İhsanoğlu: Bizde Yüzde 60 Oy Bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu: Bizde Yüzde 60 Oy Bekliyoruz

Aydın'da vatandaşlara seslenen Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı'nın görevleri belli bunun dışında bir şey olamaz. Bizde yüzde 60 bekliyoruz." dedi.

07.07.2014 16:22  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin ortak aday olarak gösterdiği ve çeşitli partilerin de destekverdiği Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu Aydın'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanının görevlerinin anayasa ile belli olduğunu, rolleri birleştirmek veya değiştirmenin tehlikeli ve maceralı bir yolculuk anlamına geleceğini söyledi. İhsanoğlu seçimde yüzde 60 oy beklediklerini söyledi.

Aydın’da vatandaşlarla bir araya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu yaptığı konuşmadan satırbaşları:

"ADAYLIĞI KABUL ETMEM İÇİN AK PARTİ'DEN DESTEKLEYENLER OLDU"

"Ben bu görevden kaçamazdım, işte bu vatana ihanet olurdu. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu benim adımı ilan ettikleri zaman farklı kesimlerden gelen çok güzel tepkiler oldu. Hatta Ak Parti'nin içerisinden beni teşvik edenler ve bu teklifi kabul etmemi isteyenler oldu.

"KANUN VE ANAYASA ORTADA HERKES BU YARIŞA KATILSIN"

Bu makama kendinden başkasını layık görmeyenler bu halkı tanımıyor demektir. Ben bu adaylığı kabul ederken anti tez olarak düşünmedim. Kanun meydanda, anayasa meydanda herkes bu yarışa katılsın.

"SİZİN İÇİN UYGUN OLANI SEÇİN"

Biz en baştan beri bu yarışı çelebice, centilmence yapalım dedik ve sözümü eriyim, ben polemik yapmaya gelmedim. Başa kim gelirse saygı duymamız gerekir. Siz istediğiniz partiye oy veriniz, bu sizin hakkınız. 3 isim 3 resim… Bir tanesini seçeceğiz. Bu üç isimden sizin için en uygununu seçmeniz lazım.

"PARTİ TERCİHİNİ BİR YANA BIRAKACAKSINIZ"

Parti tercihiniz bir yana bırakacaksınız, onu gelecek yıl kullanırsınız. Bu benim devletimin başkanı olsun diyeceksiniz. Ben Aydın’a yol yapacağım, köprü yapacağım cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi yoktur. Bu aradaki farkı görmemiz lazım.

"YÜZDE 60 OY ORANI BEKLİYORUZ"

Burası böyle bir ülke değildir, anayasa vardır. Diyorlar ki bu ilk olacak, halk seçecek. Doğrudur Fakat bunu nasıl kullanacaksınız. Size oy veren yüzde 50 deniliyor.. Biz yüzde 60 bekliyoruz! Bana yüzde 60 oy verdiler, diğer yüzde 40 ne olacak? ‘Hayır ben onları adam yerine koymam’ yok öyle bir şey! Siz ‘başbakanın görevlerini de uygulayacağım’ derseniz kriz yaşanır.

"İNSANLARIN GÖSTERDİĞİ İLGİ DEĞİŞİMİ SİMGELİYOR"

Köprüyü, barajları hükümet yapsın, devlet yapsın Köprüyü bayındırlık bakanlığı yapar, cumhurbaşkanı yapamaz sadece yol gösterebilir. Rolleri değiştirmek veya birleştirmek olamaz, bu çok tehlikeli bir yolculuk olur. 16 Haziran’dan itibaren değişik semtlerde, halktan sokaktaki insanların gösterdiği ilgi Türkiye’nin değiştiğini gösterir. Hiç kimse kendi aralarında yaptıkları seçim planlarının geçerli olduğunu düşünmesin.

İhsanoğlu: Bizde Yüzde 60 Oy Bekliyoruz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İhsanoğlu: Bizde Yüzde 60 Oy Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • İSLAMCI HAREKET: SENİNLEYİZ GÜZEL İNSAN 36 13 Yanıtla
  • taner: Oylar Ekmeleddin beye. Hayirli olsun. Yapici yol gosterici bolgeyi taniyan anayasayi ve hukuku ozumsemis biri. 33 16 Yanıtla
  • VATANDAS: VATANINI SEVEN BU ADAMA OY VERIR 28 15 Yanıtla
  • ZAFER: AKP CHP MHP BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ SAADET HEPSİ BU ADAMI DESTEKLEMELİ ÜLKENİN KURTULUŞUDUR BU ADAM 31 12 Yanıtla
  • oSMAN: BU ADAM VATANI YARISINI ARAPLARA YARISINI KURDLERE BOLER 11 29 Yanıtla
    cemil: hastır lan it 0 0
  • MÜSLÜMAN: BAŞTA DARBECİ SİSİDEN DESTEK GELDİĞİNİ NİYE SÖYLEMİYORSUN 15 20 Yanıtla
    !!!!!: SİSİ'ye tebrik mektubu gönderenleride yazda görelim o zaman sen gerçek müslümansın diyeceğim 0 0
  • pasammm: bu ramazan ayında hala mulefet hala ıftıra atıyorsunuz ölünce kadar muhalefet kalaçaksınız unutmayın kı HALK ISTEDIGI SURECE ERDOGAN DEVRI BITMEZ ....YAZIN BIR KENARA 10 24 Yanıtla
    ccc: ben ömür boyu muhalefette kalmaya razıyım , hakszın yanında iktidar kalacağıma hakkın yanında ölürüm. bu da sana kapak olsun cahil. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement