İkinci Kck İddianamesi Kabul Edildi (1) - Son Dakika
Güncel

İkinci Kck İddianamesi Kabul Edildi (1)

İkinci Kck İddianamesi Kabul Edildi (1)

Kck'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve şüphelilerinin çoğu avukat olan ikinci iddianame İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

18.04.2012 17:01

Kck'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve şüphelilerinin çoğu avukat olan ikinci iddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Oy birliği ile kabul edilen iddianamede 35'i tutuklu 50 şüpheli yer alıyor.

ŞÜPHELİLERİN ÇOĞU AVUKAT

890 sayfalık iddianamenin bir numaralı sanığı avukat Mehmet Nuri Deniz. Sanıklar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak, avukatlar Doğan Erbaş, Cemo Tüysüz, Mustafa Eraslan, Asya Ülker, Nevzat Anuk, Mehmet Ayata, Hüseyin Çalışcı ile Öcalan'ın İmralı Günleri kitabının yazarı gazeteci Cengiz Kapmaz da yer alıyor.

AVUKAT İRFAN DÜNDAR İÇİN AYIRMA KARARI

Birinci KCK iddianamesindeki itirafları ile dikkatleri üzerine çeken Abdullah Öcalan'ın avukatı İrfan Dündar ise iddianamede şüpheliler arasında yer almadı. Dündar'ın çarpıcı ifadesinin tamamının yer aldığı iddianamede, Dündar hakkında ayırma kararı bulunduğu belirtildi. Avukat İrfan Dündar hakkında soruşturma devam ediyor.

ÖRGÜTÜN ANAYASASI

İddianamede ilk olarak PKK'nın kuruluşu ile KCK yapılanmasının nasıl oluştuğu anlatılıyor.Terör örgütünün 3. Genel Kurul toplantısında "Koma Komalen Kürdistan (Kürdistan Demokratik Konfederalizmi) adı verilen sözleşmenin kabul edildiği, 17 Mayıs 2005 tarihinde kabul edilen KKK Sözleşmesinin, şüpheli Kamuran Yüksek'in bilgisayarında elde edildiği ve örgütün anayasası olarak kabul edildiği iddianamede anlatıldı.

KCK 22 MAYIS 2007'DE K. IRAK'TA İLAN EDİLDİ

22 Mayıs 2007 tarihleri arasında Kuzey Irak'ta, Türkiye, İran, Suriye, Irak ve yurtdışındaki Kürdistanlıları temsilen toplam 213 delegenin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiğinin anlatıldığı iddianamede, " Burada KCK'nın kuruluşu ilan edildi. 30 üyeden oluşan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına Murat Karayılan, Kongre - Gel Başkanlığına ise Zübeyir Aydar isimli örgüt mensuplarının seçildi. " denildi.

KCK'NIN AMACI

KCK'nın şemasının da yer aldığı iddianamede, KCK'nın, terör örgütü PKK'nın kurulduğu günden beri hedef olarak belirlediği "Türkiye, Irak, Suriye ve İran toprakları üzerinde birleşik bağımsız bir Kürdistan Devleti kurma" ve bu çerçevede Kürt toplumunu yeniden inşa etme amacına yönelik devlet yapılanma modelini benimsediğine dikkat çekildi. İddianamede, KCK Sözleşmesinde teröristbaşı Öcalan'a "Kürdistan Demokratik Konfederalizminin kurucusu ve önderiö tanımlamasıyla Önderlik makamı verildiği anlatıldı.

KCK YARGI YAPILANMASI 4 AYRI ÜLKEDE FAALİYETTE

İddianamede KCK'nın sözde yargı yapılanması çalışmaları da yer aldı. KCK sözleşmesinin Anayasa olarak kabul edildiğinin belirtildiği iddianamede, "Yasama organının faaliyetlerinin Birleşik Bağımsız Kürdistan hedefine yönelik olarak dört ayrı ülkede dört farklı yapıda yürütüldüğü, ülkemizde bu faaliyetleri yürütme görevi PKK/KONGRA-GEL'e verilmişken Demokratik Birlik Partisi (PYD) Suriye'de, Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) Irak'ta ve Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) de İran'da örgütsel faaliyetlerin icrasından sorumlu olduğu belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

KCK YARGISI ÜÇE AYRILMIŞ

Sait Avdi adlı İran uyruklu örgüt elemanın başkanlığını yürüttüğü KCK Yargı organının, üç bölüme ayrıldığı ve bu bölümlerin Yüksek Adalet Divanı, İdari Mahkemeler ve Halk Mahkemeleri olduğu belirtildi. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Kck İddianamesi Kabul Edildi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement