Hüsnü TUNA - Son Dakika
Güncel

Hüsnü TUNA

Hüsnü TUNA

11 Ocak 1954 Yılında Konya'nın Bozkır İlçesine Bağlı Armutlu Köyünde Doğdu. İlkokulu Armutlu Köyünde Ortaokul Ve Lise Öğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi'nde Tamamladı.

25.08.2010 18:36  Güncelleme: 18:37

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren TUNA, 1985–2007 yılları arasında serbest avukatlık yaptı.

Genç İşadamları Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve Bozkırlılar Vakfı başta olmak üzere muhtelif vakıflarda kurucu üye ve üye olarak faaliyetlere iştirak etti.

1970 yılında kurulan Hukukçular Derneği'nin üyesi ve 2000–2007 yılları arasında Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Hukukçular Derneği Başkanı sıfatıyla, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyesi olarak faaliyetlere ve toplantılara iştirak etti.

Hukukçular Derneği adına AGİT (Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı) tarafından Brüksel ve Varşova'da "Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Mücadele" konusunda düzenlenen, İnsani Boyut toplantılarına katıldı ve toplantıda raporlar sundu.

Hukuk ve insan hakları üzerine ve yargının işleyişi ile ilgili çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayımlanan Tuna'nın Karatay Akademi Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı "Yargı Emir ve Görüşlerinize Hazırdır" 2009 yılında yayınlandı. "Faili Belli Meçhul Cinayetler ve Ergenekon" yazarın ikinci kitabıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hüsnü TUNA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement