Hakkari´Den İsrail´E Öfke - Son Dakika
Güncel

Hakkari´Den İsrail´E Öfke

Hakkari´Den İsrail´E Öfke

İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemi Konvoyuna Yaptığı Saldırı Hakkari'de de Protesto Edildi. İnsani Yardım Vakfı (ihh) Hakkari Gönüllüsü İdris Kaval, Terör Devleti İsrail'i Yaptığı Alçakça Saldırıdan Dolayı Şiddetle Kınadıklarını Söyledi. Kaval, Ayrıca Bu Alçak Saldırıyı İsrail'in Anladığı Dilden Cevap Vermeyen İslam Ülkelerini de Kanıdı.

02.06.2010 00:40

İSRAİL'in Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna yaptığı saldırı Hakkari'de de protesto edildi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Hakkari gönüllüsü İdris Kaval, terör devleti İsrail'i yaptığı alçakça saldırıdan dolayı şiddetle kınadıklarını söyledi. Kaval, ayrıca bu alçak saldırıyı İsrail'in anladığı dilden cevap vermeyen İslam ülkelerini de kanıdı.

Mavi Marmara'nın liderliğinde Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere yapılan saldırıyı pretoseto eden yaklaşık 100 kişi, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki öğretmenlerevi önünde biraraya geldi. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu topluluk, "Mazlumdan mazluma selam", "Mazlumun ahı zalimi yakar", "Yaşasın zalimler için cehennem", "Somali korsanlarına müjde var. İsrail korsanlarına müjde yok" dövizleri taşıyıp slogan attı. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, Memur-Sen, Hek-Der , Ati Gençlik ve Spor Kulübü olmak üzere 15'e yakın STK temsilcisinin de protestoya destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını İHH Hakkari Gönüllüsü İdris Kaval okudu. Kaval, Gazze Yardım Filosuna yapılan saldırının bir kez daha terör devletinin gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi. Kaval, "İsrail ve işbirlikçileri tarafından Filistin halkına yardım ulaştırmaya çalışan İHH gönüllülerinin maruz bırakıldıkları bu insanlık dışılık karşısında onları da çok iyi anlıyor ve bu onurlu direnişleri karşısında onları selamlıyoruz. Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim'de Allah, sizin ellerinizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek ister diye buyurmaktadır. Öyleyse ne oluyor 1,5 milyarlık İslam ümmetine ki, kardeşlerinin zalimler tarafından katledilmesine, zulme maruz kalmasına sessiz kalmaktadırlar" dedi.

İHD DE İSRAİLİ KINADI

İHD Hakkari Şubesi tarafından da Dernek binasında yapılan basın açıklamasıyla İsrail kınandı. İsrail?e bir ders vermenin zamanının geldiğini belirten İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "31 Mayıs 2010 günü sabah saatlerinde , İsrail Ordusu Gazze açıklarında ,uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren insani Yardım gemilerine ve bu gemilerde tamamen silahsız bir şekilde bulunan aktivistlere silahlı saldırıda bulunuldu. Bu saldırıda en az 10'nun üzerinde ölü ve onlarca yaralı olduğu belirtilmektedir. Ölenlerin ailelerinin ve yakınlarının acılarını yaşlaştığımızı belirtip, başsağlığı diliyoruz. İsrail devletinin bu saldırısını kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletine sesleniyoruz. Asıl şimdi 'One minute' deme zamanıdır. Öncelikle , insani yardım gemilerinde bulunan aktivistler sağ salim bir şekilde saldırgan İsrail devletinin elinden kurtarılmalı, yaralıların tedavisi için bir an önce Türkiye'ye getirilmeleri sağlanmalıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari´Den İsrail´E Öfke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement