İbrahim Paşa Çeşmesi’ne Görkemli Açılış - Son Dakika
Güncel

İbrahim Paşa Çeşmesi’ne Görkemli Açılış

İbrahim Paşa Çeşmesi’ne Görkemli Açılış

Gebze'nin En İşlek Caddesi Eskiçarşı'da Bulunan Ve Kısa Bir Süre Önce Restore Edilen 350 Yıllık Tarihi İbrahim Paşa Çeşmesi Törenle Hizmete Girdi.

10.06.2010 17:55  Güncelleme: 17:57

Çeşme Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve GESİDER'in işbirliğiyle restore edildi.

KÖŞKER: TARİHİ ADIMLAR ATIYORUZ

Tarihi çeşmenin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 1665 yılında yaptırılan İbrahim Paşa Çeşmesi'nin Anadolu'nun en güzel iki menzil çeşmesinden biri olduğunu söyledi.

Gebze kent merkezini alışveriş ve ticaret merkezi haline getirmek için çok sayıda projeyi aynı anda yürüttüklerini belirten Başkan Köşker, "tarihi çeşmenin açılışını yaparken, çağdaş bir kent olma yolunda tarihi adımlar atıyoruz. Eskiçarşı Üstyapı Projesi, Çarşı Hamamı Çevre Düzenleme Projesi, Güzel Evim Güzel Kentim Projesi ve Tarihi Kent Meydanı Projesi'ne bir bütün olarak bakıyoruz. Bu projeler kent merkezini bir çekim merkezi haline getirecek" dedi.

KARAOSMANOĞLU: GEBZE'NİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İbrahim Paşa Çeşmesi'nin Gebze'ye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, "Gebze'de tarihi yapılarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çarşı Hamamı, Eskihisar'daki eski Böcekhane binası ve Orhan Camii karşısında bulunan tarihi bir evi daha restore ettireceğiz. Gaziler Dağı Kent Parkı, Tatlıkuyu Rekreasyon Projesi ve daha pek çok proje ile Gebze'nin şekli değişiyor" dedi.

Karaosmanoğlu, yakında Eskiçarşı'da bina cephe yenileme çalışmaları başlayacağını belirterek, esnaftan bu projeye destek vermesini istedi.

KARABULUT: TARİHİ ESERLERİ KORUMALIYIZ

Gebze İlçe Kaymakamı Salih Karabulut da, geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin karanlık olduğunu ifade ederek, "ecdadımız bizlere birbirinden nadide eserler bıraktı. Bu tarihi eserlere hepimiz sahip çıkmalı, korumalıyız" diye konuştu.

Tarihi İbrahim Paşa Çeşmesi'nin restorasyonuna katkıda bulunan GESİDER Başkanı Nurullah Sular da, Gebzeli esnaflar olarak Gebze'ye faydalı hizmetlerin hep yanında olacaklarını söyledi.

Tarihi çeşmenin açılış kurdelesini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze İlçe Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca İlçe Kaymakamı Osman Ateş, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Şevket Karayiğit, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Nedim Arsal ve Gebze Belediye Başkan Yardımcısı S.Mehmet Külte birlikte kesti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İbrahim Paşa Çeşmesi’ne Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement