ve ABD'nin Türkiye'nin önemli müttefiklerinden olduğunu, buraları ziyaret etmenin de doğal olduğunu belirtirken, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki tüm ülkelerle temas içinde olacağını söyled

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin, 'CHP'nin Oy Oranında Ciddi Artış Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement